Da svigermor blei grundig lurt..

Til tider, ja nei veldig ofte synes jeg det er moro å overraske andre. Når ting liksom har gått litt i den samme «tralten» over lengre tid, litt for lenge etter min «smak» så føler jeg for å finne på det «lille» ekstra.

Denne bursdagen var en sånn anledning. Hihi.

Vi pleier å reise «oppover» til Hedmarken en dag helt i nærheten av bursdagen hennes, eller på selve dagen når det passer. Vi avtaler dagen – å tar en hel dag sammen. Dette har vi da gjort hvert eneste år, veldig koselig alt sammen – misforstå meg rett. He he, men mor sjøl baker kakene, ordner middagen, dessert – nei, i år fant jeg en kveld ut at detta var litt vel forutsigbart blitt – ville gjøre noe ekstra for a «mor» på dagen hennes, hun som gjør så utrolig mye for alle rundt seg hele tiden ellers.

Hun skulle ikke «styre» så mye i år, samt at jeg ville ha det en liten smule moro sjøl også da. Moahahaha…

Jeg lufta ideen for gemalen, han var helt med på notene – noe moro skulle vi da greie å få til. Allierte meg så med en av hennes nærmeste naboer – om det var liv laga å få til noe «haraball» å ja – med ett var det hele i gang.

Vi fortalte svigermor på telefonen at vi dessverre ikke kunne komme på selve dagen hennes – i går, grunnet ny turnus for gemalen så ville den nye starte med arbeidssøndag, æsj altså – men vi skulle da komme en dag så fort det kunne gå an. Null problem det. Bursdag skulle det jo bli… 

Sammen med naboen hennes planla vi i det skjulte hele dagen til punkt og prikke via meldinger. En tanke om en 3-4 ballonger blei til en hel haug. All ære til nabodamen for å ha blåst opp nær hundre ballonger på rundt en kveld. Håper leppene er myke å fine igjen nå.. Du er gull ❤

100 ballonger

Ikke lenge etter var dagen i helhet planlagt, mens mor sjøl trodde hun skulle få en veldig stille og rolig dag. Hun hadde jo bakt, tre store kaker hadde hun laget, den ene frøys hun ned med en gang vi sa at vi ikke kunne komme. Kjente det stakk litt i hjertet akkurat da, men visste jo at det ikke ville bli sånn – heldigvis. De bor tett disse naboene. Typ rekkehus med to og to enheter ved siden av hverandre på rekker. Så tidsnok fikk vi av naboen greie på at hun hadde bedt inn noen naboer til kaffe og kaker klokka 16. Vi skulle jo dukke opp lenge før – så den var grei den. He he.

Jeg fortalte svigermor, at hvis jeg fikk det til så skulle en kar som bor i nærheten av henne komme innom her å ta med seg en pakke til henne på dagen. Han var ikke videre kjent så fikk se om det lot seg gjøre?! «Dum» / utspekulert som jeg er da så satte jeg på lapper med navnet hennes på, og halve adressen samt en dååårlig beskrivelse av veien. Så i hodet mitt gikk det så dårlig at pakka blei feillevert til naboens dør. He he he. Naboen ville se pakka – som også var helt «rævva» pakka inn – så detta ville ikke naboen bære over til henne, måtte nok hente den sjøl.

Jeg tok to papirposer å revnet to av kortsidene. Så satte jeg pakkene midt i mellom revnene å teipa fast sidene, sa du umulig å bære?! Hi hi hi. Det var og er meninga. Damen skulle ikke få noen som helst mulighet til å komme med forslag. Hun skulle komme å hente den. He he.

mobile_2063846_1543229711286-2063846-4-1543229711309

Mat hadde vi også tenkt på, du veit – en kommer ikke ubedt til den generasjonen uten å tenke på mat. Hvis ikke vi gjorde det så ville vel damen fått fnatt. He he. Så mutter snekra sammen en gryterett til hele haugen med mennesker som det ville bli. Kasserollen blei plassert på gulvet i bilen med snøre over og rundt hankene og lokket.

Vi reiste i god tid, planen var å være der oppe rundt klokka 13, å det gikk som smurt. Sendte melding til naboen når vi tok av E6, så tuslet hun bort til naboen med et lite glass med noe godt i. Fikk henne til å ordne både med kaffe og sette fram kake å gode greier – mens vi lekte «fjellklatrere» nede hos henne. Mens naboen var der måtte vi prøve å lure oss usett inn til mannen hennes ved å klatre opp skråningen på nedsiden – men alt gikk så fint atte. He he.

Satte oss godt til rette i sofaen der sammen med en tredje nabo.
Så ringte mannen til kona si.

Fortalte at det hadde kommet en pakke til svigermor der?! Å den så litt utrygg ut å fløtte på altså – om ikke hun kunne hente den sjøl? Null problem det visstnok. Svigermor spratt opp og sammen durte de sammen tilbake til naboen. Der vi satt å venta.

Den kommende delen av dette her skulle bli litt mer utbrodert – men underveis ble vi nødt til å endre litt på planene – men det ble moro uansett dette her, bare å lese videre. He he.

Mutter og jeg hadde for anledningen forresten hårbøyler med kuler, stjerner og glitter på også. Er det fest så er det jo fest.

 

pynta oss

Når jeg sa at alt ikke gikk helt som planlagt så var planen at vi skulle stå i gangen med flere, så hun skulle bare se pakka på stua å tenke at svigerdattera var helt «håpløs» ut i fra innpakning og merkelapper – men i all viraken så blei det ikke helt sånn.. Men ordentlig moro blei det «læll»

Naboen kom inn døra først med svigermor etter. Jeg så at hun kikka på pakka, så på mannen i huset før blikket sveipet over resten av gjengen.

Minna meg litt om en abbor på land et øyeblikk.
Hun så oss alle, men så liksom ingen likevel. He he he.

Vi satt jo der, vi satt der. Javisst satt vi der. Hun blei akkurat så overraska som vi håpa. Dæven det var moro. Så fikk hun hele klasen med ballonger i hendene og et stort hurra. He he he.

Detta var ordentlig moro, å se noen lyse opp på den måten er helt ubetalelig altså. Har du ikke prøvd å overraske noen på den måten – så prøv, det er så innmari verdt det.

Vi pakket sammen å ruslet nesten alle sammen over til svigermor. Den siste var ikke i form så hun gikk hjem til seg. Vi venta akkurat så lenge som det føltes naturlig før vi avslørte at jo – vi hadde med middag også. He he he. Rakk ikke å ta bilde av det, men jeg pakket risen inn i en sånn papirpose fra apoteket å satte øverst på pakkehaugen, hun skjønte ikke det der med en gang – pussig altså.. He he.

Jeg var litt for opptatt med å flire når svigermor pakket opp gavene fra oss. Fra mutter fikk hun først en stor flaske 7 up med en strullpinne klistra på. I alle dager liksom. Brus?! Når hun begynte på våre pakker så hadde svigerdattera gjort seg ordentlig flid vettu. To pappesker med innpakkede pakker oppi.

I den første måtte hun krangle opp en pose tortilla chips, så en potteplante?! «Vakuumpakka» fersk Mynte?! Jøsses. Så en pakke med 6 lunsjbiter i. Kjære veeeeene, for et surr. He he he. Den siste pakka lo jeg mest av. Ei flaske mojito var først pakka inn i tørkerull, så avis – så støttet opp med en vedkubbe på hver side. Så masse papir og teip. Med all den raslinga ville hu ikke høre at det skvulpet, og ikke skjønne hva det var.

Sånt bare digger jeg altså. Spenninga rundt hva det kan være. Herlig.

Når alt var pakket opp satt hun der å lurte. Prøv å sett det sammen da vel kvitra jeg. Brus, mynte og mojito = drink. Tortillachips og lunsjbiter gjør alt sammen til en helaften. He he he. Om jeg ville satt det sammen sånn er jeg usikker på men, liker hun det så er det bare å kose seg. Hun er jammen gammel nok til å kose seg med hva hun vil. He he.

Klokka 16 kom den siste naboen hun hadde bedt, de andre satt jo der fra før av så. He he he. Det ble en utrolig koselig dag – for oss alle sammen. Kaker, kaffe, middag og masse masse latter. Tusen tusen takk for en herlig dag ❤

Vi fikk det til. Hurra…

…Jeg sovna før Tangen på returen…

 

jernbanefrua.com

#bursdag #surpriseparty #overraskelse #humor #moro #kos #hygge #fest #blogg             

26 kommentarer om “Da svigermor blei grundig lurt..

  1. Doc&Dask: Ja det kan jeg tenke meg :-)) Jeg liker å gjøre sånt når det er minst venta. Til runde tall gjør jeg for eksempel ikke sånt, men når som helst innenfor. He he 🙂 Veldig koselig å se at det blir godt tatt i mot. I kveld hadde damene det moro med å smelle ballongene 🙂

    Liker

Kommentarer er stengt.