Frua tok Fløibanen..

// Ikke sponset framsnakk.

Når vi først tok turen til Bergen valgte vi å gi oss sjøl god tid. Vi kom relativt tidlig frem på torsdag, og flyet hjemover gikk ikke før 19:40 fredagskvelden – med det skulle det være tid for opplevelser, og det fikk vi.

Les gjerne de andre innleggene fra turen..

Frua i Bergen. Del 1..
Frua på boklanseringsfest i Bergen..
Frua i Bergen. Del 2..

Jernbanefrua på Fløyen.

Når vi var tilbake på hotellet – fra den mer historiske biten i del 2 pakket vi sammen, og sjekket ut av hotellet. Været var betydelig bedre enn torsdagens tåke og regn, så vi hadde allerede bestemt oss for å ta Fløibanen

♣ Fløibanen er en skinnegående kabelbane som går opp til Fløyen. Det er en av Norges mest kjente turistattraksjoner, og årlig bringer den med seg ca 1,5 mill passasjerer.. Turen opp / ned tar ikke så mange minuttene. Mellom 5 og 10 minutter med tre stopp kanskje?!

 

Link til Fløibanens historie finner
du lengre ned i innlegget..

 

Denne dagen passer det litt bedre
enn andre dager å skrive litt om
Fløibanen.
I dag er det nemlig hurradag.
Fløibanen er 101 år!
Hurra for den, og det..

 

Fløibanen ble åpnet 15.01.1918, og har siden den dagen vært i kontinuerlig drift – uten alvorlige ulykker..

Jernbanefrua med mann og mor tok Fløibanen..

Vi fikk oss noen gode seter. Som alltid når en skal ut på noe sånt så er en ikke alene om det, så de beste setene (i mitt hode) var det noen andre som fikk, med det blei det ikke mer enn ett bilde på turen oppover – da enkelte også måtte stå… Sånn er det, men man kan likevel skjønne at det er bratt oppover… Det er mye glass i vognene, tak og vegger – så en får sett en god del på turen uansett 😀

 

Jernbanefrua på Fløyen..

 

FOR et vær, for en utsikt. Helt magisk. Bortimot ikke klisje å skrive det engang vettu. Det var helt topp å stå der å se utover. Se nedover banen, se Hurtigruta som kom inn å la til, andre båter. Bittesmå animasjoner av livet som suser avgårde der nede.

Det er nå sånn da, at bilder er minner. De kan tas frem for å få tilbake følelsene en kjente på da man tok dem, men bilder gir jo ikke nye seere følelsen for å si det sånn. For dette var helt utrolig å se altså.. En av mange opplevelser som rett å slett bare må oppleves om en skal kunne kjenne på det!

 

Jernbanefrua på Fløyen..

 

Frua blei nesten litt «salig»
av å stå der oppe på toppen.
320 m.o.h på det høyeste..

 

Jernbanefrua på Fløyen.

 

Der oppe kan man gå et godt stykke rundt, vi gikk ikke lengre enn til restauranten der oppe før vi gikk øverste etasje tilbake..

Planen var å lunsje der oppe i restauranten, men det var dessverre stengt… Underveis fikk jeg æren av å være litt fotograf for et par også. Bilder er som nevnt minner – og selvfølgelig er det jo stas om alle er med på bildene. Frua knipset villig for flere, skulle baare mangle…

Før vi tok banen ned igjen besøkte vi Fløistuen Butikk og Kafé. Et koselig sted å se seg rundt mens varmen kom tilbake i kroppen. Det er ikke til å stikke under en stol at selv om vi var heldig med været der oppe, så blåste det surt 😉

Vil du lese mer om Fløibanens historie?!

 

Jernbanefrua på Fløyen

 

Snasent gelender foran inngangen til Fløien FolkerestaurantEt sånt gjerde / gelender kunne vi nok hatt rundt tomta vår (gloriesmil) eller hva Gemal?! He he…

 

Jernbanefrua på vei ned fra Fløyen..

Mutter fikk tatt et fint bilde før ferden nedover startet, mens jeg var så heldig å få kontakt med en herlig «bissevov» og dens hyggelige eier. He he..

 

Ikke vanskelig å se at det er bratt, men for en utsikt, ja ja – jeg har nevnt det før 😉 Men det var så verdt det, å få med seg denne turen på en klarværsdag i Bergen..

Har du ikke opplevd Fløyen før, og eller reist en tur med Fløibanen – ja, så anbefaler i alle fall vi turen.. Det lå muligens litt i «kortene» etter alle fine ord – vanskelig å finne gode nok ord…

 

jernbanefrua.com

8 kommentarer om “Frua tok Fløibanen..

 1. Ja, det er en fantastisk tur. Den har jeg tatt flere ganger. Jeg har også gått opp, og tatt Fløien ned igjen 🙂 En gang gikk jeg opp lenger ute (husker ikke hva det het der, men jeg blogget om det for mange år siden), kom opp på flaten, og gikk til Fløien derfra, og gikk ned Fløien. Må jo prøve alt vet du. Men det var tider da jeg var i bittelitt bedre form enn jeg er i dag 🙂

  Kjekt å lese her hos deg, det kom opp gode minner hos meg da jeg så bildene 🙂

  Fine kvelden til deg ♥

  Liker

  1. Hun med hunden, som jeg pratet med på vei ned igjen hadde også gått opp, fra andre siden 🙂 Tenker det er en knallfin tur. Moro å lese at du har gått den – og at det nå kom litt minner tilbake ❤ Sånt er supert. Håper din kveld er god så langt 🙂

   Liker

 2. Jeg har også vært der, med Fløibanen. Jeg gikk ned igjen 🙂 Og jeg har også vært på Fløya i Tromsø 😀 Har du ?

  Liker

  1. Oj sann, det hørtes bratt ut 😀 Vært i Tromsø, svogeren min bor der «oppe» men har ikke vært der du nevner, ikke enda i alle fall 🙂 Verdt å spørre om neste gang vi skal dit 🙂

   Liker

  1. Ja det var virkelig en opplevelse jeg unner alle å få med seg en gang ❤ Skjønner virkelig at Fløyen er populært å besøke. Virker kanskje litt klisje å si det, men magisk er liksom ikke dekkende nok. He he 🙂

   Liker

 3. Vil tro dette var en unik opplevelse og helt klart minne for livet. Har vært i Bergen, men tok ikke denne. Neida, jeg står igjen godt planta på jorda jeg, og innbiller meg selv at det er der beste og klokeste… kanskje en annen gang….
  For en herlig tur, og imponerende hva du har fått med deg på denne turen?uansett, bilder ble det, minner og følelser kan tas frem så lenge en husker ihverfall?❤️ Ønsker deg en super fin dag, klem⭐️

  Liker

  1. Er man av den spreke sorten kan man gå opp / ned også 🙂 Men vi valgte nok å ta banen med kroppene og sekkene våre. Uforglemmelig altså, anbefales en annen gang – i klarvær ❤ God klem..

   Liker

Kommentarer er stengt.