Boken Jomfruen fra Tåkeskogen..

/ Ikke sponset.

Nylig kom nyutgivelsen av Margit Sandemos roman Jomfruen fra Tåkeskogen ut via Bladkompaniet. Den ble første gang utgitt i 1976, så jeg antar at en del Sandemo fans allerede har lest den. Jeg derimot henger litt etter med hennes bøker så jeg leste den da relanseringen kom ut tidligere i sommer.

 • Originaltittel: Jungfrun i Dimmornas skog.
 • Første gang utgitt 1976, relansering 2019 ved Bladkompaniet.
 • Pocketboken er ledig. Med stor, men behagelig fontstørrelse.
 • Boken er totalt på 306 sider.

Jomfruen fra Tåkeskogen av Margit Sandemo

Handlingen foregår på 1200 tallet og der møter vi som leser ungjenta Vendelin.

Like etter hennes 18 års dag dør bestemoren hun har vokst opp hos, og planen er at hun skal gjemmes hos noen slik at ikke ridderen Gerhard får fatt i henne. Ridderen som mener han har førsterett på alle jomfruer som fyller 18. Vendelin blir nødt til å søke tilflukt i Tåkeskogen, og der finner hun en forlatt men koselig stue. Ikke lenge etter får hun et knippe venner – men som vi alle vet så kan tilfeldigheter i vennekretser vise seg å ha stor betydning, når det gjelder!

Margit Sandemo. Jomfruen fra Tåkeskogen


Margit Sandemo
hadde en bemerkelsesverdig måte å flette sammen elementer og karakterer på en beundrende måte. Man kan kanskje lett tro underveis at det kanskje ikke er noen sammenheng her og der, men utover i boken tenkte jeg «aha» både en og to ganger, veldig godt sammensatt. Boken er både mystisk, akkurat passe pirrende og avslutningen om enn kanskje litt, men herlig forutsigbar – så med ganske uventede noter likevel.

Margit Sandemo sa det best selv når hun en gang sa at «Mine bøker er eventyr for voksne» Jeg er så hjertens enig!

Jomfruen fra Tåkeskogen av Margit Sandemo

Jeg likte denne boken veldig godt. Den ga meg akkurat passe av alt jeg liker ved en god roman. Den var spennende, tok meg med fra første side med et veldig godt og eventyrliknende språk. En gripen som gjorde den ganske umulig å legge fra seg. I tillegg avsluttet den akkurat der jeg kunne tenkt meg minst et kapittel til. En innertier med andre ord.

Det eneste jeg er vemodig for er at Margit selv aldri får vite hvor godt jeg likte denne. Men, man kan vel aldri vite med Margit Sandemo, kanskje hun får det med seg fra fjellet likevel?!

Neste relansering fra Sandemos klassikere er boken Kongens brev. Har du lest den? Hvis ikke så kommer den ut i butikkene 4. oktober.

jernbanefrua.com

6 kommentarer om “Boken Jomfruen fra Tåkeskogen..

 1. Herlig❤️Husker så godt når jeg leste denne boka…. det er noen år siden, men som jeg levde meg inn i den.
  Hun er bare best. Husker jeg traff Margit når jeg var liten jente… idag betyr det utrolig mye… det kan vi ta over en kaffe en dag❤️
  Håper du har en fin og god dag vennen🎶

  Liker

  1. En utrolig fin bok ja, en jeg kunne ønske fortsatte 💖 Tenker det er et minne å se tilbake på med et smil nå, det kan vi gjerne snakke om. Vi skal få til et kaffemøte, bloggtreff eller noe sånt etterhvert, helt klart ganske langt fremme over ting jeg har lyst til å få til snart 🌹 Håper du har en fin uke så langt. Varm klem 🌺

   Likt av 1 person

Kommentarer er stengt.