Den sure 350 grensa..

Men plutselig veldig veldig fine grensa skrotes fra 2020..

Det var vel noe veldig mange fikk med seg i går kveld, hvis ikke har vel sikkert en del sett det i løpet av morgentimene.

Hva syns du om 350,- grensa? Blei du glad over at den skrotes?

Vel, les videre så får vi se om gleden holder helt ut… He he. Jeg for min del syns nemlig det er utrolig leit, ikke bare at den skrotes, men at den skrotes i sin helhet uten noen unntak… Håper det enda er rom for forhandlinger, men tviler vel på det…

Man kunne jo før man visste bedre ha jubla, slått tenna i tapeten og dansa på bordet – hørt og sett flere skrive i dag – at detta er jo helt supert. Nix mer moms og fortolling?! Hmm, det er jo dessverre ikke det som er sannheten. At 350 kroners grensen skrotes fra 2020 betyr kort og godt at vi som handler på nett fra utlandet må betale 25% moms og en avgift for fortolling – på alt!!

Ingen grense mer. Borte vekk.

Fra og med januar 2020 står vi der at vi kan kjøpe en vare fra utlandet for en tier. Så må vi fra da av ut med 25% moms OG en avgift for at varen blir fortollet – kan vel med en gang slå fast at den varen for en tier vil koste en hel del mer enn den er verdt, når den til slutt ligger på bordet hjemme..

Du har kanskje fått med deg det som skjedde i Sverige? Når reglene blei endra der så sto postvesenet igjen på sine fullstappede lagre, uavhenta pakker opp til halsen fra blant annet Kina.

Folk gadd rett å slett ikke å hente dem, det var ikke verdt det når kjøperne så totalen. Vel, det vil nok muligens skje her også det… Fra 2020 i alle fall.

Det er jo godt for én ting, handelsstanden her i landet. Jeg er helt enig i å verne om våre butikker, men jeg er som før nevnt ikke noe videre fan av overformynderi – og det føler jeg vel at detta er litt på grensa til. Nei jeg blir jo ikke forhindra fra å velge å handle rimeligere varer fra utlandet, men bismaken av å måtte betale såpass mye mer for dem vil sette seg omtrent på samme måten som de flytende kosttilskuddene gjorde, da jeg var lita. Ikke særlig godt..

Jeg var heller for at grensa skulle økes til den tusingen som blei foreslått for noen år siden. Om ikke på alt så i alle fall på noen kategorier, deriblant hobbyrelaterte ting – ting man strengt tatt ikke trenger for å leve, men som er lystbetont for folk å holde på med..

For min personlige handling syns jeg detta er bare leit jeg. Det er ikke mye jeg handler fra utlandet lengre, det er stort sett og kun ting til hobbyene mine – og da særlig ting jeg ikke får tak i like enkelt, eller i det hele tatt her hjemme. Ting som ikke selges her.. Det føles da litt som en typ «straff» at det nå blir vesentlig dyrere å kjøpe de greiene. Det blir summer av det jeg i dag handler, opp mot og over det dobbelte av allerede «gode» summer.

Jeg kan skjønne det når det kommer til produkter vi mennesker vanligvis kjøper og som vi får tak i her i landet. Klær, sminke og så videre. Men uten å dra detta for langt så tenker jeg jo at detta er litt sjølforskyldt også. Folk søker til utlandet av minst én grunn. Hva med å se litt på den og de grunnene før porten låses og vi blir satt litt «bånd på…?»

Det vil for min del og i veldig mange tilfeller ende med at det ikke blir verdt å handle. Det blir for dyrt kontra verdi. Og jeg er ikke aleine om å tenke det her i dag. Nei å skrote den grensen sånn helt uten videre, og uten noen som helst unntak – det syns jeg var så suuurt å lese.. Godt en har litt over året igjen å handle innafor 350,- grensen…

 

Hva syns du om det nå da tru?

 

jernbanefrua.com

       

16 kommentarer om “Den sure 350 grensa..

 1. Nå må jeg skynde meg å få tak i så mange miniatyrer som mulig neste år. 😛
  Fra spøk til Halvor, jeg må forsøke å få tak i flest mulig. Skal jeg få mva i tillegg på alle, så blir det noen kroner. 😦

  Liker

 2. Kristin: Ja det er akkurat det. Bare leit at en på en måte «straffes» for å finne noe en ikke finner her «hjemme» Mange av diesene jeg kjøper fra utlandet selges jo ikke her i landet.. Det blir bråstopp, å betale nær dobbelt så mye er ikke noe jeg vil kunne gjøre like ofte nei….. Off…

  Liker

 3. Enig med deg, det er ikke annet å si… Regner jo med at butikkene her hjemme ikke bugner av ting og tang som en ellers finner i utlandet…
  Off…
  Borti fra det, håper jeg du har en super fin kveld<3 klem

  Liker

 4. Orkidedatter: Off nei de gjør jo ikke det. Så om et års tid blir det å vurdere enda sterkere. For min del er det greit på sånn som klær, sko, sminke og den slags – surt da også sikkert, men dobbel pris for hobbygreier som bare jeg ser liksom. Den er suuuur.. Ellers er det en helt grei kveld så langt ❤ Håper du har en like fin kveld ❤ Klemmer.

  Liker

 5. Tja…overformynderi..vi skal sjekkes og holdes i nakken og skal ikke få kjøpe hva vi vil…Men joda…vi må jo skåne om nærbutikkene også..men må da klare det på en annen måte…

  Liker

 6. frodith: Kjøper ikke så mye lengre jeg heller, men kjedelig å måtte betale opp mot det dobbelte av summen jeg går ut med nå, for den varegruppa jeg har pleid å handle i – som jeg ikke får tak i noe sted her i landet. Det er æsj å tenke på :-/ så det vil bli enda mindre handling for min del da. Sukk.

  Liker

 7. Toini: Syns det jeg også, for varer vi kan få tak i her hjemme så er det bittelitt mer greit syns jeg. For det du sier, verne om våre butikker. Men for varer en ikke får tak i her hjemme syns jeg det er surt :-/

  Liker

 8. De politikerne, de politikerne.. *himler med øynene* Synes omtrent like mye om dette som heving av barnetrygd (eller, jeg er faktisk for heving av den, men 1000kr i året er jo ingenting!). Nei, vettu hva..

  Liker

 9. Det er helt tragisk. For jo ikke kjøpt særlig her i Norge om man skal tenke kjemikalie frie produkter til sensitiv hud. Du finner ikke mye av produkter som er på lovelula.com her i landet. ER helt tragisk at de skal gjøre dette. Synes de heller burde slutte med dyre hotell middager og dyre underholdninger og diverse disse politikerne, da hadde de spart en god del penger i året til denne såkalte økningen av barnebidraget.

  Liker

 10. Eva: Enig med deg, man finner fort noen favoritter utenfor landet – som ikke selges her. Og da oppleves det som en «straff» for at man handler ting man ikke får tak i her hjemme andre steder. Blir fort dyrt om en skal fortsette med det fra 2020, gebyret for å få ting fortolla er jo ofte større enn verdien for varen når det blir sånn 😦 sukk.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s