Frua i Bergen. Del 1..

For ordens skyld: Ikke reklame!
Turen og dens innhold ble ikke sponset..

Da er vi vél hjemme igjen etter nesten to herlige døgn i Bergen. F o r en by altså! Må ærlig talt innrømme at bloggen kom bittelitt i andre rekke så fort vi kom frem. Her måtte ting oppleves for så å kunne fortelle om det i biter nå i ettertid.

Men aller først vil jeg gi bort ris og ros…

Ris til flyselskapet for å ikke hverken si, eller gjenta sine beskjeder over høyttaleren på vårt eget språk! Å snakke kun Engelsk på flyet tenker jeg er veldig negativt for en del mennesker. Det er nå tross alt viktig informasjon som forklares, og en kan jo ikke regne med at alle er like bereist – eller får med seg alt som til tider også hørtes snøvlete ut, i mengden av mennesker og fly lyder. Ris også til sjåføren på flybussen tilbake til Flesland i går – for ikke å bruke sikkerhetsbelte! Når det skiltes og oppfordres til at vi passasjerer skal bruke det, så burde vel sjåføren gått foran med et veldig godt eksempel – om folk skal følge det?! Det syns i alle fall vi.. Note to self?! 😉

Men, om jeg sender litt ris ditover så vil jeg desto mer berømme Bergens styrere for måten man blir tatt i mot, og ivaretatt – I Bergen! For oss som kom med fly var det nix venting på flybussen. Perfekt stoppested når vi kom til sentrum. Blide, hilsende og smilende folk over alt! Hjelpsomme og inkluderende mennesker…

Tusen takk til alle som bidro til at vår tid der rett å slett var helt enestående.. Ingen nevnt, ingen glemt 😀


Nok om det. Jeg har nok en god del jeg kan fortelle om fra turen, men skal prøve å komprimere meg ned på et typ «vettugt» plan med passe mengder innhold. Verdt forsøket si..

Alle bildene på turen er tatt med mobilkamera –
rett og slett for å slippe å bære på så mye..

Jernbanefrua på vei til boklansering i Bergen

 

Vi var innlosjert på hotellet før klokken 14 på torsdag. Veldig greit å komme frem i god tid tenkte vi – og det var veldig veldig smart av oss å tenke så romslig på tiden. Både med tanke på at det «koster» krefter å reise, og ikke minst ha muligheten til å se oss om, uten mas og stress av noe slag..

Vi satte fra oss sekkene, roet ned litt før vi gikk ut for å se oss litt omkring..

Jernbanefrua besøkte Tyskebryggen, Hansabryggen i Bergen

 

Naturlig nok besøkte vi bryggen først. For to av oss tre var dette den første «ordentlige» turen til Bergen, men hotellet vi bestilte rom ved skulle ligge veldig sentralt – og det gjorde det altså, midt i mellom og rundt alt sammen.

Kunne ikke hatt mer flaks faktisk.. Det regnet lett i Bergen på torsdag, men det var gode plussgrader så vi enset nesten ikke duskregnet før på kvelden da det ble litt kraftigere en stund..

Vi gikk rundt på Bryggen, i smugene mellom den herlig skeive bebyggelsen. Bergen er virkelig en plass med sjel..

Jernbanefrua på Tyskebryggen, Hansabryggen i Bergen

 

Tror alle tre blei rimelig fort «solgt» av alt vi kunne gå rundt å se på.. Lese på skiltene, gå smug opp og gate ned.. Noe så utrolig flott.

Vi skjønner hvis – og at Bergenserne, kontra resten av landets befolkning er litt ekstra stolte av byen sin, det hadde vi også vært – uten tvil!

Jernbanefrua på sightseeing i Bergen
Vanskelig å se seg mett, utrolig flott uansett hvor en snudde seg. Til slutt måtte vi spise middag.

 

Etter middagen bar det tilbake til hotellet for å gjøre oss klare for det vi tross alt reiste dit for – lanseringsfesten for Jenny Micko og serieromanen Aftenstjernen som lanseres nå førstkommende mandag.

Litt mer rundt torsdags morgen..

Lanseringsfesten – og deler av dag to fra vår tur til Bergen kan du få lese mer om i morgen. Ser meg nødt til å dele turen opp i bolker for å prøve å rettferdiggjøre alle steder vi har fått se..

Skal «bare» sortere litt bilder og minner først 😀

 

jernbanefrua.com

10 kommentarer om “Frua i Bergen. Del 1..

 1. Bergen by en av de vakreste i Norge og jeg vil tilbake dit. Det er virkelig så koselig der, rusle rundt blant fine gamle bygninger og brygga da, for en brygge og Grieghallen og.. ja, jeg kan jo bare forsette…
  herlig innlegg med koselige bilder, så glad på dine vegne❤️Du er knall rå❤️
  Håper dagen idag er god mor deg etter turen, kos deg❤️Klem

  Liker

  1. Er så enig med deg i alt jeg kan si meg enig om 😉 Vi rakk ikke se alt, men det vi rakk var utrolig fint 🙂 Kort fortalt så skal vi tilbake… Vi kjenner alle turen i kroppen i dag, kanskje i morgen også – men det er så verdt det.. Håper du og dine har en herlig helg så langt. Stor klem ❤

   Liker

 2. Bergen er en vakker by ❤
  Heldig som jeg er så har jeg en tante som bor der, så blir noen turer til Bergen av og til 😀 Kjempefine bilder du har delt, og veldig fint innlegg om Bergen by ❤ 😀

  Liker

  1. Det er jeg helt enig med deg i 🙂 Kommer flere innlegg, må dele opp for å få fortalt litt om alt vi rakk å se 😀 Heldig du er, men vi skal tilbake vi også, helt klart 🙂

   Liker

  1. Nå kan jeg si meg veeldig enig i sånne uttalelser. Hadde ikke vært der før ? Nå er vi hjemme igjen, inntrykk får synke inn ? Håper du har en herlig dag ? se om jeg får til utfordringen din ?

   Liker

Kommentarer er stengt.