Romanen Perler på en snor.

Ingenting er vel som en skikkelig god underholdningsroman en halvguffen høstdag. Denne boken appellerte til meg i butikken, den måtte rett å slett bare bli med hjem – og dette er akkurat en slik god og lun bok – men ikke bare..

Perler på en snor.

En underholdningsroman på 320 sider skrevet av P.I Paris. Utgis av Cappelen Damm – og finnes i butikkene nå som en ledig pocketutgave med en fin fontstørrelse.

Perler på en snor – handling!

Beboerne på et eldrehjem i det skotske høylandet oppdager at de nye eierne vil sette opp husleia ganske så dramatisk. For å greie å bli boende må de finne på noe, lage opprør og engasjement. Men hva kan vel en herlig gjeng seniorer stille opp med mot øvrigheten? Det ene forslaget etter det andre kommer opp, noen mer kreative enn de andre. Etter hvert tar livet mange nye vendinger og ting er på god vei til å komme helt på styr.

Især en beboer kjenner presset på seg, det er for dyrt for Dorothy å bli boende på hjemmet men det er jo der nettverket er. Uten å si for mye så vil jeg likevel nevne at de setter i gang påfunn som demonstrasjonstog – som tilfeldigvis kolliderer med en pride parade. Da det ganske så klart ikke fungerer som ønsket så velger de så å iverksette en plan om å barrikadere seg inne i en stue på hjemmet så lenge de kan – med alle de humoristiske hendelser og oppstyr som slikt kan føre med seg.

Når det etter hvert kommer en ny telefonlinje inn på hjemmet, da begynner det å ta litt av både for meg meg som leste og karakterene i boken 😉

Les romanen for en god latter du også. P.I Paris skriver ærlig, dønn ærlig og med en humor som passer veldig godt med min. Jeg både lo og kjente klumpen i halsen underveis i denne boken.

Dette er en bok å bli glad av, men også tankefull. En bok med reelle tanker og følelser! Tanker som jeg tror tenkes hver eneste dag et eller annet sted!

Jeg rett å slett digger denne boken, tvers igjennom og på alle plan! Jeg kunne fint trillet to terninger for denne romanen om det lot seg gjøre, så da skjønner du at den får en 6’er av meg.

Jeg liker hele historien, og jeg føler faktisk at den er litt viktig i dagens samfunn. Denne historien kunne skjedd. Det er realistiske karakterer og virkelighetsnære hendelser med en god humor. Menneskene i boken er så ekte beskrevet at jeg er sikker på at hvis jeg går inn på et eldrehjem så vil jeg finne flere av karakterene der. Jeg heier av hele meg på denne gjengen som føler at nok er nok, og for at de tør å presse både seg selv og en del grenser underveis – faktisk så langt at selv jeg kjente et stikk av flauhet mens jeg lo så gemalen lurte på hva som var så festlig.

Denne boken er som i tittelen en perle, en perle som bør leses.

Den er så god at jeg synes den bør bli filmatisert – og jeg kan faktisk se for meg rollebesetningen, men om jeg får spørsmålet om å besette rollene er jeg vel mer usikker på 😉 Men hadde jeg fått lov så hadde nok filmen blitt en suksess. He he.