Serieromanen Hav og Himmel.

Så søt, så varm, men akk så håpløst å få i havn. Jernbanefruas tanker flyter omkring. Fra gjenkjennelig og medfølende til frustrert og til til til….. irritert.. Jeg tenker på:

Serieromanen Hav og Himmel, av Bente Bratlund.

Bente Bratlund har lagt sin serieroman debut til Os og fredag 07. februar står den første boken ute i butikkene. I bygda litt utenfor Bergen starter historien om Magdalena i 1928.

Magdalena er 17 år og forelsket. Hun møtte han året før og har tenkt på han hele tiden. Sander, splinten som kommer i båt hver sommer. Med ett så er han der igjen og hun forelsker seg så veldig, og han i henne.

Splintene (taterne) er ikke godkjente som hverken bekjente eller kjærester av folket i bygda, og foreldrene hennes har – som det ofte var på den tiden helt andre planer for henne og fremtiden. Sander er den eneste for henne, hun har lovet han å vente og det holder hun. Kjærligheten bestemmer, og det går som det må gå når kjærligheten får seire mellom to. En forbudt kjærlighet som får konkrete og harde konsekvenser, for dem begge.

Mine betrakninger av Hav og himmel.

Bente Bratlund kan kunsten å flette leseren inn en sterk historie fra en mye mer konservativ tid. Bente beskriver følelser som er lett gjenkjennelige, fra et sted hun helt tydelig kjenner godt. Jeg hadde ingen problemer med å se for meg Os som et veldig flott sted å være.

Den første boken i serien har fått tittelen Når kjærligheten våkner, og jeg vil si at tittelen passer perfekt til denne boka. Jeg som leste var helt klart med på kjærlighetens morgen for Magdalena, men med ett husket jeg serieromanens tittel fra et annet sted. Lillebjørn Nilsen kom i 1988 ut med låten Hav og himmel, og jeg siterer refrenget til deg nå siden jeg syns det kan passe veldig godt i denne settingen også ❣️

Himmel og hav. Hun er vakker.
Hav og himmel. Hun er din.
Himmel og hav, Hun er vakker.
Hav og himmel. Din ruin.

Kanskje hadde Bente Bratlund denne fine låten «med» seg i skriveprosessen sin mens historien vokste seg frem?! En fin tanke tenkt fra meg i alle fall.

Det er en sterk førstebok med masse handling ved siden av denne søte forelskelsen som brygger seg opp. Jeg følte med nabokona da hun ble syk og irriterte meg over Torkjels pågang. Seriens første bok har alle elementer en god serie bør ha, tidsriktige og fine skildringer, spenning, og flere bi-handlinger av ulik sort som trigger leserens følelsesregister. Jeg kjente på medfølelse og glede, samt sorg og irritasjon flere steder gjennom boka.

Jernbanefrua kan ikke nekte for at hun heier på at kjærligheten vil seire til slutt, og terningen lander på en sterk 5’er..

Dette er en førstebok for deg som liker gryende kjærlighet, intriger og drama. Jeg tviler ikke et sekund på at bok nummer 2, med tittelen Veien videre som kommer ut i butikk fra 06. mars – i tillegg til det overnevnte blir ganske så spennende mens den bygger videre på Magdalenas voksende utfordringer❣️