La mamma bæsje i fred..

 Ukens usponsede bok hos frua..

I vårt felles hjem har vi kun hatt gleden av å ha «pelsbarn» å jeg kjenner at jeg nok fint kunne skrevet en bok noenlunde lik denne – med ulike scenarioer naturligvis, det vil nok komme mer hårete humor fra frua igjen etter hvert. Men nå har jeg lest en latterbombe av en bok, om mammalivet.

Dette viste seg ganske så tidlig å være en bok for meg, men jeg vekket altså ikke minsten ved å lese denne, slik advarselen står på boken… Jeg vekket gemalen, å det er innmari godt gjort altså. Han jeg deler postkasse med er ikke den enkleste å vekke når han sover godt. Over til boka.

 La meg få presentere, ukens bok:

«La mamma bæsje i fred»

– Skrevet at Malin Meekatt Birgersson.
– Utgitt av Panta Forlag, Panta gruel i 2017.
– Frua har pocketversjonen og mellom permene finnes 332 lettleste sider med en litt uvanlig men for meg en veldig greit font å bli fort vant til.


Meekatt presiserer at hun elsker barna sine alltid,
men ikke alltid elsker mammalivet.

Jeg tror henne så inderlig gjerne mens jeg leser. He he. En av de tingene hun savner som småbarnsmor er å kunne gå på do helt aleine, med det var nok tittelen for boka klar.. Men tro ikke at dette er noen «bæsj, tiss og promp» opplegg og humor, slettes ikke. Det er ærlig…

 

la mamma bæsje i fred

 

Meekatt er kanskje en dame flere kjenner igjen fra den Svenske bloggverdenen. Hun har vært veldig artig å følge en stund. Denne boka er sammensatt av et knippe av hennes beste blogginnlegg fra mammalivet, dønn ærlig, direkte og rett frem – uten noen slags filter og det «mangler» skinnende glasur på muffinsene.

Det siste der gjør ingenting, det er faktisk helt herlig at det «mangler» for det er nettop det som er med på å gjøre boka så spenstig. Jeg kjente veldig igjen min egen talemåte og humor i et nøtteskall via denne boka. Meekatt forteller som nevnt helt uten filter om hverdagene som småbarnsmor. Korte og lengre blogginnlegg fra alle dagene. Rutinene, plutselige spørsmål som krever svar fra en passe sliten mor. Uforutsette hendelser, ting skjer jo – ca hele tiden skjer det smått og eller større ting. He he.

Dette er boka som helt sikkert kan få en del mødre – de som tenker at alt må være flekkfritt til en hver tid til å senke skuldrene noen knepp. Det er lov å slappe av litt, det er helt greit at alt ikke er timet og tilrettelagt hele, hele tiden.. jeg kan fanatisk skjønne og kjenne meg igjen i at det er ganske så herlig at det ikke er det, alltid..

Glem glasuren til muffinsene litt,
les denne herlige boka isteden 😉

Den eneste baksiden forteller:

 

la mamma bæsje i fred kan du lese om hos jernbanefrua

 

Men det er ikke bare roser og lykke å finne i denne boken her heller. Meekatt hadde sin versjon av verdens beste mamma, og på færre dager enn vi har fingre mistet hun moren sin, før hun fødte sitt første barn. Man kan kjenne på at det var tøft, og fremdeles pipler det frem en vemodighet her og der.

 Jeg lo så godt av Meekatts første bok, såpass «digget» jeg den at jeg «jogget» avgårde for å sikre meg oppfølgeren, som kom ut tidligere i år. 

 

mamma, har du bæsjet ferdig snart

 

Mamma, har du bæsjet ferdig snart?

– Samme forfatterinne, samme forlag.
– 236 sider inneholder den. Jeg har den i innbundet format, lett å holde i, og samme fine font.
– Denne omhandler den neste perioden i barnas liv, ikke tidligere utgitt på bloggen hennes.

Denne har jeg faktisk ikke lest ferdig enda – så jeg bare nevner den for deg, du som kanskje nå kjenner litt på at den første boka kan passe som hånd i hanske – at det finnes en oppfølger til ukens bok også. Hurra..

 For min del blir nok denne lest ut i løpet av helgen..

 

jernbanefrua.com

   

18 kommentarer om “La mamma bæsje i fred..

 1. Orkidedatter: Du har lest den ja, så herlig :-)) Den er utrolig morsom – tar ting veldig på kornet tenker jeg 🙂 Oppfølgeren som kom nå i år leverer den også så langt :-)) Neste fase anbefales like mye ❤ Håper du har en gooood morgen, og at dagen og helgen blir gull ❤ Klem

  Liker

 2. Jeg ser at kommentaren min ble litt merkelig fordi jr. kasta opp midt i noen setninger her..
  Men jeg mener at du kunne ha skrevet en bok om din hund<3 og deres scenariorer. Hund og barn- mange like settinger erfarer jeg:))
  Og ja, det var det kornet som du nevner, «spot on»:))
  Beklager at det ble litt rot…
  Hvis du skriver kan jeg illustrere til boka di vennen<3
  Håper du får en fiiiiin kveld<3 Her i huset får vi pleie litt sykdom… skulle egentlig til Oslo og julemarked, men det blir soffa, pledd og julefilm<3

  Liker

 3. Orkidedatter: Ikke helt sikker på om blogg kommer til bok. He he, men en koselig tanke, især med dine illustrasjoner ❤ Oj. Håper dine snart blir friske og raske – ikke minst at helgen blir så god som den kan bli ❤ Klem klem 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.