En lykt, lykten, flere lykter….

Lørdagen som gikk var vi ute på ei litta runde. Som så mange ganger før rusla vi gjennom en butikk – og som like mange ganger før så fikk jeg en idè. Jeg fant en veldig fin vegg lysestake. Som vanlig ruslet jeg butikken rundt før jeg fikk bestemt meg for om den ville passe der jeg tenkte, men jeg landet til slutt på et ja, å den ble med hjem.

Gemalen fant skruer å satte i gang mens jeg begynte på middagen, jeg hørte noen gloser der borte fra veggen, og under middagen fikk jeg et velmenende råd av felles interesse, om å ikke sette levende lys oppi den. Hmm, der gikk jo egentlig tanken min i vasken for det var jo naturligvis det jeg hadde sett for meg, men siden denne typen veggstake tydeligvis kun hviler på en skrue så kan den jo potensielt bevege på seg. Et klask i en dør eller noe sånt så kan det være gjort. Nå går det jo an å gjøre noe med det, men siden det er glass involvert så hørtes det i grunn ikke helt heldig ut, så jeg satte et lite batterilys med timer i den, av typen som ikke varmer i det hele tatt.

Koselig ble det med lykt og lys på veggen, det var vi begge enige om.

Sånn gikk lørdagskvelden og søndagen. Mesteparten av mandagen også, men etter middag mens jeg vasket opp noen deler som tar enormt plass i oppvaskmaskina og gemalen sto for tørkingen så skvatt vi med ett himmelhøyt begge to. På veggen i spisestue delen noen meter unna sa det «poofffff» vi skjønte først ikke hva det var, men gemalen hadde hue med seg å gikk målrettet mot det nyeste interiøret. Vegg lysestaken, å ganske riktig…

 

vegglykt i knas

 

Jeg rakk altså ikke ta et fint bilde av den i hel stand, men deler går kanskje fint det også?! Den var fin…. Penest forrige lørdag om jeg får si det sjøl.

På tirsdag gikk altså turen tilbake til butikken, å mannen der forsto veldig godt at vi ikke hadde lyst på den der, eller dens likesinnede på veggen. Skriver det kanskje mest ned for andre å notere seg bak øret tilfelle du eller andre har noe liknende på veggen.

Gemalen ville nå helst ut av butikken etter endt ærende, men jeg fikk gnåla igjennom at vi tok en runde, og det viste seg å være ganske smart det, for siden sist hadde de fått inn en for meg i alle fall ny vegglykt. Den var fin, den har bedre feste – å passet en del bedre på den veggen også blei vi enige om da den hang der å dingla.

 

jernbanefruas nye vegglykt

 

Nå har den hengt der i to dager, så rekorden er nådd for lykt på den veggen. Siden bildet ble tatt har jeg bytta batterilys i den. Ja jeg satte inn lys med batteri i denne også. Pleier alltid det i nye lykter, for når noe er nytt så kan jeg fort glemme å blåse det ut siden det liksom ikke er med i rutinene å blåse ut «der» enda. Greit å bli vant med at det er noe der først tenker jeg.

Men den gjorde seg på den veggen syns jeg, denne frua er veldig glad i lys og lykter. Den lune og koselige stemningen er lys fra ovn og lykter syns jeg…

I disse dager gjør det heller ingenting at det er litt ekstra lun stemning rundt oss.

Som jeg fortalte for en liten stund siden så har det vært stadig på – og avtroppende ventesorg her i brøtte. Denne uka har jeg og vi nærmest gått på «nåler» og det syns jo godt på bloggen da jeg ikke har hatt noe hode å levere velvalgte ord i fra. Unntakstilstand med andre ord. Hvis du har opplevd ventesorg før så kan du nok kjenne på hva jeg mener. For deg som ikke har kjent på det, så er det sorgen det er å vite at noen ligger på det siste, kort estimert levetid. I alt sammen så går lufta litt ut av meg når det er over. Da blir det «fred» i sjel og sinn.. Mutter og jeg var i begravelse for tre uker siden, i morgen skal vi avgårde i begravelse igjen, så blir det en neste uke. Da får vi håpe det blir lenge til neste gang.

Livet tar, men det gir også mye tilbake – om en evner å se det i slike stunder også..

Nå drøyer det ikke så lenge før jeg er tilbake igjen, ukens bok kommer – og for deg som leser Aftenstjernen er det bare å glede seg til konkurranse veldig snart ♥️ Hurra for det…

 

jernbanefrua.com