Serieromanen Skumringstid..

// Ikke sponset.

En favoritt hos meg nærmer seg nå sakte men sikkert slutten, buhu.. Nå sitter jeg her med bok nummer 15 foran meg, det hele er slutt med bok 18, som da antakeligvis vil si litt utpå vårparten en gang…

Leser du serieromanen «Skumringstid?»

Når den når sin ende har jeg fulgt «Rakel» og de andre, og deres historier i 2 år.

serieromanen skumringstid

Det var noe leit og vemodig å lese – og med det vite at denne avsluttes ganske snart – sjøl om jeg forstår at alle gode bokserier også må ha en ende. He he, håper og tror at det vil komme mer fra denne herlige forfatterinnen #elisabethhammer   

«Skumringstid» handler i all hovedsak om «Rakel» som blir funnet i en elv i Vestfold som lita jente. Hun får vokse trygt opp sammen med «foreldrene» sine på gården Ovreid, helt til «vår» historie begynner noen år seinere og ting virkelig begynner å skje rundt henne. Mens hun vokser opp oppdager hun at hun har noen litt andre evner, og når det av «farmoren» blir bestemt at hun må gifte seg med nabogutten Syver for at familien får beholde Ovreid så kommer også de tingene litt mer frem i lyset for oss som vil lese.

Ikke alle syns noe om at hun kan komme til å ta over gården, og vi skjønner også fort at noen vet hvor hun egentlig kommer fra, og denne ønsker henne slettes ikke alt godt. Dette er en veldig spennende serie å lese med andre ord..

 

Jeg skal ikke fortelle for mye om hvordan det går utover i bøkene – men jeg kan jo trygt si at det utarter seg derifra, i flere retninger – og denne er som sakt veldig spennende. I tillegg til spennende er den naturligvis også både dramatisk og idyllisk, alt til sin tid som i livet ellers – og den har da også noen akkurat passe store drypp av det overnaturlige flettet inn. For den som kan like det. Til tider er den også sånn akkurat passe søt og romantisk. Varm og lun som jeg liker seriene.

Det skjer noe hele tiden, og den holder tråden og forløper seg fengende hele veien.Enkelt og greit er den som en herlig pose «Godt & Blandet» noe av alt..

Hver eneste bok hittil er skrevet med et utrolig lettlest, men godt og inkluderende språk. Jeg var «med» fra de aller første sidene, og kan som sakt nesten ikke tru at jeg har lest den «så lenge» for jeg har «slukt» bøkene etter hvert som de har kommet, en etter en, så jeg må nå undre litt på hvor tida i mellom har blitt av, joda, jeg skjønner det nok – i en del andre like gode serier – på sine måter. He he. Det er en del av disse gode seriene vet du 😉

Denne syns jeg uansett har gått og går innunder de seriene som har vært, og er vanskelige å legge fra seg. Jeg må bare lese litt til, til jeg plutselig «tar igjen» den andre permen. He he.

Men nå nærmer den seg altså slutten. Men for deg som ikke hadde hørt om denne tidligere og kanskje nå ble litt eller veldig nysgjerrig så er det jo «aldri» for seint å begynne på den. Via linken min til NorskeSerier øverst til høyre i bloggen kan du i all enkelhet navigere deg fram til den, å lese mer om og rundt denne serien… Og om ikke alt for lenge starter en ny serie, det har jeg lest på sidene deres – og jeg gleder meg, som alltid 😉

Frua anbefaler i alle fall, da som nå serien «Skumringstid» med terningkast 6. Nå satser jeg bare på at den avslutter sånn jeg kunne like aller best. He he.

Den som leser får vite si…

 

jernbanefrua.com

14 kommentarer om “Serieromanen Skumringstid..

 1. God morgen:))
  Jeg har titt og ofte kikket nysgjerrig på disse bøkene, ei jeg kjenner leser, og hun sier at dette er bøker for meg som jeg kommer til å elske. Vurderer etter Skjebnestier. Jeg mestrer ikke flere bøker på engang… det blir akkurat nå for mye for meg…
  Jeg tror selv at jeg kommer til å elske serien<3 …
  Ønsker deg en super fin og herlig søndag, fine deg<3 klem

  Liker

 2. Orkidedatter: Mårn mårn :-)) Du får notere å ta valgene etter hvert ❤ Mange gode serier der ute vettu. Det fine er jo at de forsvinner ikke sånn med en gang :-)) Noen venter alltid til de er ferdigskrevne før de velger. Nå vet man at denne blir på 18 :-)) Håper du har en finfin morgen ❤ Klem klem.

  Liker

 3. Dette er min favorittserie!! Gleder meg til de siste bøkene. Må lese alle på nytt igjen om en stund tror jeg, er så bra. Skulle vært lager en TV serie av den synes jeg.

  Liker

 4. Ruth: Ooj, hadde det blitt laget en tv serie av den så hadde jeg sett ja :-)) Helt enig med deg, en kjempefin serie og helt klart en av mine favoritter også :-)) Håper vi får lese enda mer fra forfatterinnen :-))

  Liker

Kommentarer er stengt.