Fornyelse i brøtte til Påske..

Jeg har vært litt treg, men fortsetter kvadet litt til rundt flatpakker – og fornyelsen av første etasjen her i brøtte før jeg runder av med og til Påske.

Et par strøk maling på den siste bokhylla er nå det aller siste som skal gjøres, da er vi i mål. Er det ikke fint?! Den følelsen, få det fint, få prosjekter ferdig..

Prosjekt vitrineskap kan fort bli flere prosjekter. Det er i alle fall helt sant 😉

For «oss» nede på bakkeplan så er det stort å fornye. Da tenker jeg ikke bare på oss her, men oss litt mer generelt. «Vi» som må planlegge, tenke, spare, for «oss» hvor sånt i mange år har blitt og fortsetter å bli dyttet nedover på ønskelista fordi andre ting har hoppet inn å presset seg opp. Fra dag én siden jeg pakket meg ut av jenterommet har jeg kost meg med møbler fra – over alt. Det meste arvet fra flere hjem og ditto ulike stiler. Jeg startet opp med en seksjon og sofa kjøpt brukt hos Frelsesarmeen på Eidsvoll, og derifra har jeg og vi arvet. Ingenting galt i det, tvert i mot tenker jeg at det er både bra og fornuftig å starte helt i det små. Ingen har vel egentlig godt av å kunne peke fra start. Verdien av å komme i mål med tanker som får lov til å bli en form for drømmer er nemlig uvurdelig og prissatt når de kan realiseres. En følelse jeg unner alle.

Endelig er jeg i de groveste trekk i mål med min 7 år gamle drøm. Helhet i huset og to forskjellige stiler i første og andre etasjen. Hurra.

I innlegget linket øverst kan du lese om prosjekt skap. Den gamle seksjonen har fått seg et nytt liv i garasjen, og disse sammensatte skapene er nå ferdig «dandert» i stua..

 

Jernbanefruas nye skap.

 

Bokhylla til venstre er ferdig malt og lastet opp med bøker. Bøkene på puffen og gulvet venter på den tredje bokhylla som ikke er malt enda. For midt i malingsprosjektet av bokhyller tenkte jeg på flere flatpakker, jeg ønsket meg jo en helhet i hele stua.

Så, to torsdager på rad har gemalen og naboen skrudd flatpakker i stua her. Først skapene, så en skjenk og et TV bord på andre siden av sofaen som såvidt synes i første bildet. Det ble så fint, i alle fall totalt sett 😍

 

Jernbanefruas nye skjenk og TV benk.

 

Også den gamle TV benken fikk seg et nytt liv i garasjen. Spiller jo ingen rolle hva som står i garasjen bare det funker å fordele verktøy å «greier» i.

Fredagen vår ble brukt til å «flytte» inn i skjenken og den nye TV benken, jammen fant jeg ikke noen høner å «dandere» rundt også. Lørdagen forsvant i opprydning og vasking før vi på søndag fikk byttet gardinstengene og hengt opp lyse gardiner, greit å ha lyse gardiner i stua her om sommeren.

Når sola står på så har vi den på terrassen fra rundt 13, og til den går ned. Heldige sånn, men da er det ingen vits med farger på gardinene. Jeg liker veldig godt disse gardinstengene hvor en kan «bygge ut» hvor mange lengder en vil ha. Oppe satte vi opp to lengder, og det blei så fint – så det ble to nede i stua også. Vinduene i huset vårt er trukket inn, jevnt med veggene inne – så det var greit å få en lengde til så lampene ikke klunker like lett i vinduene.

 

Nye gardinstenger og gardiner.

 

Denne uken går også unna i et «jafs» 🙂 På mandag tok vi en tur til Sverige sammen med de gode naboene våre, det ble en veldig fin dag. Vi reiste veldig tidlig, men kunne nok reist enda tidligere, om vi hadde maktet. Heldigvis skulle ingen av oss stille oss i den lengste køen av dem alle, så for vår del gikk det veldig greit alt sammen.

I går var vi i et lite men veldig koselig 70 års lag, og i dag reiser vi til fjells for noen avslappende påskedager i fjellsola. Det skal nok bli veldig godt å komme dit igjen, svigermor er allerede der, så kanskje det er en lunk i hytta når vi kommer opp?!!

Rapporter fra fjellheimen blir det nok også noen av disse dagene, både på blogg og de sosiale medier. I menyen øverst finner du fruas medier, om det kunne friste å følge noen 🙂

Med meg til fjells tar jeg med et par nye bøker som jeg (endelig) fikk kjøpt meg på Gran i går. En av dem er en bok som er spådd å være ganske morsom, så da får jeg håpe at den er akkurat så morsom som jeg har fått inntrykk av – koselig å sitte i hytteveggen med en kopp kaffe og en god bok. Hva jeg syns om den kan du lese om når jeg er vel hjemme igjen.

Da gjenstår det bare å ønske deg en Riktig God Påske 🐣
Kose deg masse, uansett hva du måtte finne på.

 

jernbanefrua.com

5 kommentarer om “Fornyelse i brøtte til Påske..

  1. Dere er flinke! Og det høres veldig likt ut slik jeg har hatt det i alle år. Gamle møbler, kjøpt på bruktbutikk eller fått. Først for 2 år siden kjøpte mannen min og jeg oss nye møbler til stua på IKEA. Da fikk vi tvbenk, kommode, skap, salongbord og spisestue til 10 000,- 😉 Ikke verst synes vi, og artig å ha kjøpt noe sammen. Så vi har solgt og gitt bort det vi hadde med oss inn i ekteskapet. Godt å få noe felles. 🙂

    Liker

    1. Da har vi hatt det ganske så likt da. Fornyelsen hørtes ikke helt ulik ut heller 😇 Det får bare ta sin tid tenker jeg, er så koselig når en først kan ta en «runde» 🤠

      Likt av 1 person

Kommentarer er stengt.