Serieromanen Brenninger.

I sommer var jeg så heldig å få forhåndslese denne første boken, og midt i sommersola koste jeg meg veldig med starten på noe veldig spennende. I morgen, 4. september står den ute i butikkene å venter på deg. Jeg tenker at du bør lese den, hvorfor? Les videre.

Brenninger 1. Livstegn, av pseudonym – Karen Støylen.

Holmsund, Mørekysten 1873. Eir på 17 bor sammen med sin aldrende bestefar i en liten stue på haugen. Besten, Kåre er alt hun har, de har hverandre og lite ellers. Det er trange kår, og mens Eir tar alt av arbeid hun blir tilbudt gjennom året venter besten på haugen. De greier seg saktens de to men, det er noe som begynner å ulme i og rundt Eir. De helbredende varme hendene hennes, faren som forsvant på havet, og moren som gikk i vannet av sorg.

Noe, eller noen er i ferd med å våkne nå, i takt med at hun med raske steg nærmer seg voksen. Ting skjer i flere retninger, og hvem er denne Teodor von Keller som prøver å nå frem til Eir med sin litt avskrekkende væremåte. Hva vil han henne – egentlig?

Mitt førsteinntrykk av serieromanen Brenninger.

Så varm, lun, ydmyk og full av sårbarhet. Karakteren Eir er gitt så mye godhet og varme at jeg kunne ikke unngå å bre «vingen» over denne første boken.

Brenninger er den første serieromanen til (pseudonym) Karen Støylen, og med denne første boken har hun bevist at hun er verdt sin plass blant våre kjære serieroman forfattere. Les bare de første linjene av prologen. Med skrekkblandet fryd ble jeg vanvittig nysgjerrig, og engstelig.

Første halvdel av denne førsteboken vil for noen kanskje virke kjent. Handling ved kysten, fiske, en «firkantet» Prest som utagerer i skjul, og trange kår. Tenker du nå at du har lest noe liknende før? Joda, jeg har også det – men, jeg anbefaler deg virkelig å lese denne første boken før du bestemmer deg. Det er noe med stemningen og varmen boken oser av, fortellerstemmen, helheten.

Som et mystisk eventyr startet den, med et hint av krim fortsetter den. Terningkast ⚅ fra meg!

Historien i Brenninger begynner å vende på seg fra andre halvdel av denne første boken, og naturligvis har den en spennende slutt! Jeg tror de neste bøkene blir veldig innholdsrike, med både spenning, mystikk og kjærlighet. Akkurat det som trengs. Noe mellom linjene sier meg også at «Karen» skriver på en serie som vil bli litt, eller veldig uforutsigbar, jeg håper det er rett da det jo alltid er like herlig med uforutsigbar handling!

📖 Det er ikke oppgitt hvor mange bøker serien ender på, noe som betyr at Karen Støylen skriver den nå!

📚 Bok 2 har tittelen Torvgraven, og kommer ut 02.10.20. Bok 3, Tapte minner – haster etter og kommer ut allerede 30.10.20. Titlene alene virker ganske spennende! Gratulerer så mye med lanseringen Karen, makan til «debut!» 🥳

En kommentar om “Serieromanen Brenninger.

Kommentarer er stengt.