Forberedelser i takt med adventskalenderen..

Ja ja så sier vi desember igjen da. Første helgen i advent er i gang. Håndball EM for jentene er ubønnhørlig – og med et brak i gang, og for mange er første luke i julekalenderen åpnet.

Jeg kom i går til å tenke på at sjøl om jeg er voksen, så har jeg pleid å ha kalender. Dette er den andre adventstiden jeg ikke har.. Det er helt greit, de siste årene dro jeg også ut kalenderen – på den måten at jeg ikke åpna lukene etter hverandre men samlet opp en 5-6 dager for å ha noen biter til kaffen. Da fant jeg med ett ut at jeg helt sikkert var blitt voksen?! Det var jo sånt fatter gjorde da jeg var mindre det jo, sånn sett hadde det jo kanskje greid seg med en storplate sjokolade fra Freia da jo. På den måten at en sånn plate har 24 ruter. He he. En baktanke med det kanskje?! He he. Farlig gode i alle fall..

I fjor kjøpte jeg meg derfor en appelsin og nellik spikere. Lagde meg en kalender slik mutter gjorde i barndommen. 24 nellikspikere blei stukket inn i appelsinen, det lukter jo så godt. Helt til jeg fant ut at jeg ikke tålte den gule kula da den jo begynte å råtne innvendig. Hvorfor?! Jeg glemte å ta ut spikrene vel. He he.

 

I år har jeg foreløpig ingenting, har glemt vekk alt sammen i viraken over julestjerner og adventsstaker, ikke selve viraken ved det – men pærer til dem. I morgen er visst dagen, her i brøtte kom stjernene opp i vinduene i går. De lyser ikke enda, men pærene blei sjekka – og på en lapp på kjøkkenbenken skrev jeg opp hvor mange pærer som måtte kjøpes inn i dag.

Jo, jeg tror nok det er en viss «fare» for at jeg begynner å bli voksen.
Ting jeg aldri noensinne trodde at jeg måtte belemre hodet mitt med –
kommer dumpende ned i topplokket mitt – i god takt med datoene
tingene pleide å skje i barndommen. Sånn er det bare. He he.

Detta var jo blant annet sånne ting de voksne passa på?! Ting som bare skjedde, og som liksom bare var som det skulle være. Som for eksempel julematen. Da jeg var lita var jeg av og til med når mutter og fatter delte gris, og når sylta skulle presses, juleølet jeg aldri har likt blei satt. Alt skjedde mange dager før, men som lita – å se at det var forberedelser som trengte tid som foregikk?! Ja nei, for min del skrudde det nok bare opp forventningene mot masse godt..

I år som i fjor og året før ligger allerede ribba, pølsene og andre gode juletradisjoner allerede i fryseren her. Det som bare være på plass til Jul. Jeg kjenner på at jeg er «der» de var i min barndoms verden. Men når skjedde det a?! Når blei jeg så himla strukturert i desember mens de 11 andre månedene dingler som ei julekule på kalendertreet. He he.

Det er noe pussig ved å tenke seg tilbake til barndommen når adventstida dukker opp. I alle fall for meg, hodet fyker tilbake å minnes alle forberedelser og dager for ulike ting. Hvorfor i hampen greier jeg ikke å huske å forberede middagen fra dag til dag – mens ribba til julekvelden altså er kjøpt inn allerede, ferdig ruta å ligger i frysen å venter?!

Skulle det vært typ adventstid hele året hos meg tru?! Det hadde kanskje vært noe det. Hatt ulike dager som mål for å kanskje greie å henge noenlunde med sånn på generell basis?! He he, bare tuller, jada, neida. Ok – kanskje 😉 men noe godt hadde det jo kanskje ført med seg, jeg har for eksempel ikke fått rydda vekk julehefter fra noen år tilbake enda… Mens nye bøker settes pent vekk i hylla når de er lest…

 

Julegardinene er vaska å klare for å henges opp en dag veldig snart. Til uka flakser julekortene avgårde. Nytt batteri til den ene røykvarsleren står på en egen juleliste. I alle år har vi nemlig bytta batteri i eventuelle røykvarslere lille julaften, samtidig med at en teller over hvor mange pærer som ikke lyser på juletreet. Tradisjoner jeg husker. Ting som bare må være sånn for at det skal bli riktig liksom. Jo til jul henger jeg med, da er det hakket verre med resten av året altså. He he.

Hmm, kanskje det rett å slett er det jeg lader opp til hele året da tru?! At de 3 ukene før jul liksom er nok å holde seg fast i?! Noe snodig er det i alle fall, for det har utvilsomt blitt den tida i året hvor frua har «alle tingene på stell» he he.

Sanker sikkert inn nok «husmorpoeng» for hele året jeg de ukene advent står på. Ja ja, det går sikkert bra i år også – hvis ikke så går det jo som før nevnt over. Havner med det direkte fra den ene lista, og over på lista over neste års nyttårsforsett..

De blir man jo som oftest tilgitt for, å ikke greie å holde 😉

 Er du opptatt av eventuelle tradisjoner i adventstida?

Kommer de til deg av seg sjøl, eller føler du litt på stresset?

 

jernbanefrua.com

#advent #tradisjoner #forberedelser #kos #hygge #humor #ironi #blogg                   

12 kommentarer om “Forberedelser i takt med adventskalenderen..

 1. He he herlige deg<3 jeg følte jeg dingla litt som ei kule når jeg leste innlegget ditt, for en forrykende beskrivelse<3
  Ja, nei, voksen- når skjedde det:-)) ha ha…. et eller annet sted på veien…. jaja, neinei…
  Barndomsminner som er gode har jeg også tross i min erfaring, jeg elsker å tenke tilbake på det<3 det gjør godt<3
  Ønsker deg en finfin dag fineste herligste deg<3 klem

  Liker

 2. Orkidedatter: Ja nei jeg aner ikke når det skjedde. Men litt usikker på om prosessen ved det er helt fullført. For i dag er det en annen låt ❤ Håper du har en super dag så langt. Advent – hurra ❤ klem på deg 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.