Serieromanen Nordavind, av Kaja Nylund.

I dag står den aller første boken av Kaja Nylunds nye serieroman ute i butikkene, og der er det ingen grunn til at den skal bli stående, les bare videre.

Jeg fikk lese første boken før den ble sendt ut i papir, så det store flotte fargebildet har jeg fått lov til å bruke av, og fra Bladkompaniet.

Nordavind 1. Slektsfeiden, av Kaja Nylund.

Lofoten 1820. Oleanna er datter av nessekongen på Ure. Hun er en del av en familie høyt oppe i rang, så det skulle tatt seg ut om Oleanna eller søsteren snudde seg etter noen andre enn den faren mente ville passe for dem. Oleanna derimot ønsker ekte kjærlighet, og møter den tilreisende fiskeren Martin så ofte det lar seg gjøre. Hun drømmer om at han skal være bra nok for faren, for hun kom neppe til å savne noe av det hun kanskje ville miste ved å ekte nettop han.

Samtidig pågår en bitter feide mellom hennes familie og Haveng familien. En feide som har pågått i flere generasjoner, og som ingen angivelig husker starten på – men som heller ikke skal snakkes om. I denne første boken i serien ønsker nessekongen å slutte fred med Haveng familien, og det får sine konsekvenser for søstrene Angell!

Oleanna er en vitebegjærlig jente, nysgjerrig og søkende. Hun ønsker å komme til bunns i hva slektsfeiden går ut på, samtidig som hun finner ut hva kjærlighet er, både på godt og vondt!

Bilde: Bladkompaniet.

Mitt førsteinntrykk av serieromanen Nordavind, bok 1

Allerede ved prologen kjente jeg klumpen i halsen, kjære vene så vemodig skildret en skjebne.

Denne serieromanen har satt fart mot masse spenning og romantikk. Intriger, og muligens et snev dramatikk. Det var ingen dans på roser å leve på 1800 tallet, det vet du, jeg og alle som er glad i historiske romaner. Kaja gir deg det du er ute etter allerede fra start, og hennes nærhet til Lofoten er merkbart ekte.

Kaja skriver så varmt og godt. Hun skildrer starten av boken bra, at selv i den heteste sommervarmen jeg satt å leste i, så kunne jeg nærmest lukte snø og kulde. I nærmere 50 grader i solveggen så skulle jeg tro at det skulle litt mere til men Kajas fortellerstemme er, i tillegg til varm både emosjonell og grundig.

I skyggene fra kandelabernes lys ligger en terning fra meg med ⚄ øyne!

Elsker du historiske serieromaner fra Nord-Norge, så vil du bli grepet og engasjert av Kajas innholdsrike fortellerstemme!

Jeg likte historiens start og triggerne som ligger å ulmer veldig godt. Men, rent personlig treffer ikke miljø og dialekten meg like hardt. Mest sannsynlig fordi jeg ikke har opplevd Lofoten, ennå!

Neste bok i serieromanen Nordavind kommer ut for salg 02.10.20, og der ligger det an til bryllup. Det er ikke opplyst hvor mange bøker serien ender på, og det betyr at Kaja skriver den nå❣️