Uten innkommende ordre, av Linda Skomakerstuen.

Reklame| Uten innkommende ordre, leseeksemplar fra Linda Skomakerstuen.

Omslaget gjorde meg glad, og teksten på baksiden pirret min nysgjerrighet. Hva slags historie kan det bli ut av et coverbilde av vann, en katt og et telt? Naturligvis måtte jeg lese boken for å finne svaret på det, og lenger ned kan du få vite hva jeg fant ut 😊

Uten innkommende ordre, en feelgood roman av Linda Skomakerstuen.

Vilma på 34 lever et ganske traust liv når romanen starter. Samboeren gjennom mange år har kastet henne ut til fordel for kollegaen, sjefens niese Barbara slik at hun nå bor hjemme med foreldrene og farfar. Det nærmer seg 50 årsdagen for tantens forsvinning, moren er på «tuppa» og selv om Vilma ikke egentlig tenker å gå på jobbens sommerfest, firmaet går vel snart dukken uten innkommende ordre likevel, så gjør hun det. Hun går på festen, med katten på fanget.

Noen timer senere våkner hun opp med en klump i magen. Hva har hun gjort? Har hun, Vilma veddet med Barbara om at hun skal bo på en øy i telt i 6 uker? Hun, katten, samt fiskene i vannet som de skal leve av?! Taper hun så vil Barbara ha katten, vinner hun så må Barbara gå barbeint tur/retur Bergen.

Farfar finner frem teltet, en Larsson holder tross alt sine ord men, ved avreisen til øya finner Vilma og farfar en konvolutt i postkassa. En konvolutt som kun inneholder tantens halssmykke, et smykke helt likt morens, og som søstrene fikk av sin far til deres konfirmasjoner. Hva er meningen med å sende smykket nå? Historien kan begynne.

Mine tanker om Uten innkommende ordre.

Jeg innledet anmeldelsen min med å lure litt på hva slags historie det kan bli ut av et coverbilde av vann, en katt og et telt? Svaret er kort og godt – en himla god en!

Jeg digga denne romanen. Nesten glad for at gemalen gikk på ferie så jeg ikke rakk å lese den så fort som jeg ellers ville ha gjort. Denne romanen har (nesten) alt!

Linda Skomakerstuen skriver herlig lett og ledig. Språket er rett frem hverdagslig og uten «dill» noe som passer meg veldig godt. En herlig humor som lokket frem latteren hos meg flere ganger – det var et par skildringer jeg måtte fortelle gemalen om altså! Det skjer mye gøy der ute på øya men, det ligger en historie fra 1967 på lur gjennom romanen også. Med egne kapitler kommer historien om og rundt tanten og smykket, en ganske så spennende del av romanen vil jeg absolutt si!

En 5 stjerners godtepose av en feelgood roman! Linda, jeg vil lese mer fra deg!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Det eneste jeg savnet var litt mer action for Vilma på kjærlighetsfronten, og det er eneste grunnen til at den sjette stjernen er spart. Mens jeg leste ventet jeg på at det skulle skje noe like lattermildt og herlig på den fronten. Smak og behag det naturligvis, og den som leser får vite hva som faktisk skjer.

Liker du karakterer av typen Bridget Jones, så kommer du til å stortrives rundt Vilma!

Uten innkommende ordre er en innertier av en feelgood roman som jeg faktisk kunne tenkt meg å se filmatisert. Uansett anbefaler jeg alle feelgood elskere å kose seg med denne romanen❣️