Serieromaner er gull verdt..

// Ikke sponsede lovord 😉

Serieromaner er som jeg har nevnt før noe ganske annet enn en del av gjetordene de av uvitende mennesker har fått. Jeg sier det sånn fordi jeg tenker å mener det sånn.

Alle greier vi jo å sette andre ord på yrker eller ting som vi enten ikke vet noe eller nok om, eller interesserer oss for. For den interesserte og engasjerte er det gull, samme hva det er!

Serieromaner, illustrasjon

For meg er serieromaner gull, og det er flere grunner til det.

Serieromaner er lettleste. En dag orker jeg å lese mer, en annen dag mindre, sånn er ofte hverdagene mine som kroniker. Serieromaner er lettleste, slik at jeg kan legge fra meg boka en dag eller to for så å komme rett inn i handlingen igjen – uten å måtte se eller tenke meg tilbake når jeg er klar for det. De har som regel en veldig fin fontstørrelse, og pocket er jo medgjørlige å holde i. Jeg leser de fysiske bøkene, liker best å holde bøker i hendene, men de finnes også både som E-bøker og lydbøker, noe for alle

Serieromaner er historie. Selv om historiene ofte er oppdiktet, så er tidsepokene så riktig skildret som det går an – og med det kan en del av historiene være sanne, eller ha sanne historier flettet inn. Forfatterene bruker utallige timer på granskning for å få seriene sine så riktige og helhetlige som mulig, og en må ikke glemme at serieromaner er en egen sjanger som andre bøker. Forfatterene av serier fortjener så mye mer kred enn de ofte får!

Det finnes tidsriktige serieromaner fra langt bakover i tid, til andre verdenskrig, etterkrigstiden og nyere tid. Det finnes serieromaner med elementer av krim, dramatikk og spenning, og romantiske serieromaner.

Det begynner å bli en foreldet myte at serieromaner er forbeholdt kvinner, som favoriserer romantisk lesestoff. Jeg tør å gå så langt som å si at det finnes en serieroman for alle som liker historie, og jeg kjenner mange menn som leser en eller flere serier. Siden jeg skriver mye om bøker hører jeg stadig om flere menn som leser serier, og det gleder meg naturligvis å lese.

Jeg vil si at en serieroman er som en TV serie i pocket form. Jeg kan lese en førstebok som jeg liker veldig godt, så godt at jeg vil fortsette å lese serien. Da legger jeg gjerne til side noen bøker så jeg kan lese meg opp, på samme måte som at en som favoriserer TV serier kjøper en sesong å ser hele på noen timer eller dager. Det blir så langt det går an å si det ganske så likt. Forskjellen er, sånn jeg ser det mest det man ikke kan se. Alt mellom linjene kan man se for seg når man leser skildringen. I en TV serie blir det gjerne skildret via kroppsspråk, eller omgivelser – som vi oppfatter et kort øyeblikk før handlingen fortsetter. Det er en av grunnene til at jeg favoriserer bøkene først. Der får man alt.

En seriebok kommer ut når den skal. Den blir for eksempel ikke utsatt grunnet en ekstra nyhetssending, et idrettsarrangement eller en kamp. En seriebok kan man få rett i postkassen om man ønsker. Blir en seriebok forsinket så er det av helt andre grunner, å jeg har ikke opplevd det enda med unntak av postgangen. He he.

Jeg digger seriebøker av de nevnte grunner, men jeg må legge til at det er stor forskjell på de også. Jeg har fått inntrykk av at mange der ute tror jeg leser å følger alle. Det gjør jeg ikke, det har jeg slettes ikke tid til.

Jeg velger meg mine favoritter som alle andre, og per i dag prøver jeg å holde tritt med ca 7 serier. Det kan jeg med en gang si at det greier jeg ikke. Jeg har bunker av flere serier liggende på vent, denne dama går nok aldri tom for lesestoff – å det er jeg sjeleglad for.

Serieromaner er tidløse. Jeg trenger ikke å lese til krampa tar meg i frykt for å gå glipp av noe – de ligger der å venter tålmodig på meg, til den dagen jeg tar opp neste bok.

I dag står det 2 helt nye serieromaner ute i butikkene.

Den første boken i Solgull har allerede stått ute i 2 uker, å jeg har ikke rukket å dele ord om den enda. I dag står første bok i serien Frostrose ute i butikkene å venter på alle oss, som liker å lese seriebøker.

Mine ord om dem begge kommer snart ut på lufta, det har dessverre skjedd litt annet rundt meg den siste tiden så jeg ikke har kommet i rute med meg selv – men det kommer.

Har du, eller skal du se nærmere på en av disse seriene? Nå er det fredag, en helg fullspekket med regnvær er spådd over Hadeland, kanskje der du holder til også? Liker du å lese bøker så anbefaler jeg deg å kikke nærmere på en førstebok i en serie som virker interessant, kan hende det er noe for deg også 🙂 Følger du Jernbanefrua på Snapchat eller Instagram så kan vi snakke om det også 😉

Jeg ser i alle fall frem til en lesehelg under pleddet i alt dette været..

jernbanefrua.com

3 kommentarer om “Serieromaner er gull verdt..

  1. Jeg elsker serieromanene, og mang en gang har jeg tenkt at noen har jo faktisk tråkket veien for oss kvinner til sånn som vi har det i dag, og de noen er tilsvarende kvinneskikkelser vi ofte leser om i seriene. Mye historikk, og mangt og meget å lære. Jeg er glad i historie, og jeg synes det er veldig kjekt å lese om svundne tider hvor alt var mye mer tungvint og annerledes enn i dag.

    Liker

    1. Er så enig med deg 💕 Og at disse forfatterene bruker så mye av sin tid, for å gi oss historier som kan ha vært livet for en del mennesker, det får jeg ikke rost nok. At vi har muligheten til å lese disse seriene som treffer oss 💕

      Liker

Kommentarer er stengt.