Blomster og blod.

// Leseeksemplar.

* NY serieroman fra Kristin S. Ålovsrud. Utgis av Bladkompaniet. Første bok, Mot Stupet kommer ut for salg 03.04.20.

Blomster og blod, Mot stupet.

Jeg har gledet meg en stund til å få lese denne førsteboken. Jeg er selv oppvokst i Skedsmo, med barndomstid i et eldre og historisk hus på Strømmen, og ungdomsår i Lillestrøm. En serieroman fra steder man selv har gått er jo alltid spennende å lese, og man setter kanskje litt høyere krav til serieromaner fra nærmiljøet?! Men å få lese en serieroman fra hjemtraktene som i tillegg til oppdikting tar for seg reell krigshistorie med faktabaserte hendelser – det er noe helt eget. Så med flaksende sommerfugler i magen bladde jeg opp til første kapittel. Tre unge og ulike venninner, en krig som stadig nærmer seg og som potensielt kan splitte dem.

Denne første boken starter på Lillestrøm en februardag 1940, og gjennom de tre siste månedene før krigen bryter ut tar boken for seg tre litt forskjellige hverdager gjennom de tre jentene på vei mot krig. Deres vennskap, familiesituasjoner, arbeidsliv, vanskelige forelskelser og ikke minst stadig økende utfordringer. Deres liv felles og hver for seg, mot en høyst ukjent tid.

Bilde: Bladkompaniet.
Jeg har kun satt på en myk ramme for å duse ut i bloggens bakgrunn.

Hva syns jeg om Blomster og blod, bok 1. Mot stupet.

Denne boken traff meg på alle mulige vis, en treffsikker innerblink for min del❣️ Jeg ble fullstendig revet med i tid og sted med en eneste gang, og handlingen krøp under huden på meg, og den ligger der å ulmer ennå mens jeg ønsker å få lese mer. Så full av liv, så full av ærlige, troverdige og ikke minst ekte gjenkjennelige følelser og dialoger. De første setningene ga meg riktignok et snev av ro mens jeg satte meg bedre til rette for å lese, men det første kapittelet er bare en mild opptakt til alt som kommer. Med et utrolig lettflytende, detaljert og inkluderende språk satt jeg som klistret fast i Kristins historie fra start til slutt – ja jeg leste den i ett, og jeg er veldig spent på fortsettelsen. Det er naturligvis en del spenning tilknyttet det som kommer til å skje videre utover i serieromanen – her vet vi hva som kommer, men likevel ikke. Ting er i bevegelse på så mange plan, og jeg kjente virkelig på spenningen mens den økte i tempo for jammen er det nok av bevegelse i livene til tre venninner i sin beste alder også. Tre venninner som ved den første bokens slutt står på terskelen til tre ganske ulike liv og retninger.

Blomster og blod, første bok er nesten som å holde et nytt garnnøste i hånda. Dra ut tråden for så i full fart miste hele greia på gulvet så garnnøstet triller seg ut og rundt diverse møbler. En innholdsrik og lettlest energibombe.

Jernbanefrua.

Kristin S. Ålovsrud har gjort sin research meget godt syns jeg. For meg var det også naturligvis veldig koselig å kunne kjenne meg igjen både geografisk og historisk, og for å tydeliggjøre de faktiske hendelser som flettes inn i Kristins historie enda bedre har hun i tillegg delt opp kapitlene i underkapitler av datoer. Et oversiktlig oppsett som jeg likte veldig godt for å kunne følge med – nær sakt i tiden, samt at det var en veldig fin måte å naturlig flytte seg over til neste del av handlingen. Vi får som jeg nevnte lese om de tre jentene sammen, og hver for seg ettersom ulike og til dels dramatiske ting skjer i deres liv, det skjer mye som leder an til den neste boken. Akkurat så mye at jeg ikke greide å legge den fra meg, men ikke så mye at jeg mistet tråden. Balanse.

Mens de nyforelskede danser til ‘The little jump’ av Pete Brown spretter en terning frem blant dansende føtter på parketten i Folkets Hus. Terningen stopper på en klar 6’er og hele salen jubler for Kristin S. Ålovsrud!

Jernbanefrua.

Jeg vil ha mer av denne serieromanen, helst «i går» – så naturligvis anbefaler jeg deg som best liker spennende bøker å gi denne første boken en sjanse. Også dere gutta som er interessert i Norsk krigshistorie tror jeg vil kunne like denne serieromanen veldig veldig godt.

En kommentar om “Blomster og blod.

Kommentarer er stengt.