@ally_trip. En klimaroman.

//Reklame. @ally_trip, Panta Forlag.

En reise om verden og litt om livet. To ungdommer alene på tur. På pappas regning fyker de av gårde for å ha det gøy, kanskje finne sin plass på den store jorden mens de lærer en hel masse. Høres veldig spennende ut spør du meg 🤩

@ally_trip.

Da barna til Viktor, ungdommene Aleah og Lyder på 19 og 16 år ikke virker videre interessert i hverken klima eller alt verden ellers har å by på, kommer faren på den geniale idéen om å sende ungene ut på en lang reise. En reise for å se verden med andre øyne, oppdage, lære.

Lyder er skolelei, mens flere av Aleahs dager er mørke. Nå skal søsknene ut på tur alene et helt år, kanskje de kommer nærmere hverandre og sine egne røtter også?

Hva syns jeg om romanen @ally_trip?

Dette var kort fortalt en innholdsrik «bombe» av en roman som virkelig kan og bør leses av alle! Jeg vil ikke fortelle noe om selve historien denne gangen, for Ally_Trip er fullspekket av lett forståelig informasjon – ømfintlig pakket inn i en utrolig god historie om og rundt de to heldige ungdommene ute på tur, sammen.

Mer inngående så er språket ledig og hverdagslig. Fengende og flytende som dagligtaler ofte er. Budskapet i romanen, klimakrisen er delt opp i små porsjoner fra a-å på en veldig nysgjerrig måte underveis på turen. Katrine Lekang greide i alle fall å pirre nysgjerrigheten min til siste side. Ungdommene får ledetråder og gåter underveis, som leder dem til neste stopp for turen, og mange spennende karakterer som forteller. Dette er en meget godt sammensatt roman. Informativ, lærerik og naturlig morsom.

Uten sammenlikning så minner den meg bittelitt om Kabalmysteriet av Jostein Gaarder, med tanke på ledetråder og etapper. Har du lest og likt den så tror jeg du ganske sikkert vil like Ally_Trip også 🤩

Grønn av misunnelse på «de utsendte» legger jeg en terning med øyne ⚄ på bordet. Skulle ønske jeg kunne blitt med på turen.

Det eneste jeg savnet var litt mer utfyllende handling søsknene imellom underveis på turen. Litt mer handling rundt alle stedene de besøkte, men som ikke har med klima å gjøre. Men jeg forstår jo naturligvis at da hadde romanen blitt veldig veldig lang. Budskapet og ungdommenes måte å fange det opp på, både individuelt og sammen er i største fokus – så med det vil jeg faktisk driste meg til å si at denne romanen kanskje burde leses i skolesammenheng også?! Katrine Lekang lekser ikke, men forteller på en så lett forklarlig måte at det kan lede til dype refleksjoner og god brainstorming, tror jeg.

Ally_Trip bør leses av alle vitebegjærlige! Er du nysgjerrig på generell informasjon rundt klima, klimakrisen eller verden forøvrig vil du gjennom denne romanen få lese mange godt formulerte godbiter. Om jeg ikke har skjønt alt dette før, så gikk i alle fall jeg litt rikere ut av denne romanen.