Klart til oppstilling…

Ikke sponset innlegg om julepynt.

Her om dagen delte jeg noen ulike tanker rundt julegodter som liksom «må» være på plass for min del – før det kunne føles som Jul. Syn og smaker som for hver og en av oss har noe med ulike tider på året å gjøre – eller rett å slett bare er digg hele tida 😉

Favoritt-Godterier til Jul…

I dag tenker jeg julepynt. Har du noen figurer, nisser eller noe annet som bare «må» frem til jul? Det har jeg 😀 Fra jeg var lita har det vært, og enda er det både nisser, duker, løpere og diverse kakefat og boller som vitner om Jula. Hos mutter er det noen ting som «må» stå der og der for at det skal føles «riktig» pussig hvor vanedyr man kan være eller?! Jeg tenker at detta også er ting som ligger under tradisjoner. Mutter arvet det nok av sine, så har jeg arvet det fra dem alle. Å sånn går julens magi videre i generasjoner. Her i trøtte er det vel en ca fire ting om jeg ikke husker feil som virkelig greier å minne meg på hvor jeg er i kalenderen, eller – eller, det var fire ting – nå er det jo fortsatt fire ting – pluss et lite kor… For sjøl om en fører ting videre fra de bakover i familien, så er det fint å tilføye noe eget også 🙂

rustne røst

Sommeren 2014 fikk mutter og jeg ordnet oss et sett hver av dette herlige koret. Etter såpass mange år i kormiljøet så var det jo nærmest en selvfølgelighet 🙂

En skikkelig bonus at de er så «ekte» de er tunge men enkle å ha med å gjøre likevel, og jeg liker å «leke» litt med ordene når det kommer til utpakking og plassering av disse her. Mimre litt tilbake til den gangen jeg sang i kor sjøl, å glemte å bytte noter til Julesanger, å sånt «dill» he he…

 

rustne røst. nissekor

 

Jeg er en «leken» sjel på mye, men især når det kommer til dette koret. Ansiktene minner meg om flere jeg kjenner i det virkelige liv, noe som gjør det veldig internt og koselig å tenke over mens jeg danderer til scenen tre av dem pleier å stå på.

Tenker litt og «suller» med å få det fint rundt oss…

 

nisse

 

«Ooooh, det er jo jul igjen jo… Hurra»
«Glaaaade Juuuul, heeeellige Juuul…«

 

nissekoret rustne røst

 

Jeg vet ikke med deg, men jeg virkelig koser meg når jeg setter opp Julepynten som gir meg en god følelse eller to.

Ting jeg liker å se på i Jula, og som får frem smilet. Koret er et typisk eksempel på akkurat det. Jeg blir glad av å se på dem. Mimikken i ansiktene, så ulike – men nei, jeg har ikke gitt dem navn. Ikke enda i alle fall, men nå som jeg merker meg at jeg har tenkt tanken, så kommer det vel… He he.

 

nissekoret rustne røst

 

Ja nå er det veldig snart Jul. I dag skal vi gjøre siste «finish» her i brøtte, resten av pynten skal frem. Juletre nummer 2 skal opp og pyntes, grønn girlander med dompaper skal opp på gardinstanga i stua. De siste detaljene som gjør Jul til Jul hos oss 😀

Vi pusler på i rolig tempo, ikke noe stress, ikke noe mas. Jula skal jo være koselig – og det blir det. Det blir som det blir i år også, og det er bra. Det er jo så sant som et lite dikt forteller:

«Det er ikke pakker og mat som er best,
det er ikke gløggen som varmer mest –
men en ting man ikke kan ta i,
tanken på dem man er glad i..»

Ja eller ting 😉 Sjøl om ting «bare» er ting så graver de jo fram igjen minner om og rundt dem man er, og var glade i..

Ja ja.. I kveld skal vi være noenlunde ferdige – for i morgen kommer svigermor 😉 Haaaau. He he..

 

jernbanebrua.com

8 kommentarer om “Klart til oppstilling…

 1. Måtte jo kvitte oss med litt da vi flytta..men har di faste tinga fremme ja..glad i rød jul og nisser 🙂 Utrolig koselig det nissekoret ditt da.. :)) Fine ord i det diktet..viktig å huske på 🙂 Ønsker deg en fin kveld ❤

  Liker

  1. Har ikke så mye egentlig jeg, noen store nisser. Noen ting fra barndommen og ikke minst arv. Duker og dingser, faste plasser – lass med minner ? Jula er koselig sånn. Håper du har fine dager, nå nærmer vi oss ferdige her ?

   Liker

 2. Så fine disse karene var da ❤ Her har jeg noen nisser som jeg fikk hos mine foreldre da jeg var pitte lita. Di har sin fast plass vert eneste år. En jul uten dem er ikke skikkelig jul 🙂 Dere må kose dere masse ❤

  Liker

Kommentarer er stengt.