Serieromanen Kjære Lilly.

For en liten stund siden var jeg så heldig å få lese denne første boken av en serieroman som når butikkene 30.08.19. Kjære Lilly er den første serieromanen Marte Csandl – Eriksen skriver, og bare det er ganske så spennende.

Serieromanen Kjære Lilly, av Marte Csandl – Eriksen.

* Serieromanen Kjære Lilly skrives som serier ofte blir, fortløpende, og av av Marte Csandl – Eriksen.
* Kjære Lilly utgis av Bladkompaniet.
* Den første boken i serien, med tittelen Skjult Sannhet kommer ut i butikkene 30.08.19.
* Bok nummer 2 – Brev fra fortiden er å finne i hyllene fra 11.10.19, for abonnenter noe tidligere.

serieromanen Kjære Lilly.

Serieromanen Kjære Lilly, handling!

Lilly bor sammen med faren og stemoren i Homansbyen. Lilly har en fin tilværelse, hun mangler ingenting i hverdagen med unntak av sin mor. Sammen med bestevenninnen Emilie, og deres kjærester Niels og Einar har hun fine dager og opplevelser – inntil hun møter enkefrue Hermansen på et ball og forstår at enkefruen er nødt til å vite noe om moren. Enkefruen sa da at Lilly liknet sin mor. Da Lilly tar opp møtet med sin far får hun beskjed om å ikke prate noe mer med enkefruen. Petra Hermansen har angivelig et dårlig rykte på seg som kunstner og forkjemper for kvinners stemmerett. Men er det derfor faren ikke ønsker at Lilly skal prate med henne igjen, eller vet Petra noe om moren, og hvorfor hun forlot henne og faren hennes da Lilly var bitteliten?

På den andre siden av historien, og som vi alle vet tar livet gjerne plutselige vendinger man hverken så komme eller kunne tenke seg. Lillys beste venninne Emilie ønsker å gifte seg med Einar, men når Einar ber om hennes hånd blir han kastet på dør av faren hennes. Lilly blir liggende syk mens resten foregår, og når hun møter venninnen sin så er hun overraskende blitt forlovet med en annen. Slik vil foreldrene hennes at det skal være, et godt parti.

Blir det bryllup eller kommer Emilie seg unna giftemålet med Trond?! Det er jo ikke sikkert det går helt som du kanskje nå tenker 😉 Hva med Lilly selv og Niels? Så mangt kan skje, jeg sier ikke mer -bare den som leser vil få vite…

Serieromanen Kjære Lilly. Omtale av jernbanefrua.

Hva synes jeg om starten av serieromanen Kjære Lilly?

Når man leser en bok, en hvilken som helst bok så kjenner man jo ganske tidlig om det er en bok man liker å trives med å lese. Jeg mener mye mer enn historien når jeg sier det. Det er noe med helheten rundt og av det man leser. Fra forfatterens fortellerspråk til tonefallet man selv leser bøkene i – og naturligvis selve innholdet av boken man leser. En helhet man personlig aldri kommer vekk fra. En individuell konklusjon for oss alle. Denne førsteboken trivdes jeg godt med å lese, 😉

Jernbanefrua slipper terningen på bordet, den triller en stund og lander på en god 5’er.

Hvorfor er naturligvis en helhet: Jeg liker historien. Jeg liker at handlingen er fra Christiania (nå Oslo) på 1900 tallet. Jeg rett ut digger at historien har en spennende rød tråd som flyter veldig fint sammen med resten av historien – og som muligens vil flytte historien over til USA å gjøre den fryktelig spennende med tiden. Jeg liker språket den tiden, jeg liker fortellerspråket til Marte, med unntak av at jeg rent personlig kunne tenkt meg litt flere variasjoner rundt Lillys reaksjoner. Jeg syns nok kanskje at Lillys hjerte hopper litt for mye gjennom boken, men det ødelegger overhodet ingenting. Til gjengjeld beundrer jeg at især Lilly, men også Emilie ved et par anledninger tør å stå opp for sine meninger i en tid det ikke var like «akseptert» for kvinner å snakke fritt.

Jernbanefrua tramper trampeklapp for Martes debut, og ikke minst for Lilly og Emilie. Stå på videre, alle tre 😉

Jeg liker alt, den har alt – og det lille som mankerer opp til en 6`er er personlige finesser, såkalt flisespikkeri fra min side.

Historien er veldig god, å jeg bare kjenner på meg at veldig mange kommer til å trives masse med å lese denne serien. Kjære Lilly tror jeg blir en veldig innholdsrik, spennende og ikke minst en sterk serieroman.

jernbanefrua.com