Når engasjert blir en del av fornavnet..

Ikke at det var noe samtaleemne når bloggen var et faktum, men her i brøtte er det jeg som liker å skrive – og jeg som muligens blir lettest synlig engasjert i ting…

Tar ikke alle under en kam her altså, sjøl om jeg satte jenter og gutter på bildet mitt. Gjorde det kun fordi jeg veit at vi to her ikke er de eneste som er borti noe tilsvarende innimellom. He he. Men noen ganger blir det litt som det her hos oss. He he.

Vi har vel alle minst ett tema som vi er, eller fortere blir engasjerte av enn andre. Det mangler jo liksom ikke på tematikker å engasjere seg i, og stadig vekk blir vi engasjerte, også vi to her. Det er bra, engasjement er hurra… Jeg kan fort bli merkbart engasjert av ting jeg liker. Hobbyene og interessene mine engasjerer meg. For eksempel bøker.

Jeg brenner for bøker, og at stadig flere skal oppdage bøkenes magi – og ikke minst se og kjenne nytteverdien av bøker, i en ellers travel og altoppslukende hverdag. Bøker er så utrolig mye mer enn pensum på skoler. Det er ekte eller oppdiktede historier som kan røre noe ved en, lirke litt i grunnverdiene våre, og lære å kjenne litt på forskjeller. Herlige historier som avsluttes der og da, eller som man kan følge videre i en serie.

Det finnes like mange forskjellige bøker som det finnes mennesker som skriver,

og eller leser dem. Det gjelder bare å finne sin favorittsjanger.

Jeg er veldig glad i å lese som du nok kanskje allerede vet, og jeg leser flere bøker i uka. Å lese er avslappende og likevel så mye mer enn det. Det er nysgjerrighet, utfordrende, følelser. En kan lese seg opp om alt, om man liker bøker.

Merka du at jeg blei engasjert nå eller? He he.

Jeg kan bli veldig engasjert av hobbyene og interessene mine forøvrig, ikke bare kan bli – jeg blir.. He he.

Glassgravering har jeg ikke skrevet så mye om her inne enda, men jeg har gravert på glass noen år nå. Der er «vi» ikke like mange synlige som holder på, så jeg er selvlært og mer eller mindre aleine i min krets rundt engasjementet. Likevel er det noe jeg blir engasjert av, om enn noe mer privat. He he.

Er det noe jeg synlig ser at «vi» er mange som engasjeres av så er det kortmakeri. Der finnes det mange grupper både her og der, mange butikker og ja, kort sakt finner en likesinnede og engasjerte mennesker innenfor denne hobbyen over alt.

Det er noe helt eget ved å finne andre,
som liker å holde på med det samme som en sjøl..

Jeg er veldig glad i alle de tre hobbyene mine, har flere interesse felt som de fleste andre, men disse tre engasjerer meg hver eneste dag. Bøker, glassgravering og hjemmelagede kort… 

Men sjøl om det er veldig moro å finne likesinnede hobbyentusiaster der ute, så åpner blant annet blogg for at man kan finne, å se hva veldig mange andre engasjerer seg i og rundt. Noen strikker, hekler, syr, filter / quilt, maler, tegner. Det stopper aldri – å det er så herlig.

Jeg digger innlegg med nettop engasjement. Jeg liker å lese hva du brenner for. Å brenne for noe er lystbetont. Å ha en hobby eller interesse man gleder seg over gjør de kalde og gufne dagene lettere å komme seg igjennom. Det er helt sant. Fokuserer man for mye, dveler man for lenge over de negative ting – så har det lett for å bli «sånn»

Merker du at jeg blir engasjert, bare ved å skrive om engasjement? He he.

Hvor vil jeg egentlig med alt det her da? Jo, nå begynner høstmørket å virkelig ta tak – vi krabber inn i «høysesongen» for høstdepresjoner og det kan jo være litt «lett» å la seg rive med av negative tanker sånn på sikt. Så, har du ingen hobby og eller interesse, tror du – fra før, og opplever du noen litt tyngre dager nå når høstmørket senker seg som et teppe over oss, ja så anbefaler jeg deg å rote litt rundt i topplokket over ting DU liker, eller ting du tror du kan like.. Om du liker noen av mine, eller om du nå begynte å tenke rundt helt andre interesserende ting..

Det er i så fall bra om du gjorde, fortsett å leit litt rundt etter noe du kan like å holde på med, og prøv deg frem. Om det er musikk eller hekling – det er ditt engasjement som skal finnes, jeg har allerede mine lystbetonte ting i livet ❤ Et råd er uansett å gi det du tenker minimum to uker av ditt engasjement. Enten var det innertier, eller så finnes det utrolig mye annet moro å legge hodet sitt i. Verden er din…nemlig 😉

Så, dette er et så velmenende råd fra meg til deg som overhodet mulig å få det. Til deg som ikke enda har funnet din lystbetonte «greie» Å finne noe lystbetont gjør humøret generelt bedre, smerter enklere å takle / leve med, og «store» problemer vil etter hvert virke bittelitt mindre når en legger hodet i noe helt annet og hyggelig en stund – og så tenker over de mer ugreie tingene igjen seinere med «renere» tanker.

Bare prøv, å gi det litt tid – så håper jeg du vil se ❤

 

jernbanefrua.com

#engasjert #engasjement #hobby #lystbetont #lykke #glede #bøker #forlag #forfatter #hjemmelagetkort #scrapping #glass #glassgravering #mindfulness #egenpleie #kreativ #hjelp #positiv #blogg             

14 kommentarer om “Når engasjert blir en del av fornavnet..

  1. Det er et flott råd..for jeg kan skrive under på at dette er viktig…En hobby..noe å drive med…noe meningsfylt og som gleder deg…DET er viktig for alle…Jeg hadde ingen hobby da jeg begynte å få plager, og fikk stadig høre at jeg måtte finne noe annet å fokusere på..finn deg en hobby..jeg vred hode og ante ikke hva jeg vil..Fikk først hund, og var veldig engasjert i utstillinger ogsv..men dette ble for mye for meg..så kom foto interessen…DEN kan ta bort en dårlig dag..for når jeg går tur…med kameraet..ja da tenker jeg bare motiv…Så et viktig og flott råd! Kos deg med dine hobbyer…

    Liker

  2. Toini: Ja vi har nok «labbet» den veien begge to. Veldig veldig enig i dine ord her ❤ Jeg også prøvde flere ting før jeg «landet» på mine ting – bilder er jo en utrolig hobby, leker litt med det av og til – men dine bilder bør alle se. Rett å slett :-)) Håper du har en fin kveld :-))

    Liker

Kommentarer er stengt.