Julemesse på Jevnaker..

Det er den tiden igjen, tiden for julemarked og messer. Det er så herlig synes jeg. Ta en tur på markedene i nærheten å se hva menneskene noenlunde lokalt pusler med resten av året.

Forrige helg gikk jeg glipp av det første markedet som var her på Jevnaker – men ikke det andre..

Denne helgen er det julemesse på «Bøndernes Hus» på Jevnaker.

Arrangert av Jevnaker Frivilligsentral er dørene åpne fra 11-15, i dag! Weeee..

«Julemarked på Bøndernes Hus, Jevnaker..»

 

julemesse på bøndernes hus, jevnaker

 

Markedet er veldig fint og variert i år synes jeg. Du finner blant annet min hobby, å lage kort / scrappe produkter der i år. Det var veldig inspirerende å se hva disse har fått til i høst =)

I tillegg finner du blant annet variert strikking, hardangersøm, treprodukter og håndlagede kniver, decopage, quilting, sminke / skjønnhetsprodukter, skjerf og smykker. Med mer, jeg har helt sikkert glemt noe som fortjente å bli nevnt.

Frua kunne nok tatt med seg veldig mye av dette hjem, det var som nevnt veldig mye fint i år – men landet på to ting jeg føler vil gagne meg mest i løpet av vinteren.

 

lange strikkede sokker

 

Et par lange strikkasokker. Se så lange legger da, herlig. Ikke bare er de lange, men det er strikket i et veldig mykt garn – kjente beina mine gleda seg maks bare ved å se disse ligge på bordet. Damen har mange par igjen i ulike varme farger, bor du for langt unna så kanskje det blei til inspirasjon isteden?

Ideen er jo halve produktet,
når det kommer til kreativitet.

Jeg fant et par votter også jeg, fingerløse votter – til utendørs blogging sammen med morgenkaffen igjennom vinteren, naturligvis. Blir fort kald på knokene når en liker å sitte ute. Ikke med disse, testa dem i går kveld og kan si at de funker..

 

hjemmestrikkede votter uten fingre

 

Denne damen har også mange par igjen, samt andre varianter votter, skyttervotter, kjærlighetsvottene og en del annet. Igjen kanskje til inspirasjon for den som bort for langt unna til å ta turen.

Markedet er kort fortalt noen bittesmå øyeblikk før Hadeland Glassverk om en kommer nordfra, og før Jevnaker Kirke om en kommer sørfra.

Hadeland Glassverk er forresten også åpent i dag, om det kunne friste – og er mulig å ta turen for å eventuelt kombinere disse to en herlig søndag. Julen er godt i gang der også om dagen =)

kart, jevnaker, bøndenes hus

For å prøve å plassere den store, flotte og ruvende Jevnaker kirke på kartet, så blir det før E16 merket lenger opp langs den gule linja..

Kjente at det var like greit at julemarkedet er denne helgen og ikke neste. Neste helg har frua noen pærer å sjekke, og antakeligvis kjøpe. For godt til å være sant om alle pærene i julestjerner og adventsstaker funker eller?! He he…

Det nærmer seg nå. Nærmer seg advent og adventstid…

 

jernbanefrua.com

 

12 kommentarer om “Julemesse på Jevnaker..

  1. Orkidédatter: Er så koselig med julemarked, god stemning og latter over alt :-)) Håper du finner masse fint til helgen gode deg ❤ Skal ikke på marked da jeg, da skal det lekes med advent her i heimen. He he. Klem ❤

    Liker

Kommentarer er stengt.