Helene sjekker inn..

Av alt som går på tittekassa så vil jeg varmt anbefale en dokumentarserie, helt usponset og rett fra hjerterota.

Den dama, Helene Sandvig er bare gull.

Ja, jeg sier det rett ut som jeg mener det. Et mer ekte og medmenneskelig menneske på tv skal jeg leite veldig veldig lenge etter å finne maken til.. Jeg har til nå ikke funnet noen som kan måle seg et snev etter min smak i denne kategorien tv profiler.

Jeg har sett hver eneste episode hittil, flere av dem har jeg sett gjentatte ganger via nett tv. Sett igjen noen denne uka, derfor kommer anbefalinga nå, en sein lørdagskveld.

Jeg kjenner meg så igjen i Helene på tv. Kjenner at vi er veldig like på en god del områder av de som vises. Blant annet er hun medmenneskelig, med både empa og sympati. Hun er uredd i sine spørsmål rettet mot personer og fagfolk, uredd i å tråkke i myrlendte og helt ukjente områder, uredd for å kjenne på ting.

 

Helene sjekker inn. Skjermdump

 

Mens jeg kjenner på likhetene til meg sjøl, så kjenner jeg og på at jeg i tillegg er den «avvæpnende» som hun kaller det. Den som liker og evner å ta de aller aller fleste utfordringer med galgenhumor, ironi – ja spre rundt meg med humor generelt.

Jeg kjenner på viktigheten av det Helene Sandvig gjør. Ikke bare innenfor journalistikken, men ved å tilbringe 5 dager på ulike institusjoner, prate med både de som er der og de som jobber der – det kan gi og gir mye til dem. Spørsmål for ledelsene å tenke over sett utenfra, konstruktive tanker for de som står i tingene – men også meg som ser på. Jeg også får et innblikk i hvordan ting kan være. Å si at jeg skjønner fullt ut er å ryke strikken, men jeg får i alle fall en sjans til å kunne tenke, reflektere litt og med det kunne tenke litt over hvordan det kan være å stå midt i de ulike tematikkene. Jeg har stått fjellstøtt i mine ting, mens disse jeg har sett hittil har stått i helt andre ting.

Livet og dets mange skyggesider, men også gledene de har gitt.
For noen har disse tingene vært en oppvekker.

En ny sesong er i gang, og jeg håper denne programserien vil vare en hel evighet å litt til, men jeg har vel på følelsen av at det nærmer seg slutten. Jeg håper likevel, å kunne få «være med» å føle litt på enda mer av scenarioer som utspiller seg der ute. Kunne nok kommet med ulike ønsker til steder hun kunne reist også. Livet kan og består av så mangt. Nei skulle en kunne velge en serie å være med i, og eller rundt så ville jeg valgt denne – og akkurat denne herlige dama..

Jeg digger denne dokumentarserien, rett å slett..
Til info: «Helene sjekker inn» går på NRK1.
Episodene ligger heldigvis også ute på nrk nett så en kan se seg opp, eller se igjen =)

Følger du med på Helene når hun sjekker inn?

 

jernbanefrua.com

 

 

15 kommentarer om “Helene sjekker inn..

  1. Den her er BRA, hun er herlig, både sterkt og rørende og varmende og koselig. Kjenner meg jo igjen i noen av episodene i jobbsammenheng…..og jeg salutterer damen for noen av episodene og hva hun viser frem<3 flott.
    Dette er min gate, super bra anbefaling<3 tusen takk:)
    klem

    Liker

Kommentarer er stengt.