En tann til besvær #2

Torsdag kveld, i «beste sendetid» greide jeg altså å kvitte meg med store deler av innsiden på en tann..

«En tann til besvær, en fredag før 4..»

Med det fikk jeg en time hos en annen tannlege enn min faste – allerede samme dag som jeg ringte. Denne fredagen. Makan til flaks?! He he. Jeg tenkte som så, at det bare var å stikke nesa innom å få på no «kitt» på innsiden av den jeg. Sånn akutt «fix-n go» før helga, men neida. Så enkelt er det jo aldri, ikke når det gjelder meg i alle fall. Ha ha.

Jeg satte meg sånn noenlunde greit til i stolen, fortalte hele greia til den før ukjente tannlegen, han var grei nok han, samme humor og humør hjelper jo på. Han ville ha et bilde, så undersøke litt før han satte noen solide doser bedøvelse å satte i gang. Etter en stund og en del «drrrr» seinere når hele tanna var åpnet sier han «hmm…» det er jo aldri et godt tegn når noen i helsevesenet lager sånne lyder, så jeg tenkte jo mitt om at det her blir en lang dag. Tannlegen ville ha et bilde til, å der så han den. Betennelsen på oversiden av rota, den som rett å slett har fått et visst trykk – å med det sendt skallet av tanna rett ned i magan min sammen med det jeg spiste torsdag kveld.

«Hurra tenkte jeg, så heldig jeg er»

Nei, jeg tenkte ikke det, jeg tenkte noe helt annet som ikke egner seg på trykk. Tanna gjorde ikke vondt før, og med trykket letta ville det ikke gjøre vondt heller – men ved å tette igjen fikk jeg beskjed om at det garantert ville bli vondt. Det ville bli fryktelig vondt å utsette en…..rotfylling. Hurra – igjen, nei, det sto ikke hurra fremst i pannebrasken min. Langt bak faktisk. Jeg fiksa jo akkurat denna tanna i fjor, la fylling å skulle si i fra om det blei vondt, noe det ikke blei. Så detta lå ikke i tankene mine i det hele tatt. Men ting har tydeligvis jobba oppi der likevel. Takk for null smerte, jeg har en veldig veldig høy smerteterskel – alle andre steder enn i munnen, der tåler jeg fint lite. Et sted har tatt igjen for alt annet, men siden hele nervesystemet til tannlegen nå lå åpen rett foran han så hadde jeg valget. Tette igjen å få vondt, eller starte prosessen med rotfylling. Kan vel ikke si at jeg hadde noe valg heller da, måtte jo bare ta det der jeg «lå» med kjeften åpen som en «abbor på land – uten tilgang til vann»

Han måtte jo bare få fortsette jobben, mens min egen tannlege svinset rundt klar for å reise avgårde. De delte noen ord om at «jasså du åpna helt opp ja…. ja jeg ser det, betennelse. Like greit å ta det da. Bla bla bla – går det bra med deg Bente?…»

«Øø-ø» joda, det gikk jo greit med meg, lå jo der med kjeften på vidt gap med ordre om å ikke lukke igjen. Bedøvd og fin i halve munnen, men nakken begynte å bli ordentlig uenig så jeg håpa detta gikk radig for seg. Og tannlegen fortsatte arbeidet sitt.

2 timer seinere tassa jeg noen kroner fattigere, og øm i høyre side av ansiktet ut fra tannlegekontoret. Med et mobilnummer og en ny time på papir i lomma. Mobilnummer tilfelle det skulle bli au. Det kan bli, men helst går det bra sa han, krysser alle labber for bra! Den nye timen for neste trinn av rotfyllinga krøllet seg sammen med magan i lomma bare ved tanken på noe annet. Uff. Søren klype at det tar 3 etapper å få gjort detta der, det er vel det mest kjedelige av alt.

At en ikke kan gå inn – få det gjort å bli ferdig med det. Men men, sånn er det nå da – med «kitt» som skal holde. Likevel er jeg jo glad for at jeg dro.

Jeg hadde ikke hatt noe som helst vondt i den tanna før, og med det her unngikk jeg tannpine fra H.. Jeg er en av dem som også blir veldig sliten etter en tur til tannlegen, detta blei jo heller ingen bitteliten tur. Blir trøtt av bedøvelsen og litt ugrei i kroppen av møblementet. Så etter å ha sølt brus over hele meg når overleppa ikke ville være med på no drikkings, og gemalen tok med seg mutter på butikken, ja så sovna jeg… Like greit å sove til bedøvelsen var noenlunde ute og vekk.. He he.

Sårt og ømt er det naturligvis, men heldigvis fortsatt ikke vondt! Godt å vite at det er «på bedringens vei» ømt, og ikke den typen som en veit bare blir verre. Verre er ikke bra. Uansett –

Det blei suppe til middag her i brøtte denne fredagen…

 

jernbanefrua.com

#tannlege #tann #rotfylling #blogg                 

14 kommentarer om “En tann til besvær #2

  1. MJmettejosteinsdatter: Glad du fikk puste igjen :-)) Tanna var ikke vond, ikke hatt vondt i det hele tatt, ble litt ømt etter i går, men det måtte jeg jo regne med :-)) Å rotfylle er ikke vondt det heller, men det tar litt tid. Var nok hell i uhell ja, for hadde han tettet igjen der biten datt av, da hadde det blitt vondt. Glad jeg slapp :-))

    Liker

  2. Orkidedatter: Tanna var ikke vond da, og heldigvis ikke nå heller :-)) Så det var vel like greit å få gjort noe med det før det blei au ❤ Klem klem. Håper du har en herlig dag ❤

    Liker

  3. Krysser fingre for at du får en fin helg..uten besvær..og lykke til med resten…Flink du..som kom deg til tannlegen! Ha en god kveld!

    Liker

Kommentarer er stengt.