Prosjekt vitrineskap kan fort bli flere prosjekter..

Denne siste uka har det skjedd litt her i brøtte. Du har kanskje fra tidligere fått med deg at gemalen sukker stille – når frua kommer på en idé som involverer flatpakker. Vel, nå var og er det i gang igjen 😉

Jeg vet ikke med deg, men jeg har slitt litt med tanken om og rundt det å kaste ut «klenodier» er det gammelt så har det sjel, især når det er familiært. Tanker og minner kommer som kasta på meg – og bare tanken på å kvitte seg med det har gjemt seg helt bakerst i hjertet. I 7 år har to slike møblement stått i stua vår. Det største er en seksjon. Raust lastet har den stått der, men i samme slengen irritert vettet av meg i minst 5 av de årene.

Irritert meg fordi den juger. Alle hyllene i den er av halv dybde. Så siden det ser ut til å romme dobbelt så mye som det gjør, så måtte møblement nummer 2 på plass for å få plass til alt som da ikke gikk i seksjonen (puuh) Det går jo for all del fint an å ha det sånn en periode, men rett før jul så jeg meg egentlig ferdig med den perioden. Tanken om helhet begynte å slå rot i meg, tanken vokste til et ønske, ønsket vokste seg sterkt – og forrige torsdag kunne og ble ønsket (endelig) innfridd.

Sammen med de gode naboene fant vi sammen veien til IKEA, og hengeren var lastet med 12 kolli hjemover. Mens gutta krutt monterte et møbel hos naboen torsdag kveld – ryddet jeg ut av den gamle seksjonen.

Det var i grunn ganske greit at jeg fikk styre med det helt i fred, la tankene fare mens hele kjøkkenet ble overfylt av innholdet.

 

Jernbanefruas gamle seksjon

Men mens jeg tøflet frem og tilbake ble med ett tankene lystigere igjen. Jeg kom på at gemalen kunne jo muligens dra nytte av den videre, i garasjen og på furterommet.

Jo mer jeg tenkte over det jo enklere gikk det. Tiden som seksjon er over, tiden som enkelt skap og hyller starter. Jeg slapp å se for meg en sørgmodig stund på dynga, seksjonen er nemlig ikke like fin og holdbar lengre heller, ikke sånn som den var en gang tidlig på 70 tallet.

 

Jernbanefruas nye vitrineskap i esker.

Hele torsdagskvelden gikk med til å montere møbel hos naboen, og klargjøring her hjemme. Ved midnatt tror jeg alle så stjerner (innendørs) så da var det bare å finne puta for å klore seg opp til neste etappe fredag morgen.

Som planlagt så utført. Naboen og hunden kom slentrende, klare til dyst. Gutta krutt var kjapt i gang med flatpakker igjen.

Jeg er ikke duganes til å montere flatpakker, det har jeg aldri vært – men som skrue sorterer å håndlanger er jeg muligens kjekk å ha. Jeg gikk løs på skruepakkene mens gutta sorterte skapdeler. I løpet av en liten time sto det første skapet klart, å jeg så jo for meg grei snømåking med resten, etterfulgt av en herlig kveld fiks ferdig med alt. Pøøøøh… Hvem er det jeg prøver å lure da?! Jeg er i alle fall innmari god på å lure meg sjøl. Overoptimismen min smittet ikke over på gutta for å si det sånn, så jeg skjønte at riktig så kjapt gikk det jo ikke.

Skapene var oppe etter ca 6 timer, de siste to timene gikk vel med på å justere opp igjen alt sammen da naboen fant ut at vateret til gemalen slettes ikke var i vater fra begge sider.

Helt ok å ikke være i vater hele tiden eller 😉 He he he…..

Så brukte vi en liten halvtime på å leite etter en skrutrekker – som vi ironisk nok fant igjen under skapet å fikk lokket å lurt frem igjen via en tommestokk. Så, når vateret og skapene var i vater, skrutrekkeren var funnet – så var vel muligens ikke gutta helt i vater lengre. Det tar utvilsomt på for vonde rygger å montere flatpakker i to dager, så måtte de «leke» vel å lenge med dørene før alt sto der å gliste til oss. Da hadde vi ca 40 minutter på oss til å rydde å ordne oss litt før vi skulle ut å spise middag med reservasjon alle sammen.

En veldig koselig stund ble det, før det bar hjem igjen og til fortsettelsen av skap kasus. Hyller, mer hyller – kos.

Testing av glass, hyller. Testing av karafler, hyller. Tok jo sin tid det der, så etter ca 12 timer totalt sett skjønte jeg, at dette ville dra utover lørdagen også – kroppen ville ikke mer. Så da jeg holdt på å tryne ned fra gardintrappa med krystall i begge nevene innså jeg at hofter og rygg måtte få slippe. Kunne fort blitt litt ekstra arbeid også, om glassene gikk i knas.

 

Jernbanefrua ga seg mens leken var god.

Lørdagen følte vi oss noe mørbanket, men jeg hadde fryktelig lyst til å finne igjen kjøkkenet mitt å heller slappe av resten av dagen (?!) Brettet opp T-skjorte ermene å satte i gang. Hoftene «gadd» fortsatt ikke lystre, så det blei en smule akrobatisk framtoning på meg.

Jeg er ikke akkurat kjent for å gi meg når jeg har satt i gang med noe, men med årene har det dessverre blitt sånn fatt at det nytter ikke å «ta seg sammen» eller «bite tenna» da ryker gebisset først, garantert. Nekter kroppen, så får jeg ikke flyttet på et bein selv om jeg tenker å vil det aldri så mye.

En notis til alle dem som sier «ta deg sammen» til en annen,
det er ikke så «enkelt» – ikke gitt at det går an i det hele tatt! Fakta F..

Mens jeg vasket og plasserte glass begynte gemalen ute i garasjen, jeg kom nemlig til å tenke at de svarte bokhyllene vi kjøpte i fjor nå plutselig burde bli hvite de også – helhet 😍 Å sånn gikk lørdagen, mens første strøk av malingen tørket så slapp vi oss ned i hvert vårt møbel i stua seint lørdag kveld. Nesten i mål med skapene, nesten tomme kjøkkenbenker å bord igjen. Resten av jobben havnet til en varm søndag i april.

Når fuglene begynte å synge søndagen sov frua, men litt utpå var vi oppe å i gang igjen. Hyller skulle males, å ikke minst tørke… Finnes det noe kjedeligere enn å vente på ting som må tørke?! Usikker, når malingen var på to av tre bokhyller tuslet vi opp til naboen på restemiddag.

Når vi først går dit synes vi «umulige» å få hjem igjen, he he. Klokka går noe så innmari fort der oppe. Så, litt middag, kaker og to TV program seinere tuslet vi hjem igjen med en puff under ermene. Ja, du leste riktig 😀

Det er så fint med det, at det naboene ikke ønsker lengre er gull å helt ypperlig her, å det vi ikke ønsker lengre passer helt ypperlig der. Så da har vi byttet litt. 

Lille speil på veggen der

 

Jernbanefrua får det fint.

En hvit bokhylle til venstre, og et bilde på veggen over puffen så blir det så bra så.

Denne uken er det nye prosjekter på gang. Enda mer flatpakker kommer til å deise inn i stua her i morgen tidlig. En skjenk og en TV benk. Samme stil, fra samme serie og hvite. Da blir det en helhet på andre siden av gardinstanga også, men heeei – nye gardinstenger skal også opp.

Jeg digger så veldig de vi kjøpte oppe i andre etasjen, sånne man kan bygge ut i hvor mange gardinlag en syns blir fint. Så, nye gardinstenger i to lag vil også dukke opp nede i første. Når alt dette er oppe, og nye gardiner med en lang lengde svaier ved puffen så kan gemalen ta påskeferie og slappe heeeelt av. Vi skal vel til fjells, så da slipper han å tenke på at jeg finner på nye prosjekter….

Vi får vel se på det da, jada så neida 😉
Flere bilder kommer, når helhet er oppnådd..

 

jernbanefrua.com

12 kommentarer om “Prosjekt vitrineskap kan fort bli flere prosjekter..

 1. Sååå kjekt med litt fornyelse i heimen, og jammen ble det noe annet enn 70 talls seksjonen 🙂 Lyst og trivelig, og fine planer med gardinene også…midt i blinken det. Bare å nyte nå og siden ♥

  Liker

  1. Ja det har vært så verdt strevet og alt sammen. Nå er to møbler til i samme serien på plass, å duverden – stua føles med ett dobbelt så stor. Nå nyter jeg 😍 Håper du har fine dager du også 🌻

   Liker

 2. Gøy med nytt, men jeg er utrolig dårlig på å skru. Jeg fikk en skrutrekker i hånda og beskjed om steder jeg skulle skru sist. Selve skruingen går greit, men ikke hvordan ting skal settes sammen 😀

  Liker

  1. Da er vi veldig like der. Jeg finnes ikke dugelig på sånt. Gjort det for lite, kan for lite og føler meg slettes ikke selvstendig på det. Men når gemalen måtte reise på nattevakt i går så ble hyller i de to siste møblene mitt prosjekt. Nå involverer ikke det skruing, men knotter – så det gikk heldigvis greit 😉 he he. Håper du har fine dager i sola nå, følger med på bloggen 🌻

   Liker

 3. Så flott det ble! og ja..vi driver også lager «helhet» her hjemme…Er fort gjort at det kommer inn litt hist og vær, og plutselig er det hummer og kanari….hihihi….Vi har arvet mye nå, og fikk ny fin spisestue…det førte med seg enda mer omgjøring…hihihi…morro når det er over!! Vi driver også prosjekt uteplass….eller plasser…hihihi…Gubben har fått blod på tann og bygger plattinger…Blir så mye renere og finere! Kos deg i «brøtta» og ha en god ny dag!

  Liker

  1. Ja nå ble det noe heeelt annet her 😍 Vet så godt hva du mener, her også var det møbler fra 4 ganske ulike hjem. Endelig er jeg i mål med å få det gamle og fine opp, og bytte ut å få helhet nede. Arv er kos det, og nå er det fint 😍 Gjør seg med en platting eller to. Blir vel en ny en her også, samt tak over terrassen. Fått et stort hus rett bak oss, så grillplassen må flyttes. Godt en aldri blir helt ferdig med noe 😉 he he. Godt å «se» deg igjen, håper dagene ellers er gode 😍

   Liker

 4. Så fint det ble. Savner litt helhet i min stue også. Eller, jeg savnet kanskje heller hvite møbler istedenfor det litt mørkere som var «in» da vi flyttet inn. Kanskje en dag..
  Håper dere får en fin påske – uten flatpakkeprosjekter!😉

  Liker

  1. Takk for det 😊 Ja nå har jeg fått delt opp, mørke møbler oppe, lyst nede. Aldri hatt lyse møbler før, men foreløpig er jeg veldig fornøyd med hvor stort rommet «plutselig» ble 😍 Håper du får til det du vil etterhvert. God følelse uansett hva det er ♥️

   Liker

 5. Ja av og til gjør det seg med noe nytt. Og det var et kjempefint møbel dere har fått inn. Lyst og lett og lekkert 😀

  Og det gamle kommer på gemalens «furterom» 😀

  God mandag!

  Liker

  1. Ja dette har jeg sett frem til en stund, og det ble så fint 😊 To av tre gamle møbler har fått nytt liv i garasjen, så det ble vinn vinn 🐣 Håper du har en finfin dag 😊

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s