Produktiv julekort produksjon..

Sakt det før, men sier det gjerne igjen –

Julekort er noe av det koseligste jeg vet i førjulstida.

De er utrolig koselig å få, nesten enda koseligere å lage, til den å den – for så å sende ut – håpe at det blir tatt i mot med smil og glede, sånn det er ment. I og med at «hobbyhula» mi er ferdig så greide jeg å begynne veldig tidlig i år, ja for en gangs skyld så er jeg før min egen rute på julekort…

jernbanefrua lager kort

Nesten litt synd, det er nesten så jeg kjenner at jeg kommer til å savne litt av «stresset» ved å sitte å lage til seine kvelden. Se datoene flakse forbi. Jeg sier nesten, for jeg veit at det ikke er helt sant. Jovisst kommer jeg til å kjenne savnet av å pusle med julekort i adventstiden – men jeg kommer ikke til å savne stresset med å få dem ferdig, i tide! Langt i fra. He he.

Med det har jeg prøvd å spare noen. Kortene som skal ut til de nærmeste venter jeg med å lage til nettop adventstida – så får jeg håpe jeg møtte meg sjøl halvveis på midten i alle fall. He he.

Men så veit jeg jo også det da, at julekort er ikke noe «alle» driver med lengre – av like mange grunner som det finnes potensielle julekort motiver. He he, fler å fler sender nisser og andre troll via sosiale media, noen ringer eller sender en sms – koselig det også, bevares, men for min del er det lite som slår det mest ekte av de alternativene. En telefonsamtale eller det jeg framsnakke nå – et kort…

Det spiller ingen rolle om det er single kjøpekort eller hva det er. Det er tanken bak som utgjør hele forskjellen. At noen «gadd» å sette seg ned litt å ta seg bryet med å skrive navn og adresse, samt en liten hilsen om god jul å alt det der midt i en hektisk tid. Forstår jo naturligvis alle som ikke finner tiden til det også, for mange er det veldig mye som skjer omtrent på samme tid – samt at portoen ikke lenger står helt i stil med servicen lengre heller. Men det er noe med at vi som ønsker post, og at postbudet skal beholde jobben sin lengst mulig må bruke tilbudene. Ikke bare til jul heller, men hele året. Jeg prøver å være en flink bruker, generelt…

Uansett og åkkesom så er julekort en tradisjon jeg håper aldri forsvinner. Det er en av bitene som utgjør julen, for meg…

Holder du julekort tradisjonen i hevd?

 

jernbanefrua.com

#jul #julekort #kortmaker #cardmaker #scrapping #hobby #håndarbeid #christmas #christmascard #blogg             

Kategorier:

14 kommentarer

 1. Awh, jeg syns det er så utrolig varmende å få julekort i postkassa av folk…. men dessverre har jeg ikke mestrer å holde på denne tradisjonen selv, den forsvant med julegleden for noen år siden. Kanskje i år den kommer tilbake….
  Jeg leser et innlegg der det lyser så igjennom at du brenner for kortene dine og å lage til ulike høytider<3 du er helt gull<3 enestående er du<3 og jeg håper at den personen som får kort av deg virkelig setter pris på det<3
  Et innlegg med nostalgi og mange tanker for meg:)) men det var bare gode tanker:)) håper kvelden blir full av førjulmagi der opp i hula du<3 klem

  Liker

 2. Orkidedatter: ❤ Skjønner virkelig tankene og følelsene, jeg «brøyt» meg igjennom det og dem. Julekort skulle ut, det året som alle etter. Ikke at jeg ser ned på de som ikke gjør det, overhodet ikke – forteller bare hvordan jeg driver på :-)) Tusen takk snille deg 🙂 Bare gode tanker er bra. Håper du har en fin kveld så langt ❤ Klem

  Liker

 3. Ja det er klart du må sende kort, og du har jo så flotte hjemmelagede kort å sende…DET er noe helt annet en disse masseproduserte hvor man skrabler ned god jul på…..Syns jeg…For meg ble det ekstra stress, og jeg stressa med å få skrevet de før jul og havnet bakpå..fikk masse dårlig samvittighet, og kuttet det ut…prøvde med sånne fotokort med bilde av barna, så det gjorde jeg noen år..men ikke så lenge…Så fra meg blir det den kjedelige sms og treffen før jul..men jeg så enig med deg..det ER koselig å få julekort..men jeg sliter med å få de ut herfra selv..og da kan man ikke forvente å få heller…Så fortsett med den tradisjonen og hadde elsket å få de flotte kortene dine…Det er jo kunstverk….kos deg med produksjonen…

  Liker

 4. Det er så koselig å få julekort i posten , men er ikke flink til å sende det selv. Kanskje jeg skulle begynt med det ❤ Du er utrolig flink med det du lager ❤ Ønsker deg en flott kveld ❤

  Liker

 5. Toini: Skjønner deg godt på det her, skrev det i grunn bare fordi at sjøl om en del av oss der ute lager kortene sjøl – så forventer en ikke hjemmelaget tilbake. Forventer i grunn ingenting tilbake, men det er naturligvis veldig veldig hyggelig ❤ Skjønner at ikke alle makter å sende dem ut, og det er derfor jeg har begynt tidlig i år 😉 Siden jeg veit at det tar noen minutter å lage de, og helsa gliser overhodet ikke hver dag. Takk for det. Kos deg med det DU liker ❤ Sånn må det være 🙂

  Liker

 6. kaosverden89: Det er det, helt klart 🙂 Har du lyst til det så er det bare fantasien som stopper deg ❤ Om du tenker på å lage de sjøl da. Liker en det så blir en i alle fall fort bitt av «basillen» hihi 🙂 Takk for det snille 🙂 Håper du har en finfin kveld så langt 🙂

  Liker

 7. frodith: Å de er jo så fine så det skjønner jeg innmari godt. Det er moro å se hva andre lager, jeg finnes ikke dyktig med hverken strikkepinner eller heklenål, men det er du og andre der ute. Herlig å se :-))

  Liker

 8. Veldig koselig med hjemmelaget kort som det ligger litt ekstra omtanke bak!! 😀 Jeg har ikke så mye til overs for sånne kopierte julebrev der man informerer slekt og venner om alt en sjøl og avkommet har bedrevet i året som gikk. Det skal jo være en hilsen til den som FÅR kortet , og DET er det fort gjort å glemme når en bare legger ut som seg og sitt! 😀

  Liker

 9. karidansen: =)) Nei julebrev med «referat» syns itte je hell noe om, har ikke fått mange slike oppigjennom heller i grunn :-)) Koseligere å prates litt oftere da kanskje, å heller sende en koselig hilsen til jul 🙂

  Liker

 10. Så søte og koselige kort ! Best å ha god tid når man lager ting selv..blir nok litt å stresse med uansett…hehe.. Sendet mange kort før, men etter jeg ble syk har jeg kutta ut nesten alt jeg gjorde til jul før..handler inn julemat fremdeles da, men ikke så mye som før av det heller..men jul blir det 🙂 God natt og fin morgendag til deg ❤

  Liker

 11. annebe: Kjenner igjen det der, jul blir det – åkkesom og uansett ❤ Så lenge en gjør julen fin og til sin så er det bra :-)) Håper du har hatt en finfin dag, og at morgendagen blir like fin 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s