Vazelina Bilopphøggers.

🎶 De fantastiske tegneseriene med Vazelina Bilopphøggers 🎶 Av Tommy Sydsæter & Dag E. Kolstad. Utgitt av Toppspinn AS i samarbeid med Muffinsmedia AS.

Vazelina Bilopphøggers trenger vel neppe noen utdypende introduksjon fra meg. Jeg regner med at de aller fleste har kjennskap til denne glade gjengen. Dette er nok en litt mer personlig omtale, men siden boka ikke er sponset på noen måte så tar jeg meg frihetene til å dele bittelitt fra ♥️ også.

Jeg er en av mange som er oppvokst med Vazelina Bilopphøggers. Som halv Hedmarking – attpåtil på morssida fikk jeg musikken og humoren inn bokstavelig talt med morsmelka – men det var ikke bare stas for ei lita snelle med strutteskjørt og ballerinasko heller, da bror min la sin «elsk» på å spille låta Midt i trafikken (fra albumet På tur fra 1983) om og om igjen på kassettspilleren inne på soverommet vi disponerte hos besteforeldrene våre. Han ville høre på den så han skulle få sova, mens lillesøster fort døpte om låta til «elefantsangen» å fikk mareritt så det sang etter så ofte at jeg husker dem den dag i dag. Den låta er fortsatt ikke en favoritt altså 😅 Men Vazelina Bilopphøggers vil alltid stå høgt i kurs.

Funfact fra frua: Med tida fant jeg meg en Hedmarking, en jernbanemann som jeg «dro over til den gærne sia» og hvis du lurte så er hjemmet vårt oppkalt etter nettop Vazelina Bilopphøggers’ Brøttet. Vi sløyfa bare den siste T’en, og i entreen i huset vårt henger et stort bilde som Eldar Vågan har tegnet til velkomst 🤠 En tegning av sjølveste Robert Gordon som også står høgt i kurs, både for Vazelina gutta, og oss her på Jevnaker.

Men så var det tegneseriene da. Originalene er nok litt slitne nå, så da den første boka med tegneseriene kom ut for litt siden så ble den kjapt bestilt og ikke minst lest.

Hva syns jeg om De fantastiske tegneseriene med Vazelina Bilopphøggers?

Jeg digger de! Samarbeidet Tommy Sydsæter og Dag E. Kolstad har hatt med gutta er helt enestående. Tegneseriene er veldig godt tegnet, og skildret på enestående detaljnivå. Utrolig brede og kreative historier ispedd låttekster i snakke, og eller tenkeboblene. Humoren er som tatt rett ut i fra Vazelina Bilopphøggers mange show gjennom tidene. Virkelig morsomt og unikt alt sammen syns jeg.

Blant alt stort og smått som finnes på (ord) delelageret til denne bokbloggeren så finnes det naturligvis en terning. Under en diger dott pussegarn klart for våren og en nydynka Wunderbaum lå den å gliste med 6 øyne. Så ble det slik. En høggerli’ 6 er for en prima bok 👌🏼

Jernbanefrua.

Liker du Vazelina Bilopphøggers, musikken, humoren og stilen – ja da er det bare å få denne første boka hjem å lese de morsomme og ikke minst kreative tegneseriene. Om ikke for første gang så for et gledelig gjensyn. Vil tru at denne boka med stiv perm vil holde seg fin ei god stund.

Som fotnote kan jeg legge til at eksemplaret jeg fikk lukter litt «svidd» med andre ord lukter det litt stramt av blekk og nytt papir, men jeg vil tru at duften vil avta over tid – eller kanskje bør jeg håpe at den aldri forsvinner? Som minnene etter Vazelina Bilopphøggers når de nå snart gir seg. Vemodig er det, men høyst forståelig.

Benytter anledningen til å takke for alt i hopa, og ønske Vazelina gutta lykke tel på nye væger❣️