Spørsmål og svar November – desember..

jernbanebrua kjører spørsmålsrunde

Den siste tida har jeg ikke satt i gang noen ordentlig spørsmålsrunde på bloggen. Spørsmål har nå og da tikket inn her og der, så da har jeg svart at jeg samler dem opp til det er mange nok til en spørsmålsrunde – å nå er det mange nok 🙂 Setter dem inn i ulik rekkefølge da spørsmål kommer inn på ulike sosiale media…

Spørsmålsrunde på bloggen..

 

Q- Hva spiser dere til jul?
A – Lille julaften ber vi inn familie til rakfisk og innmatpølse med tilbehør. Jeg var veldig glad i rakfisk som lita, men med årene har det totalt forsvunnet, finnes ikke godt lengre syns jeg – så de andre spiser rakfisk med tilbehør, mens jeg spiser stekt / kald innmatpølse i lefse. Nam, nam… Julaften er vi heldigvis begge vant med ribbe, hjemmelaget surkål, innmatpølse og multekrem (med hjemmelaget multesyltetøy i) til dessert.. Første juledag har vi juladagslunsj med rester.. Tidligere tradisjon var lutefisk, men ingen av oss to i brøtte liker det heller, så her blir det en lang og god lunsj og noe enklere middag..

Apropos spørsmålet så sendte jeg ut et innlegg om julegodter før i dag, så nå kan jeg få testa dette med linker via den nye løsningen også 🙂 —>  Favoritt – godterier til jul..

Q- Hvilke julesanger liker du å høre på?
A – Det er en del det gitt. Noen av mine favoritter til jul er eksempelvis «All I want for Christmas» (is my two front teeth) med Spike Jones & His City Slickers «Julekveld i skogen» med Rolf Just Nilsen. «Cowboynissen» med Arne Bendiksen. «Driving Home for Cgristmas» med Chris Rea.. Samt mange fler, og mange av de tradisjonelle julesangene med ulike artister. Sanger jeg minnes fra alle mine år innen kor, og andre minner.. I bilen går det veldig mye country – jul, samt Freddy Kalas sin «Hey Ho» og «Juletragedien» apropos den, er det flere enn meg som har lagt merke til at teksten er snudd?! Bevisst eller ubevisst fortelles det «Hovmesteren og Grevinnen» he he he. Ikke at det gjør noe, kun en detalj 😀

Forresten så er «Grevinnen og Hovmesteren» (Dinner for one) en superherlig sketsj som jeg MÅ se hver lille julaften, når den kommer på – DA er det jul.. Da er frua helt ferdig å bare setter seg ned å flirer i ca 18 minutter mens lukta av hjemmelaget surkål fyller stua.. Når den er ferdig er det er tid for julefilm.. Kan også fortelle at jeg et år på skolen skrev en oppgave om akkurat denne sketsjen, tror ikke det er så mye mer å vite om den enn jeg snoka opp den gangen. Tror også at alle familier har minst étt medlem som humrer godt av denne sketsjen her, og i min familie – så er det utvilsomt meg – «same procedure as every year, James!»

Q- Når er det jul for deg?
A- Når jeg har pyntet hjemmet, juletreet – når lukten av hjemmelaget surkål fyller stua mens jeg ser på «Grevinnen og Hovmesteren» DA, akkurat DA er det jul 😀

Q- Hvilke julefilmer liker du å se?
A- Det er nå litt ulikt når noen av dem sendes, men liker å få med meg de to første «Hjemme Alene» filmene, resten av dem liker jeg ikke like godt, så de ser jeg ikke. Men de to første er knallgode og sender meg tilbake til da pappa og jeg satt å flira konstant den siste halvtimen av den første av de to.. Så må jeg ha med meg «Hjelp, det er juleferie» når familien «Griswold» lader opp til en morsom, men kaotisk julehøytid. He he. Digger sånne filmer. Min humor.  Så likte jeg veldig godt å få med meg «Tante Pose» men nå er det noen år siden krinken har sendt den, dessverre.. Ellers ser jeg en del av det som går, om det passer seg sånn..

Q- Tar du bestillinger på kort å ting du lager?
A- Det gjør jeg, men bare sånn til info så liker jeg å få god tid på bestillinger. Jeg er en kroniker og holder på bare som koselig hobby når helsa er med meg, så hastverk holder jeg ikke på med. Da blir ofte resultatet deretter, å det liker jeg dårlig. He he.

Q- Hva er stjernetegnet ditt?
A- Jeg er en Skorpion, og hvis du har en sterkere interesse av stjernetegn og så videre så kan jeg også fortelle at jeg har ascendanten min i Skorpionen også 😉

Takk takk for alle spørsmål. Veldig koselig å få dem, helt sant. Det var de spørsmålene jeg har fått over ca den siste måneden. Lurer du på noe så er det bare å tikke inn et spørsmål eller to, svarer stort sett på alle sammen når det er mange «nok» i haugen 🙂

Til slutt 🙂 Vil jeg bare skrible ned, at nå når bloggen min har kommet godt over til den nye løsninga – og jeg begynner å finne ut av ting og tang, sjøl om det jo er litt teknisk krøll nå å da, så tenker jeg at det snart er på tide å slette den gamle bloggen jeg hadde. Men, for at ikke omtalene jeg rakk å skrive via den bloggen skal forsvinne for meg, så velger jeg å publisere de på nytt her inne. Uredigerte og litt etter litt 🙂 Skal prøve å ikke spamme ned noe som helst, det er jo ikke no gøy

Repriser er vel uansett ikke helt feil, i alle fall ikke så lenge det er gode ting 😉

 

jernbanebrua.com

8 kommentarer om “Spørsmål og svar November – desember..

 1. Jeg får også skikkelig sånn NÅ er det jul følelse av Grevinnen og hovmesteren. Ironisk egentlig, siden sketsjen egentlig heter » Den 90. bursdag» og handler om et bursdagsselskap.

  Liker

 2. Her var det fine spørsmål og svar..men…må du legge over fra denne bloggen? eller er det den gamle på en annen platform du tenker på? Ha en god kveld!

  Liker

  1. 🙂 Så koselig at du syns det, svarer etter beste evne, å sklir litt utafor naturligvis. He he. Jeg hadde en blogg før denne på samme sted, men jeg ser ikke nytten av den nå lengre når vi er flytta over til det nye. Men det ville bli veldig leit å miste omtalene mine derifra, så jeg måtte komme på en lur måte å få de over, tror jeg har løst det. Krysser labbene for det – og at jeg rekker å slette den gamle bloggen før den flyttes over 😀 he he…

   Liker

 3. Kjempefine spørsmål som gjør det kjempekoselig å bli bedre kjent med deg som blogger 🙂

  Følelsen du beskriver lillejulaften kjenner jeg meg igjen i, men vi bruker rødkål til svineribba og «Grevinnen og hovmesteren» på TV. Da senker julefreden seg ja 🙂

  Ønsker deg en kjempefin og god natt ❤ 🙂

  Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  Liker

  1. Koselig å lese ? Jasså rødkål ja, koseli å lese hva andre har, det er sikkert like godt det ? Håper du har hatt / har en god natt. Frua er på beina å snart klar for utflukt med gemalen ? Nyt søndagen.

   Liker

 4. Jeg må se «Tre nøtter til Askepott», hvis jeg har tid. Og jeg spiser det jeg får der jeg er. Jeg er nemlig BORTE akkurat den dagen 🙂 Nå fant jeg deg igjen på bloglovin. Vi er INNE igjen 😀 Tror jeg 😀

  Liker

  1. Aah ja, det «må» jeg også. Sitter ikke slavisk å ser, men lyden av «3 nøtter til askepott» og «Reisen til julestjernen» (eldre versjon) er koselig å ta med seg. Elementer av jul ? Forsvant jeg litt også?! Fint at det funker igjen da. Var ei stund jeg ikke skjønte noe av det der. Hehe.

   Liker

Kommentarer er stengt.