Agurktider og MeWe..

I tråd med ferietid kommer agurk nyhetene på rekke å rad, hvorfor ikke på blogg?!

Her i brøtte nytes både sol og skyer om dagen. Et jordbær eller to og en god bok i husveggen. Gemalen skal snart på en liten kjapp guttetur til en butikk i storbyen sammen med naboen, mens mutter og nabofruen skal på en litt lengre jentetur 😉

Jeg?! Jeg benytter anledningen denne lille stunden til å vaske litt i heimen, vente på posten (pakke?!) å lese litt. Formen er ikke helt i hundre i takt med alt det varierende været vi har nå om dagen. Sånn er det nå «bare» med meg som kroniker, å alt det innebærer. Kunne nok tenkt meg mer stabil temperatur om ikke annet. Men men.

Norsk jordbær

I går kveld hintet jeg om et «nytt» sosialt medie, og spørsmålene har ikke latt vente på seg. For å slippe å kopiere å lime inn svaret mitt til hver og en så gjør jeg det like greit her, og legger til litt mer utfyllende 🤠

Jeg framsnakker MeWe helt uten spons. Gjør det kun fordi jeg så langt digger stedet, og at kanskje andre også vil kunne like seg bedre der. Kanskje vi blir så mange at det rett å slett kan bli innmari bra..

De aller fleste vet nå hva Facebook og Instagram er, og MeWe er ikke helt ulikt de to, det er noenlunde samme prinsipp om man bruker funksjonene – men det er noen ordentlig herlige forskjeller:

Mewe er en stadig økende konkurrent til Facebook Hvorfor?

* Stedet ber ikke om noen tillatelser overhodet.
*  Det filtrerer ikke bort og vekk noen eller noe av hva du får se. Du får se alt du vil se.
* Det du deler der inne er ditt, og kan ikke brukes av andre uten direkte samtykke.
* Helt fritt for reklame og tredjeparts «surr» i feeden.
* Kun deg/meg, sider og grupper – det du og jeg vil se mer av 🤠

* Du kan velge ditt navn, eller noe annet. Jeg for eksempel heter Jernbanefrua til fornavn på MeWe. Link til å legge meg til finner du i den sosiale menyen.
* Du kan holde profilen din helt privat og kun for venner du aksepterer – eller åpen for hele verden.
* MeWe inneholder kun profiler, sider og grupper – som Facebook, men uten alt det du eventuelt ikke ønsker å ha i feeden din som annonser som ikke treffer deg og dine interesser.

Hadde det ikke vært fint å kunne skrive noen ord om paraplyer – uten å bli lest på det så du plutselig ser en haug annonser om paraplyer i feeden din?

Det kan du med MeWe! Så enkelt er det, og jeg synes det er helt herlig å slippe annonser for ditt og datt som ikke interesserer meg en døyt, det blir mindre scrolling og mer gøy av sånt.

En såpass stor konkurrent for Fb er det, at jeg nå har hørt om flere som har reklamert for MeWe med link på profilene sine og har fått innleggene slettet av øvrigheta. Snakk om at Fb har stålkontroll når ordet MeWe filtreres vekk som totalt uønsket?! Sånt liker ikke jeg!

Fb og Instagram er med det ikke så himla bra for oss som privatperoner, rett å slett. De eies av det samme, og de krever begge tillatelser til for mye, eier for mye – for eksempel bildene og videoene våre. Du tenker kanskje ikke så mye over det i det daglige, men ditt private er ikke så privat som vi tror. De bestemmer litt for mye, syns jeg. MeWe gjør ikke det! Det som er ditt, er ditt. Så, i takt med at fler og fler kjenninger, bedrifter og andre innenfor interesser hopper over til MeWe så vil jeg bare bruke Fb og kanskje Instagram mindre og mindre. MeWe kan med rett bruk bli litt som begge de to mediene i ett og samme.

Bedrifter og bloggere for eksempel kan jo også fint bruke MeWe, men de kan ikke betale for annonser og plasseringer – de er ikke nødt til det heller! Liker vi siden deres, eller er med i gruppen så får vi se nyhetene der inne, om vi huker av for at vi vil se!

I dag er det stort sett kun siden til bloggen min som er aktiv på Fb. Jeg som privat bruker det mindre å mindre, fordi jeg begynner å bli rimelig mett av alt jeg ikke ønsker å se! Jeg har laget en gruppe for bloggen på MeWe – velkommen skal du være om du har lyst til å utforske dette stedet med friheten vår i god behold.

For oss bloggere som følger hverandre så kan vi også lage en gruppe kun for oss. En gruppe hvor vi kan dele innleggene våre på forsiden, å prate sammen i chatten. Genialt når bloglovin ikke virker optimalt, det gjør det i alle fall ikke hos meg om dagen!

I grupper har man den vanlige forsiden, men man kan åpne for felles chat om ønskelig. Ved å da sveipe til venstre i en gruppe kan man chatte og dele uten å «søle» til forsiden av gruppen med masse annet. Genialt ikke sant? Sider er som sider på Fb, men uten en hel masse valg. Alle kan lage sider og grupper, og man kan bestemme det som har med de å gjøre helt selv!

Jeg håper mange vil få lyst til å utforske dette stedet nærmere. Ikke gi opp om det føles ensomt, MeWe er relativt nytt, især for oss. Men med det så har vi jo muligheten til å være med på å bygge det opp sånn det kunne passe oss! Jeg er ikke helt sikker på når MeWe startet, men det er ikke mer enn et par års tid ut i fra det jeg har funnet ut.

Jeg synes i alle fall at Fb og Instagram har for mye makt over oss som enkeltindivider, og at det var på høy tid at et sted som MeWe dukket opp som konkurrent. Et sted hvor vårt forblir vårt, og at vi kan bruke tiden vår mer effektivt ved å kun se og få med oss det vi ønsker å se – og ingenting annet 🙂

Jeg tenker at det får være bra med framsnakk for denne gang. Men det er verdt noen gode ord. Nå venter resten av dagen…

Nå har folket reist avsted, så da får jeg finne vaskefilla, sette på musikk og gjøre hjemmet skinnende – så slipper jeg muligens unna på fredag 😉

jernbanefrua.com