Frua i Bergen. Del 2..

// Ikke reklame.

Fra torsdag til fredag kveld var frua, med mann og mor i Bergen. Misjonen for turen var lanseringsfesten for den nye romanserien «Aftenstjernen» av Jenny Micko – som faktisk står ute i en butikk nær deg – NÅ!

dag lanseres den. Hurra for det 😀 Min omtale av den første boka er sånn ca rundt neste hjørne. Skal prøve å få den ut på «lufta» i morgen eller onsdag – for midt i alt dette her så er jula på vei ned her i brøtte. Tar sin tid det når min ekstra hjelpende hånd (les: Gemalen) fant det mye mer moro å holde på med tennplugger enn julepynt. Kan du skjønne det?! He he, uansett, vil du lese litt om lanseringsfesten imens så kan du trykke på linken under her..

Frua på boklanseringsfest i Bergen..

Det var en uforglemmelig kveld på mange måter 😀 Men, vi rakk jo en del mer på turen vår også vi. Det første innlegget fra turen kan du lese via linken under her.

Frua i Bergen. Del 1..

Nå har jeg altså kommet til del 2 fra turen. Det kommer en del 3 også, og kanskje også en del 4. Bloopers skjer – i Bergen også – kanskje det er nok til et lite innlegg om shopping og kløner også.. He he.. Uansett, jeg kikker meg tilbake til fredagen i dette innlegget.

Vi fikk skravlet mye torsdagskvelden. Mutter og jeg var så heldige å få prate en stund med May Lis Ruus. Forfatteren av den pågående romanserien «Papirslottet» Hun fortalte oss litt om Bergen, litt historie – og delte av seg informasjon som vi neppe hadde fått med oss, om ikke May Lis villig fortalte om det. Tusen takk for en veldig hyggelig og innholdsrik prat.

Det vi festet oss først og mest ved – var minnesteinen for de falne i Alvøen i 1808. Minnesteinen er plassert rett bak Korskirken i byen. Kjettingen som går rundt minnesteinen var en del av Bergens forsvar på tidlig 1800 tallet. Den lå i sjøen mellom Nordnes og Bergenshus for å sikre vågen mot angrep. Helt utrolig at man kan gå å se på kjettingen, ta på den – høres kanskje snodig ut å ta på en kjetting, men det er så utrolig BRA at den er der. At alle som liker historie kan gå dit å se, ta på, stå der å lese på steinen å tenke litt.. Leser du hennes serie «Papirslottet» så betyr det noe å ha sett det og altså, helt klart..

 

Min omtale av første boken av Papirslottet..

 

jernbanefrua besøkte både korskirken og mariakirken i Bergen.

Da vi hadde sett oss omkring rundt Korskirken, sett kjettingen og smugene rundt Kirken ruslet vi bort til Mariakirken. De steder jeg sjekket fakta står det at Mariakirken er den eldste bevarte bygningen i Bergen. Byggeår er satt til år 1180, men når jeg sjekker fakta for Korskirken står det under byggeår at denne ble oppsatt i ca 1150..

Noen som kan forklare meg hvordan
dette henger sammen?
Får jeg svar så endrer jeg dette
punktet i innlegget senere..

Vi fikk ta en tur inn i Mariakirken, og det kan virkelig anbefales. Det er ikke tillatt å ta bilder der inne, men det er en helt unik arkitektur, og masse sjel for den eller de som er opptatt av sånt 😉

jernbanefrua så solen i Bergen

Mens vi ruslet tilbake og mot mot bryggen fra Mariakirken så vi utsiden av Schøtstuene, som er en del av det Hanseatiske Museum. Mens vi var i Bergen ble jeg litt over middels nysgjerrig på denne delen av Bergens historie, mens vi ruslet rundt mellom masse sjel og historiske bygninger. En del var dessverre stengt, og kommer til å være stengt i noen år – så nå har jeg fått tak i romanserien «Hanseatene» som er skrevet av Liv Margareth Alver i mellomtiden.Gleder meg til den kommer, lett blandet fryd kanskje?! Ikke alt som var like koselig i historien som serien omhandler.  Jeg var nok for ung da den serien kom ut første gangen – men nå skal den snart leses. Du kan nok sikkert lese om den, om en stund..

Mens vi ruslet rundt å kikket mellom trærne i området så vi jammen sola også. Jernbanefrua, med mann og mor kan herved avkrefte at det bestandig regner i Bergen. Det var det jeg hadde hørt på forhånd, men det er naturligvis bare tull og vissvass – for vi nemlig sola…

jernbanefrua så troll, bryggen og schøtstuene i Bergen

Jeg har mange flere bilder fra fredagen, men får spare noen til litt senere. Det er nemlig utrolig mye fint å se i Bergen. Utrolig flott by – frua er «frelst» for å si det mildt.. Skulle vært tilbake «nesten allerede i går.» fint er det der.

Det neste innlegget fra frua i Bergen blir fra Fløibanen og Fløyen. Med så fint vær som det var på fredag så skjønner du sikkert at Fløyen fortjener et helt eget innlegg… Det var typ magisk med stor M…

Men først får jeg rydde vekk litt mer julepynt..

 

jernbanefrua.com

 

6 kommentarer om “Frua i Bergen. Del 2..

 1. Har faktisk ikke vert i bergen noen gang. Ser ut som en fin by. Og det ser ut som du har fått opplevd masse di dagene du var der ❤ gleder meg til å se ditt neste innlegg ❤

  Liker

  1. Det hadde ikke jeg heller før nå, og det var litt av en opplevelse. Har jo hørt at det er fint der, men fint er undervurdert om en liker eldre bebyggelse med historie altså. Anbefales å se selv en gang ? Mer i morgen ja. Mye mer ?

   Liker

 2. Ikke verst at du oppdaget at Korskirken er eldre enn Mariakirken. Tydeligvis en godt bevart hemmelighet for bergensere også, tror jeg. Jeg visste det ikke før du oppdaget det. 🙂 Så lærte jeg noe nytt av deg også. 😀

  Gøy at dere tok på kjettingen. 🙂 Jeg fant ut at det var den som sperret Vågen da jeg gjorde research for Papirslottet, så da skrev jeg den inn. Kjettingen er med på noen Bergens-tegninger av J.F.L Dreier fra begynnelsen av 1800-tallet.

  Liker

  1. Så koselig at jeg kunne sette litt fokus på noe 😀 Jeg lette opp det du fortalte, og da måtte vi naturligvis tusle bort dit for å se med egne øyne. Kjempefint, tusen takk for alt du fortalte oss 🙂 Må nok prøve å søke opp de tegningene også nå, moro å se mer om det man har sett 🙂

   Liker

 3. Du presenterer Bergen på en fantastisk måte❤️Det er en by med stemning og fiskebryggen må bare oppleves under solnedgangen (om opphold da)…spesielt å gå blant sjarmerende bygninger og historie.
  Håper dagen blir superfin og god mot deg, klem❤️?

  Liker

  1. Tusen takk for det, det var koselig å lese ❤ Helt enig med deg, det må oppleves. Bilder er bare minner i slike tilfeller – å kunne se tilbake å kjenne på følelsen en fikk når en så det 😀 Håper du har en finfin dag så langt. Klem klem ❤

   Liker

Kommentarer er stengt.