Alltid Åpent, Libby Page.

Reklame: Forhåndseksemplar. Alltid Åpent, Gyldendal.

Kommende roman. Lanseres august, 2020❣️

En døgnåpen kafé høres jo ganske koselig ut. Et sted å møtes uansett tid på døgnet, skravle å le over en kopp god drikke og kanskje noe å bite i – Ja det tror jeg hadde vært veldig koselig å ha muligheten til på Hadeland også, men denne historien foregår i London, så da «fyker» jeg dit 🤩

Alltid Åpent, av Libby Page.

The 24 hour café, eller som den heter på Norsk – Alltid Åpent er nettop det. Stellas kafé er døgnåpen. Hannah og Mona er servitører der, det har de vært en god stund i påvente av å få komme videre etter forskjellige auditioner, mulige gjennombrudd som hittil ikke har kommet. De har begge fylt 30, deler en toroms leilighet uten hage, men hageutsikt, og hva mer? Som det står bakpå boken:

«En gang lå verden for deres føtter – hvor er den nå?» bare den som leser får vite 🤎

På Stellas kafé deles livet. Ved bordene flyter samtaler fra livets gyldne og vondere sider, skrik høres, kryssord løses. Minner fra musikk, latter, nye eller godt etablerte vennskap, skilsmisser og mye imellom klistrer seg til veggene mens våre hovedkarakterer danser til låten Tutti Frutti hver gang den kommer på.

Mine tanker om romanen Alltid Åpent.

Denne romanen likte jeg veldig godt! Jeg likte oppsettet, kapitler delt inn etter klokke og karakter, og hvorpå vi som leser blir tatt med på litt av en livsreise – totalt sett, fortalt fra flere karakterer. Venner eller gjester av Hannah og Mona.

Vi får lese Hannah og Monas innholdsrike historier naturligvis, men også historiene til mennesker rundt dem, og flere av gjestene er flettet inn. Alt sammen er med på å både dra historien videre, men samtidig løfte den høyt opp i sky. Denne romanen rommer mye, og er med på å gi innblikk i flere tematikker i livet. Den er naturlig, uredd og ekte skrevet. Man må ha et hjerte av stål for ikke å bli berørt av helheten. På et eller annet tidspunkt vil leseren bli grepet. Av hvilke karakterer og skjebner derimot forblir individuelt.

Ved siden av et fat med nybakte brownies ligger en terning med ⚅ øyne fra meg. Romanen er like god, og raskt lest som den aller beste bakst blir fortært.

Libby Page har et varmt og (inn)levende språk som ikke bare triller ut ord fra en tenkt historie, hun omfavner hver eneste setning, hendelse og sjel! Og jeg føler at oversetteren Bente Klinge har tatt veldig godt vare på hvert eneste ord.

Romanen involverte meg, tok meg med time for time gjennom bokens døgn, og jeg var halvveis før jeg visste ordet av det.

Romanen føles grundig gjennomtenkt. Det synes for meg at hvert et ord og handling er nøye overveid for å passe inn i helheten, og den flyter ømt fra side til side. Det er mye følelser involvert, slike som livet selv serverer hver og en av oss, og hver eneste karakter har en unik fortid eller nåtidshistorie som omfavner leseren, fester seg som et frimerke på en konvolutt.

Alltid Åpent en roman som beveger sanser og sjel, samt har evnen til at hver og en av oss vil kunne sette egne refleksjoner rundt livet opp på menyen, både under dagens og månedens!

Jeg trodde aldri jeg skulle komme til å si noe sånt, nå som sommeren nettop begynner å vise seg – men gled deg til august. Romanen Alltid Åpent anbefaler jeg varmt og ærlig til både kvinner og menn. Den er uten tvil en jeg vil merke som en av høstens «må lese» romaner❣️