Et helt halvt år. Etter deg. Fremdeles meg.

Lou Clark triologien. Har du ikke fått lest den enda eller bare sett filmen fra den første boka så deler jeg noen ord om alle de tre bøkene nå. Liker du ikke krim så kan kanskje disse tre være årets påskekos i bokform?!

Et helt halvt år. Etter deg. Fremdeles meg, av Jojo Moyes.

Et helt halvt år.

Louisa Clark trenger en jobb, foreldrene til Will trenger hjelp. Etter en ulykke er Will lam fra livet og ned, og han har forsonet seg selv med at livet er over og har planlagt sin avslutning – så kommer Louisa og sammen utvikler de en kjærlighet dypere enn livet gjennom et helt halvt år, men i sjelen til Will er det over.

Hva jeg syns om Et helt halvt år?

En av de sterkeste og fineste bøkene jeg noensinne har lest. Louisa er et herlig vesen med en ærlig og fin humor, en kontrast til Will som generelt er innbitt og lei. Det Jojo Moyes får til å uttrykke gjennom denne boken er helt enestående og magisk. Selv om filmen er på plass, sett og godt likt av veldig mange – meg også, så er det ingenting som slår boken altså. Terningkast ⚅

Etter deg.

Louisa er alene igjen. Etter Wills død har hun kjøpt en leilighet for pengene Will etterlot henne, og hun jobber i en pub på flyplassen. En dag står Wills høyst ukjente datter på døren med en ryggsekk full av utfordringer. Kan Louisa forene en familie som fortsatt er i dyp sorg? Og hva med hennes egen sorg?

Hva jeg syns om Etter deg.

En god oppfølger, men naturlig nok merkbart annerledes. Louisa er preget, men ikke helt fjern fra seg selv heller med sin ærlige humor. Et snev mer voksen i denne boken syns jeg, og det er jo nødvendigvis ikke dårlig. Jojo Moyes greide å uttrykke sorgen også på en veldig varm og omfangsrik måte. For meg ble den ørlite langtekkelig her og der, med en del fyllstoff som drar ut enkelte partier mer enn jeg egentlig trengte. Men en god bok, absolutt – den må til for helheten. Terningkast ⚄

Fremdeles meg.

I tredje og siste bok reiser Louisa til USA. En ny familie trenger hennes hjelp, og siden hun er anbefalt av Nathan, som hun jobbet ved siden av sammen med Will griper hun til slutt sjansen. I London venter ambulanse kjæresten Sam med sin nye arbeidspartner – men i USA finner Lou noe i Josh. Hvordan triologien runder av må man nesten lese seg til selv.

Hva jeg syns om Fremdeles meg.

For meg var det veldig oppløftende å kjenne på at Louisa i denne siste boken sprudler mer lik seg selv igjen. Humoren og gnisten er tilbake etter en tung tid i forrige bok. Livet går jo videre og til nye høyder. Denne boken tar virkelig opp igjen gløden fra den første boken, vanskelig å legge fra seg, energisk og morsom. Avslutningen er verdig, veldig veldig søt og ga meg i grunn mersmak til en oppfølger 10 år etter. Det eneste jeg savnet i denne boken var en fin nedskrevet avslutning for Margot. Terningkast ⚅

Dette er en triologi jeg varmt anbefaler deg å lese. .

Dette er en triologi du aldri vil glemme. Alle tre gnistrer av varme både i sorg og glede. Terningen ligger blant Louisas fargerike plagg og viser en klar

Helheten er et komplett verk som står spikret fast i hjertet. Gjennom bøkene beskriver og viser viser Jojo Moyes tydelig frem alle følelser et menneske kan ha via karakterene. Alle følelser legges naturlig frem, omfavnes varmt og løses på fine og reflekterte måter. Livet, Louisa Clarks liv gjennom ca tre år, og for meg treffer Jojo Moyes veldig godt. Tunge valg, dristige veiskiller. Biter av livet som er forfattet sammen av hverdagslig og ærlig humor gjennom varme og sårbare sjeler. Så ærlig og herlig.

Gå ikke glipp av denne triologien hvis du kan unngå det ❣️