Favoritt-godterier til Jul..

For ordens skyld – ikke sponset innlegg, men inneholder et par produktbilder 🙂

Har du noen godterifavoritter til Jul?!

 

Noen slag av godter som «bare må» være i hus for at Jul liksom er Jul?

Det har jeg...

Fra jeg var lita så var det en del snacks som bare «måtte» være på plass, ikke for at en satt å gomla hele tida, ikke for at det er det viktigste med jula heller. Langt i fra – men synet av det måtte liksom være der i barndommens jul, for at jul blei jul.. Stratos småbiter og nonstop for eksempel, lå i skåler i mitt barndomshjem til jul. Til og med i de samme skålene år etter år 😉 Det er godis som ligger i faste skåler i hjemmet vårt også, hver jul. Fortsatt ikke fordi det er det viktigste med jula, men for kosen.. I tillegg til godter så kan en jo velge å tenke at klementiner, de glasserte store røde eplene, nøtter og for noen også fiken går innunder julegodt. Alt det nevnte her er ting jeg er oppvokst med i julehjemmet, men nå tenker jeg litt på godis.. Dessverre endrer ting seg på det her også, det er rett å slett ikke alt jeg får tak i lengre (buhu) så med det har det minka litt på snacks i brøtte, hvordan erstatte det uerstattelige?! Velger å ikke prøve på det en gang… Men savnet er der kjenner jeg. Savnet etter for eksempel:

Dessertsjokolade fra Freia / Mondeléz. Dette minnet har jeg fra oldemora mi. Hun hadde nesten alltid en slik eske stående. Esken med strimler, pletter, tynne plater, kringler og linser av mørk og lys sjokolade. Hvert år fra jeg blei svoksen nok kjøpte jeg inn en sånn eske til jul. Så vopps ett år var de ikke å få tak i lengre, frua tråla butikk etter butikk – men nei. Via nettet fant jeg ut at Freia hadde kutta ut denne herlige esken. Det syns jeg rett ut var veldig dårlig gjort, for det er slettes ikke bare jeg som har hatt denne tradisjonen. Mange er vi når jeg kikka etter, så jeg syns om ikke annet at Freia, Mondelèz, eller hvem det nå enn er som bestemmer kunne produsert den som sesongvare om ikke annet. Jeg savner denna til jul…

Twist fra Freia / Mondeléz. Alltid ligget noen biter i en skål uansett hvor frua har vært på besøk, også hjemme. Familiens medlemmer verner om sine favorittbiter – og min, det er Banan. Mange etter, men Banan først 😀 Twist er alltid på plass i brøtte til jul..

 

twistpose

 

Issjokolade / Iskonfekt fra Moritz. Dette er ikke en av mine favoritter, men når alt annet var spist opp så blei det til at en smakte litt på disse her også – i barndommen. Jeg har aldri kjøpt disse her sjøl, men i år tenker jeg å gjøre et forsøk på å få tak i de. Sett hvor jeg kan få tak i dem, så det er «bare» å ta turen for å bringe noen minner tilbake i vårt julehus.. Kanskje de smaker godt også, nå når en er voksen 😉 verdt forsøket når Dessertsjokoladen fortsatt glimrer med sitt fravær…

Crispers fra Maarud. En av fruas store favoritter, hele året faktisk, he he. Men rundt her så er de neimen ikke enkle å få tak i altså. Kun én butikk ca 20 minutter unna har disse herlige posene, men her en dag fant dem ut at de skulle endevende butikken, så når jeg skulle handle inn noen poser til julepyntinga – så hadde dem ikke. Å når dem ikke har, nei da er «rådyra» gode altså.. Ja til Crispers i alle butikker 😉 He he. Håper inderlig at jeg får tak i noen flere poser til julefilmene i jula… Nammis, især for deg som liker mais, smak av bacon og fransk sennep.

 

crispers fra maarud er nam

 

Detta er tanker jeg faktisk ikke har tenkt så mye over før, produkter en gjerne liker synet av i heimen til jul, påske eller andre høytider. Så det var nå litt moro å tenke over det her, og mens jeg skreiv dette her så kom jeg på mer, men det er vel mer generelt, og ikke bare til jul… Det er mye som går litt på autopilot, moro å tenke litt over det…

Én uke igjen nå, så drar det seg til for «alvor» Her i brøtte går gemalen på nattuke fra mandag, så for min del blir det nok koselige kvelder med pynting til skyhøy musikk 😉 Er noen julelåter jeg har fått helt på knollen, i år også. He he he..

Er du i rute, eller har du mye å gjøre denne siste uka?

 

jernbanebrua.com

18 kommentarer om “Favoritt-godterier til Jul..

 1. Jeg har visst ikke noen julegodt-favoritter jeg. Men ganske mye annet som må være på plass.. Nå har julefreden nesten senket seg her hjemme, en smule før tiden. Bursdagsselskap for snart 5-åringen er overstått og jeg skal gjøre nesten ingenting før vi reiser på juleferie. Det er deilig det!
  Nyt helgen og siste pynte/pusle-uke før jul! ❤

  Liker

  1. Hørtes herlig ut det også 🙂 Ja mat er jo nesten et innlegg verdt aleine kanskje, bare så synd jeg blir mett bare av lukten av jula. He he, sleng beina høyt å kos deg 🙂 Hurra for vel gjennomført. Klem 🙂

   Liker

 2. Jaaaa…til den dessertsjokoladen…den var jo så god..og små fine biter…og ikke så dyr..Jeg må ha moccabønner..og de finnes enda…vi har det istedefor marsipangris til mandelen også…da nesten ingen likte grisen..men nå har jeg hatt en av hver…så kan den som vinner..velge…Før kjøpte masse nøtter..alle slag..for det var jeg vant til..men spiste ikke opp..så sluttet etterhvert med det…men ja..røde epler, klementiner…OG stekte epler til ribba…Mannen griner på nesa..men jeg er vant til det…Ellers samler jeg masse smågodt i en diger julebolle…og den fylles på underveis…Morsomt å sitte å mimre litt ja…hihihi…Ha en god kveld! Jeg tror jeg har alt under kontroll..men er ikke i form..så alt går litt sakte…

  Liker

  1. Ja den savner jeg ordentlig altså, får nesten tårer i øynene av å tenke på den – det er klart at alt det henger sammen men minner av Oldemor, men den var god og altså 😉 he he.. Smågodt er det her også, det hører med det – vi ser nesten ikke på tv hele året – men i jula, da er det en del vi liker å se på, sammen med litt godter 😀 Håper formen din kommer tilbake veldig snart 🙂

   Liker

Kommentarer er stengt.