Dronningen, av Tove Taalesen.

Reklame: Dronningen, Panta forlag.

Noen sitter på et voldsomt hat, noen vil drepe uten å nøle. Noen hater monarkiet og neste mål er Dronningen!

Dronningen, av Tove Taalesen.

Siden dette er en kriminalroman med flere spennende tråder – som alle leder an til den velkjente «røde» tråd gjennom boken, så vil jeg ikke fortelle for mye om selve handlingen.

Bokens handling spinner rundt en kveld. Dronningen har invitert inn til gallamiddag med slottsball i forbindelse med en historisk kunngjøring, mens noen andre lenge har planlagt et komplott mot Dronningen og kongefamilien den samme kvelden. Dronningen og monarkiet står med ett i fare, rett før avstemningen over monarkiets videre fremtid. Kan hun stole på sine nærmeste denne kvelden? Har hun de beste rundt seg når det gjelder som mest?

Bare den som velger å lese boken får vite, og samtidig få et ekte og spennende innblikk i livet bak slottsbalkongen fortalt av en tidligere ansatt ved slottet.

Mine tanker om kriminalromanen Dronningen.

👏🏼Trampeklapp! Denne fikk grepet rundt meg som en klo! En intens innertier, jeg rett å slett «digger» Tove Taalesen, og Dronningen hun har skildret.

Tove Taalesen skriver rett inn i sinnet til leserne med et godt reflektert, og hverdagslig språk. Den er spennende detaljert – især for alle som syns slott, Kongehus og deres eiendommer er interessant å lese om, for deg kan denne romanen være spennende på flere måter. Den har en blandet skildring av høytidelige, jordnære og kriminelle hendelser, en fantastisk sammensetning som fanget meg som leste inn i en egen boble, en sidevender (pageturner)

Et storslått komplott, en spenning man nærmest kan føle på. Terningkast ⚅ fra Jernbanefrua.

Kapitlene er oversiktlige. Godt timet og fint delt opp fra hvert ståsted via handling fra ulike personer i boken, noe som gjør den mildt sakt intens da man er som en liten flue som altoppslukende svever fra sted til sted, handling til handling med en sterk, men ikke forvirrende energi.

Det er nesten bare en ting å si, dette er utvilsomt årets sommerkrim for alle krimelskere! For deg som i tillegg er fascinert av det Kongelige er den mye mer.

Jeg fryder meg over at Tove Taalesen nå er i gang med bok 2. Det gledes til å lese mer fra deg Tove❣️