Serieromanen Aurora.

serieromanen aurora av bente pedersen

Denne serieromanen har sakte men sikkert vokst til nylig 18 bøker på de 2,5 årene siden den startet. Men, kanskje har du som jeg ventet med å lese den første boken? Dere er i alle fall nysgjerrige på den, for jeg la ut en avstemning av fire førstebøker på bloggens sosiale medier – og Aurora fikk flest stemmer, med det har jeg nå lest den. Så, hva syns jeg om første bok?!

Serieromanen Aurora, av Bente Pedersen.

* Serieromanen Aurora skrives fortløpende av Bente Pedersen, og gis ut av Bladkompaniet.
* Den første boken i serien, Grossererens datter kom ut våren 2017, og neste bok i serien kommer ut i butikkene 25 oktober 2019, for abonnenter noe tidligere.

Serieromanen Aurora av Bente Pedersen

Serieromanen Aurora, handling!

Denne serien starter i Tromsø i 1918. Aurora er 16 år og full av nysgjerrighet. Foreldrene er godhjertede og runde i kantene, det er vanskelig å si nei til henne så Aurora har allerede fått sitte på i automobil med smeden i Tromsø og en god del annet som muligens ikke «sømmet» seg for datteren til Grosserer Helmer Olsen. En dag får hun overtalt fetteren sin, Fredrik om å få bli med som tilskuer til en planlagt slåsskamp. En kamp med veddemål, den ene som slåss gir Aurora følelser hun aldri før har kjent på, og når kampen er slutt og Fredrik går for å sanke inn gevinsten sin ser hun sitt snitt til å få kontakt med Edvard. Et møte som setter følelser i sving, men er det gjensidig?

På den andre siden kommer spanskesyken til Tromsø, en sykdom som ikke tar hensyn til hverken fattig eller rik. Den ene piken i huset deres dør, og det går ikke bedre enn at både Aurora og moren blir syk. Helmer våker over dem begge, og mens Aurora sakte blir bedre så dør moren femtifire år gammel. Helmer lover sin kone at Aurora aldri skal få vite sannheten, men mot slutten av boken overhører Aurora en samtale og hun forstår, at foreldrene har løyet for henne hele veien.

Hennes kjære foreldre er slettes ikke foreldrene hennes..

Serieromanen Aurora, av Bente Pedersen

Hva synes jeg om starten av serieromanen Aurora?

Jeg synes boken er spennende. Spennende som i at Aurora både er en oppfinnsom og kreativ karakter som trives best sammen med guttevenner. Så langt i serien virker hun uredd og litt forut sin tid i verden, elementer jeg kan like å lese.

Jernbanefrua flyter med i den sprudlende personligheten til Aurora, og terningen som kastes lander på en 5’er som vipper litt frem og tilbake før den lander.

Jeg liker fortellerspråket og flyten til Bente Pedersen. Denne første boken tar for seg Auroras personlighet på en veldig presentabel og fin måte, og jeg liker veldig godt at hun lar Aurora få dele av seg følelser, tanker og ideer. På den andre side ivrer jeg nok litt for mye til å få lese mer om den andre siden av historien, hva som skjedde når Aurora ble født og hvorfor – og hvordan hun kom til sine fosterforeldre.

Jeg, rent personlig synes det drar bittelitt for mye ut uten noen hint litt tidligere i boken. Ikke før helt mot slutten avsløres en bitteliten bit, og jeg skjønner at bok nummer to inneholder flere avsløringer, spenning og kanskje en dramatisk vending eller to som jeg da gjerne skulle fått lest litt mer introduksjon til i den første boken, men det er meg. For andre kan dette kanskje være noe av det mest spennende?!

Alt i alt syns jeg det var en veldig god førstebok å lese. Nå som serieromanen er ute med et tosifret antall bøker regner jeg med, at det er mange som vet hvordan historien fortsetter?!

Gi meg gjerne et kort lite sammendrag på en melding 🤠