Den sure 350 grensa..

Men plutselig veldig veldig fine grensa skrotes fra 2020..

Det var vel noe veldig mange fikk med seg i går kveld, hvis ikke har vel sikkert en del sett det i løpet av morgentimene.

Hva syns du om 350,- grensa? Blei du glad over at den skrotes?

Vel, les videre så får vi se om gleden holder helt ut… He he. Jeg for min del syns nemlig det er utrolig leit, ikke bare at den skrotes, men at den skrotes i sin helhet uten noen unntak… Håper det enda er rom for forhandlinger, men tviler vel på det…

Man kunne jo før man visste bedre ha jubla, slått tenna i tapeten og dansa på bordet – hørt og sett flere skrive i dag – at detta er jo helt supert. Nix mer moms og fortolling?! Hmm, det er jo dessverre ikke det som er sannheten. At 350 kroners grensen skrotes fra 2020 betyr kort og godt at vi som handler på nett fra utlandet må betale 25% moms og en avgift for fortolling – på alt!!

Ingen grense mer. Borte vekk.

Fra og med januar 2020 står vi der at vi kan kjøpe en vare fra utlandet for en tier. Så må vi fra da av ut med 25% moms OG en avgift for at varen blir fortollet – kan vel med en gang slå fast at den varen for en tier vil koste en hel del mer enn den er verdt, når den til slutt ligger på bordet hjemme..

Du har kanskje fått med deg det som skjedde i Sverige? Når reglene blei endra der så sto postvesenet igjen på sine fullstappede lagre, uavhenta pakker opp til halsen fra blant annet Kina.

Folk gadd rett å slett ikke å hente dem, det var ikke verdt det når kjøperne så totalen. Vel, det vil nok muligens skje her også det… Fra 2020 i alle fall.

Det er jo godt for én ting, handelsstanden her i landet. Jeg er helt enig i å verne om våre butikker, men jeg er som før nevnt ikke noe videre fan av overformynderi – og det føler jeg vel at detta er litt på grensa til. Nei jeg blir jo ikke forhindra fra å velge å handle rimeligere varer fra utlandet, men bismaken av å måtte betale såpass mye mer for dem vil sette seg omtrent på samme måten som de flytende kosttilskuddene gjorde, da jeg var lita. Ikke særlig godt..

Jeg var heller for at grensa skulle økes til den tusingen som blei foreslått for noen år siden. Om ikke på alt så i alle fall på noen kategorier, deriblant hobbyrelaterte ting – ting man strengt tatt ikke trenger for å leve, men som er lystbetont for folk å holde på med..

For min personlige handling syns jeg detta er bare leit jeg. Det er ikke mye jeg handler fra utlandet lengre, det er stort sett og kun ting til hobbyene mine – og da særlig ting jeg ikke får tak i like enkelt, eller i det hele tatt her hjemme. Ting som ikke selges her.. Det føles da litt som en typ «straff» at det nå blir vesentlig dyrere å kjøpe de greiene. Det blir summer av det jeg i dag handler, opp mot og over det dobbelte av allerede «gode» summer.

Jeg kan skjønne det når det kommer til produkter vi mennesker vanligvis kjøper og som vi får tak i her i landet. Klær, sminke og så videre. Men uten å dra detta for langt så tenker jeg jo at detta er litt sjølforskyldt også. Folk søker til utlandet av minst én grunn. Hva med å se litt på den og de grunnene før porten låses og vi blir satt litt «bånd på…?»

Det vil for min del og i veldig mange tilfeller ende med at det ikke blir verdt å handle. Det blir for dyrt kontra verdi. Og jeg er ikke aleine om å tenke det her i dag. Nei å skrote den grensen sånn helt uten videre, og uten noen som helst unntak – det syns jeg var så suuurt å lese.. Godt en har litt over året igjen å handle innafor 350,- grensen…

 

Hva syns du om det nå da tru?

 

jernbanefrua.com

       

16 kommentarer om “Den sure 350 grensa..

  1. Eva: Enig med deg, man finner fort noen favoritter utenfor landet – som ikke selges her. Og da oppleves det som en «straff» for at man handler ting man ikke får tak i her hjemme andre steder. Blir fort dyrt om en skal fortsette med det fra 2020, gebyret for å få ting fortolla er jo ofte større enn verdien for varen når det blir sånn 😦 sukk.

    Liker

Kommentarer er stengt.