Ett år uten deg..

Ja så er dagen her da, ett år har gått uten deg i hverdagen vår. Kan nesten ikke forstå at det faktisk har gått et helt år, 365 dager. Virker så lenge, men samtidig så nært.

Alaskan malamute, Ludvik.

Den som sier at en hund «bare» er en hund tror jeg neppe har dyrene innerst ved hjerterota. Å si noe sånt er for enkelt, for upersonlig. Glad vi ikke har hørt et pip om sånt.

For ett år siden hadde vi den tyngste dagen på mange år her i brøtte. Dagen vi overraskende og (nesten) helt ut av det blå fikk veterinærtimen til å handle om noe ganske annet enn en rutinemessig vaksine. Dagen veterinæren så at her var det blitt så mye mer siden timen vi hadde tre måneder i forveien.

Vi var stadig på kontroller med Ludvik’en vår. Han vokste for fort som valp, så mens han vokste ble det for trangt for nerver etc over hoftene. HD testene var fine, men symptomene ikke helt ulike. Uansett kunne vi aldri trodd at vi kun skulle få 2 år og 2 måneder sammen med deg! Planen var jo så mange fler..

Jeg skrev noen ord her inne de dagene, godt å få utløp. Takknemlig for alle fine ord som kom i retur av likesinnede med dyr i hjertet.

Mitt hjerte er i tusen biter..

Beklager at bildene har forsvunnet fra det innlegget. Det skjedde da jeg flyttet bloggen til denne plattformen, men husker jeg ikke feil så er det de samme bildene som jeg deler igjen nå.

Ett år senere sitter vi fortsatt kun 2 stykker her. Ingen ny Alaskan Malamute valp har ankommet brøtte. Det vil skje, men anslagsvis ikke før neste vår. Gemalens hofteoperasjon og min kommende operasjon la nok årets største ønske på vent.

Alaskan malamute, Ludvik.

Det er litt rart med ettårsdager for meg, jeg tenker fort en hel del. Litt godt å tenke også, men det blir fort sårt og savn. Det var like fint vær den dagen som i dag. Like brennende varmt. Kjenner på følelsene, smaker litt på de å legger de tilbake i «esken» kjenne litt, men ikke for mye.

Du forblir for alltid i hjertene våre, du gode varme sjel ♥️ Vi vet at det aldri kan komme en ny deg, det skal ikke komme en ny deg heller, misforstå meg rett. Hver og en sjel er unik og ulik. Du var perfekt på din måte, og din «lillebror» vil bli det på sin måte, sånn det skal være!

Akkurat i dag kunne jeg ønsket meg et guttenøste med like fine tegninger. Helst i går faktisk. Men men, en dag har «mor» en ny «bloggpartner in crime» å lage morsomme innlegg sammen med. Men det, det er nå bare en koselig bonus ♥️


I disse sommerferie tider så sender jeg noen tanker til alle med dyr som skal på ferie, eller generelt oppfører seg som et (sensur..) mot dyrene sine! Ta vare på dyret ditt. Dyr er ikke leketøy. Hverken de eller småbarn tåler å sitte i en vam bil! Og har du råd til en snasen ferie utenlands nå i sommer, så skal du jammen ha råd til kennel ferie for dyret ditt også, eller ha planlagt et godt dyrepass når du er borte! Dyr skal ikke dumpes som en slitt joggesko.

jernbanefrua.com

15 kommentarer om “Ett år uten deg..

 1. Awww, hjerteskjærende men alikevell så utrolig vakkert.
  En herlig hyllest til kjære Ludvik❤️
  Så vakker med utrolige flotte tegninger i pelsen og de øynene lyser bare godhet og kjærlighet.
  Jeg forstår godt at ønsket om en ny bestevenn er satt på vent.
  Inntil da, ta vare på dere selv og oprasjoner som kommer og en dag vil du skrive innlegg med en venn så vakker og ven❤️
  En god klem til deg❤️

  Liker

 2. Hei på deg…Nå er det så vanskelig å finne alle fra «bloggblokka» og jeg har laget en egen fb side som vi prøver å samle alle….Jeg har ikke klart å få opp siden din…på fb…så nå…fant jeg deg her….Vil du være med i gruppa vår der? Den heter: vi i fra blogg blokka. Jeg har prøvd å sende invitasjon..men får det ikke til…..Du kommer liksom ikke opp som forslag fra fb…..Så…legg inn en forespørel om å være med..så godtar jeg…og beklager at vi ikke har funnet deg før…var ikke meningen..DU er jo helt klart en del av blogg blokka! Får skylde på «litt fibrotåke» hos meg…:-) OG føler så med deg med hunden….må være helt forferdelig!! Tenk så fort et år går….Håper å se deg i fb gruppa vår..

  Liker

  1. Hei hei 🤠
   Ja jeg har hørt om den gruppen i dag, så bra at den finnes 🤩 Helt supert at det nå finnes en begge steder. Jeg laget gruppen på MeWe fordi mediet er relativt nytt, især for oss her, men på god vei opp og frem. Fler og fler hopper over dit og lager seg sider og grupper da det er helt fritt for tilfeldige annonser og tredjeparter. Fb’s største konkurrent med andre ord, og det liker jeg godt. Jeg bruker ikke fb så mye, en god stund siden jeg brukte det til noe annet enn bloggens side og bittelitt annet som jeg følger med på. Men tusen takk snille deg 💞 Jeg skal notere meg det bak øret, kanskje jeg banker på 🌻

   Liker

 3. Det er tunge tider etter at noe sånt skjer i familien. Vi har jo hatt hund i mange år. Men nå er det noen år siden, og vi har nok hatt vår siste hund, siden vi ikke blir yngre. Men når vi skulle bort så hadde vi han i en ypperlig kennel som lå svært isolert 🙂 Lykke til med hofteoperasjoner, ,velkommen inn hit og ha en vakker helg 🙂

  Liker

  1. Ja jeg blir aldri vant med å være uten polarhund. Lærte å gå bortimot samtidig med vår første, så det ligger i hjertet. Gemalen er hofteoperert, men jeg venter på en annen operasjon. Kom inn i gruppen ja, koselig det. Håper helgen er god så langt 😇

   Liker

 4. Så godt at det fins dyrevenner som deg! Og Ludvik ser ut som en skikkelig godbamse 🙂 Det er en tid for alt… og plutselig blir det en tid for et nytt kjært familiemedlem 🙂

  Liker

 5. Ludvik ❤ Husker den dagen som det skulle vært igår.. 😦 Tårene mine trillet sammen med dere, og det var en trist dag! 😦 Jeg savner Ludvik – selv om jeg ikke har møtt han, men føler liksom at han var bestevennen til Rosie like vel ❤ Pelsklingene våres ❤ Men hey! Den som venter på noe "godt", venter ikke forgjeves ❤ Rosie og jeg gleder oss sammen med dere til en ny pelskling ankommer dere ❤ Dere fortjener kun det beste, det synes nå i alle fall vi ❤ Stoooor klem fra oss ❤

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s