En snømåkers dagbok..

Så er det lørdag, o – store snømåkedag nummer 1 for denna sesongen. Frua gikk på, 200m2 er da vel iiiingenting?! Kremt. La oss si at jeg har fått igjen for det her jeg ligger på sofaen. Gemalen kom akkurat tidsnok hjem til å få tatt over snøskuffa.

På en god dag plager det meg ikke å måke, tar det som trim – jeg mener, det ville sett adskillig dummere ut å trippe frem og tilbake over gårdsplassen her UTEN snøskuffe. He he he. Men nå er det måkt, så da kommer vel mildværet å regnet som er spådd snart, så kommer vel de 10 ++ minusgradene ca en «halvtime» etter å fryser på hele dr**en. He he he. Typisk i så fall. Helt typisk.

Men apropos snø kom jeg til å tenke på en vits jeg gliser like rått av hvert bidige år. «En snømåkers dagbok» lest den?! Ikke?! Ok, her kommer-n…

En snømåkers dagbok..

8. desember.

Det begynte å snø. Det er årets første snø, og min hustru og jeg tok oss et glass konjakk og satte oss ved vinduet og så på de hvite flakene som dalte ned fra himmelen. Det så ut som et maleri. Det er så romantisk at vi føler oss som nyforelskede igjen. Jeg simpelthen ELSKER snø!

9. desember.

Vi våknet til et nydelig teppe av krystallklar hvit sne! Det dekket hele landskapet! For et vakkert syn! Kan det være et vakrere sted i hele verden? Å flytte hit var den beste ideen jeg noen gang har hatt! Jeg måket snø for første gang på mange år, og følte meg som en guttunge igjen! Jeg måket hele oppgangen til huset, men i kveld kom snøplogen og dekket det hele til igjen. Så måtte jeg måke den opp igjen! For en morsom opplevelse!

12.desember.

Mildværet har smeltet all snøen. Det var en skuffelse, men naboen sier at jeg ikke skal fortvile. Vi får definitivt en hvit jul! Jeg vil bli svært skuffet dersom vi ikke får snø i jula, men naboen sier at vi kommer til å få så mye snø at jeg ikke vil tåle synet av den vinteren er omme. Det tror jeg ikke er mulig! Naboen er en hyggelig fyr og jeg er glad for å ha ham som nærmeste nabo!

14.desember.

Snø, elskede snø! Det falt 30 cm i natt! Temperaturen falt til -20C og kulden får alt til å sprake og glitre! Vinden tok nesten pusten fra meg, men jeg varmet meg ved å måke oppgangen igjen. Dette er livet! Snøplogen kom igjen i kveld og dekket til oppgangen igjen. Jeg hadde ikke trodd det skulle bli så mye snømåking, men jeg får i alle fall litt trim. Skulle bare ønske at denne hosten gikk over.

15.desember.

Det er meldt ca. 60 cm snø. Jeg solgte Mersen og kjøpte en firehjulsdreven sak. Kjøpte også vinterdekk til konas bil og to ekstra snøbrett. Averterte fryseren. Kona vil ha peis i stua i tilfelle strømmen går. Det tror jeg er bare tull. Vi er jo ikke i Sibir heller.

16. desember.

Storm i morges. Falt og slo meg da jeg var ute og strødde salt. Det verker og kona lo, noe jeg synes var dårlig gjort.

17. desember.

Fremdeles langt under null. Veiene er stengt på grunn av is og snø. Strømmen var borte i fem timer! Jeg måtte tulle meg inn i tepper for å holde meg varm. Ingenting og gjøre annet enn å stirre på kjærringa og prøve å irritere henne. Jeg burde vel ha ordnet med peis, men det innrømmer jeg ikke for henne! Åååh som jeg HATER når hun får rett! Jeg kan nesten ikke tro at jeg sitter her å fryser i hjæl i min egen stue!

20. desember.

Strømmen er tilbake, men det kom nye 40 cm. av det forbanna stoffet i natt. Mer måking. Tok hele dagen. Den forbannede snøplogen kom forbi to ganger. Prøvde å få nabogutten til å måke, men han sa han ikke hadde tid for de skulle spille ishockey. Guttungen ljuger! Ringte for å kjøpe snøfres, men de var utsolgt. De fikk ny forsyning i mars. De ljuger. Naboen sier jeg må måke ellers vil kommunen sende regning fordi jeg ikke holder oppgangen åpen. Han ljuger!

22. desember.

Naboen hadde rett med tanke på den hvite jula. Det kom nye 20 cm av dritten i dag og det er så forbanna kaldt at det neppe vil smelte før i august. Det tok meg 45 minutter å kle på meg for å gå ut å måke og da måtte jeg pisse. Før jeg fikk av meg hadde jeg pissa og da jeg så hadde fått på meg igjen var jeg for sliten for å måke. Prøvde å leie naboen til å måke resten av vinteren for han har plog på traktoren men han sa han hadde det for travelt. Jeg tror den drittsekken ljuger.

23. desember.

Bare 10 cm snø i dag. Så ble det mildere også, det ligger på 0 grader. Kona ville ha meg til å pynte husfasaden med lys i dag. Hun er jaggu ikke klok! Hun kunne ha spurt for en måned siden! Hun sier hun spurte for en måned siden men jeg tror hun ljuger.

24. desember.

60 cm. snø. Snøen var pakket så hardt av snøplogen at jeg brakk snøbrettet. Trodde jeg skulle få hjertefeil. Hvis jeg får tak i den forbanna fyren som kjører den plogen skal jeg dra ham gjennom snøen etter balla og slå ham i hjæl med det brukne brettet!

Jeg vet han gjemmer seg bak hjørnet og venter til jeg er ferdig med måkinga før han kommer med den forbanna plogen i 90 km/t og dekker til alt jeg har måkt opp! I kveld ville kjærringa at jeg skulle synge julesanger sammen med henne og åpne pakker, men jeg hadde ikke tid for jeg satt klar og ventet på den forbanna plogen.

25.desember.

Kikker ut av vinduet! 50 cm. til av den jævla snøen i natt. Vi snødde inne. Tanken på å måke gjør meg rykende forbanna! Å som jeg HATER denne forbanna snøen! I dag kom han som kjører snøplogen og spurte om penger til ei innsamling av noe dritt. Jeg pælma den brukne snøskuffa i huet på’n. Kjærringa sier jeg har dårlig holdning. Jeg synes hu er en idiot. Hvis jeg må se «Tante Pose» en eneste gang til kommer jeg til å stappe henne i mikro-ovnen.

26.desember.

Fremdeles innesnødd. Hvorfor i all verden flyttet jeg hit???? Det var HENNES ide! Hun begynner virkelig å gå meg på nervene!

27.desember.

Temperaturen falt til -30C og rørene er frosset. Rørleggeren kom etter 14 timer med venting og skulle ha 3500 kroner for arbeidet.

28.desember.

Det ble varmere, omkring -20C. Fortsatt innesnødd. RÆVHØLET driver meg til vanvidd!

29.desember.

30 cm. snø til. Naboen sier jeg bør måke taket ellers bryter det sammen?! Det er det dummeste jeg har hørt. Tror han jeg er idiot????

30. desember.

Taket brøt sammen. Jeg slo snøplog-føreren og han saksøker meg for en million. Ikke bare for at jeg slo ham men også for at jeg prøvde å stappe snøbrettet opp i ræva på’n. Kjærringhelvetet har dratt hjem til mora si. Det er meldt 30 cm. snø.

31.desember.

Jeg satte fyr på huset. He, he… Ikke mer måking!

8. januar.

Klarer ikke å tenke klart, men jeg ler. Mange koselige folk her tror jeg, høres sånn ut. Hadde vært moro å prate litt med noen av dem. Ute snør det, å jeg er en snømann…

 

Kopierte den inn fra en melding, men håper det ser greit ut =) En morsom vits, eller fortelling om du vil. Flirer kanskje mest når jeg slipper å måke sjøl, men, ja ja… Som du sikkert skjønner er jeg ikke flytta over enda 😉

 

jernbanefrua.com

18 kommentarer om “En snømåkers dagbok..

  1. Fin den da..snøens gleder og problemer… 🙂 Alltid syns det er noe koselig med snømenn ..som om di er litt «levende»på en måte… Ønsker deg ei fin kommende uke ❤ Annebe

    Liker

  2. annebe.blogg.no: Morsom historie, en kan jo gå litt lei all denna snøen også 😉 Håper du får en knall uke. Ser frem til at vi er i samme blokk igjen snart ❤ Klem klem

    Liker

Kommentarer er stengt.