Et kurs i kjærlighet, Helen Hoang.

Denne romanen «snappet» jeg med meg i butikken for noen uker siden. Den virket både annerledes og fin, så jeg tenkte at den ville bli koselig å lese en dag i sommersola🤎 Fikk jeg rett for min egen del? Les videre hvis du vil vite.

Et kurs i kjærlighet, en roman av Helen Hoang.

Autistiske Stella lever et rolig liv. Hun har sine faste rutiner, drømmejobben innen matematikk og en minimalistisk leilighet å slappe av i – når hun tar seg fri fra jobben. Likevel vet hun at foreldrene, moren hennes især drømmer om barnebarn – og for å slippe flere, litt mindre hyggelige dater med morens utvalgte finner hun det mest naturlig å søke etter en eskorte. En eskorte å øve seg på.

Sette opp en nøye detaljert timeplan. Betale en mann for å lære henne hvordan man har et forhold slik at hun er mye mer forberedt på hvordan det er senere å slipper å «dumme» seg ut. Det kan jo kanskje hende at Philip på jobben er den rette etterpå(?!) hun ønsker ikke å røpe diagnosen sin, vil ikke flause muligheten eller føle seg annerledes. Hun ønsker bare å lære. Lære å ha sex, lære å bli en kjæreste. Øve, øve, øve – bli god nok til å utforske verden på kjærlighetsfronten når kontrakten er fullført. Hun velger og hyrer Michael til oppdraget. En mann som av uheldige grunner har sett seg nødt til å ta eskorteoppdrag på fredager for å betale sine regninger. 3 fredager blir satt av til Stella.

Vel, det er kanskje ikke så mye å si om tanken og ideen, men heller gjennomføringen?! Naturligvis går det jo ikke helt som planlagt dette her. Det ligger jo litt i kortene at her kommer det til å skje mye, og det gjør det❣️

Mine tanker om romanen Et kurs i kjærlighet.

For en herlig roman. Trampeklapp til Helen Hoang som har gitt hovedkarakteren slike egenskaper. Ja, jeg velger, etter å ha lest denne perlen å tenke at autister har flere befriende egenskaper fler av oss burde bli flinkere til å jobbe bittelitt med, for eksempel åpenhet og ærlighet. Stella er befriende åpen og ærlig. Hun sier det hun tenker og føler, tør å utforske ting hun oppriktig ønsker å finne ut mer av, trekker seg unna hvis det blir for mye. Michael på sin side forstår, tar vare på og imøtekommer Stella på en fantastisk måte. Han vet ikke at Stella er autist, men noe i ham vet det nok likevel.

På nattbordet sammen med en pent sammenbrettet t-skjorte ligger en terning med ⚅ øyne fra meg!

For en innertier❣️ Jeg digga den. Slukte den rått på i underkant av 6 timer i solveggen. Jeg greide ikke legge den fra meg når jeg skulle lage middag en gang, jeg leste til siste side var lest. Så øm, søt, intens og het. Dønn ærlig fra Stellas side, og med helheten så hjertevarm som det bare går an. Så annerledes, men likevel ikke. Alle karakterene er så varmt omfavnet at det var en fryd å lese.

Helen Hoang, jeg håper å finne mange liknende romaner fra deg i fremtiden❣️

Noen har allerede sakt det bedre enn meg, en omvendt «Pretty Woman» og det er jeg så inderlig enig i❣️ Er «Pretty woman» en film på favorittlisten din så kommer du til å elske denne, til siste side.