En som deg, av Marc Levy

Reklame| En som deg, Panta forlag.

Fifth Avenue nr. 12 i New York. Det er der det skjer i denne romanen. Oversatt til Norsk gjennom Heidi Grinde forteller bestselger forfatteren Marc Levy et av sensommerens fineste historier.

En som deg, en feelgood roman av Marc Levy.

I denne bygården finnes det et ganske ulikt, men fint knippe beboere. Alle som en er de knyttet sammen via en av byens siste håndstyrte heiser, og dens to førere Deepak og Mr. Rivera. Dag og natt, år etter år har de passet på at de som bor i gården kommer seg trygt opp og ned, men ting skal snart endre seg i bygget – på flere måter.

⭐️ På den ene siden faller Mr. Rivera stygt på nattevakt, og hvis det ikke kommer inn en vikar omgående blir det krise for beboerne. På den andre siden ønsker Mr. Groomlat at heisen automatiseres, ønsket kommer to hakk nærmere når Mr. Rivera har skadet seg.

⭐️ Deepaks nevø Sanji kommer inn for å hjelpe Onkelen, både med å oppfylle en drøm og å kunne beholde arbeidet. Det skal vise seg at det er ikke bare bare å lære alt om manuell heiskjøring, jobbe for gjennombrudd i egen karriere OG bli kjent med Chloe på samme tid. I samme tidsrom avholder Mr. Groomlat avstemning om automatisering av heisen!

Rekker Deepak og Sanji å nå mål og drømmer?! Det er nok uansett bare å innse, at i Fifth Avenue nr. 12 blir ikke tilværelsen den samme igjen.

Mine tanker om En som deg:

Et av sensommerens fineste historier skrev jeg innledningsvis, og det mener jeg også!

Dette er en litt dypere roman, men ikke for dyp. Den er full av omtanke og nestekjærlighet. Kulturelle forskjeller i, og med verdighet. Helheten leder til varme refleksjoner rundt karakterene, karakterer som ikke glemmes.

Romanen tar for seg flere tematikker da den inkluderer Deepak sin historie med kona Lali, noen kulturelle forskjeller som var interessant og opplysende å lese om. Sanjis arbeid med å forsøke å nå opp og frem i forretningslivet. Chloes utfordringer, og i kursiv ulykken som ga henne dem. Sanji og Chloe, de øvrige beboere – alt flettes herlig sammen.

På hendelen i heisen ligger en terning med ⚄ øyne. Den koste seg like godt som jeg på reisen.

Marc Levy skriver så fint! Det ligger en inderlig god varme og dybde i hver setning. Oversiktlig og kontrollert blir historien og alle hendelsene presentert. Karakterene fester seg til leseren som kontaktlim, så når de velkjente periodene med turbulens kommer så kjenner man litt på det, og dem. Helt personlig kunne jeg tenkt meg at tempoet økte litt i enkelte partier, men det er jo smak og behag.

Avslutningen er ikke nødvendigvis forutsigbar i denne romanen, så liker du feelgood romaner med sjel og lun humor så gå ikke forbi denne i bokhandelen i høst! Ta den med hjem å la karakterene varme deg på sin måte! God lesning❣️