Bokanmeldelse. Amerikansk Jord, av Jeanine Cummins.

Reklame| Amerikansk Jord, Gyldendal.

En mor og en ung sønn, i sorg og på flukt fra noen som aldri tar hensyn! Noe i meg våknet da jeg leste om boken. Pulsen steg noen knepp bare ved tanken på en slik historie.

Amerikansk Jord. En roman av Jeanine Cummins, til norsk ved John Grande.

Lydia og Luca er de eneste som lever nå! Journalist mannen hennes, moren og resten av familien ligger massakrert der ute i hagen. Lydia vet at det kun er spørsmål om tid før lederen i narkokartellet får beskjed om at de overlevde men, om det er politiet eller noen andre som tyster vet hun ikke. Alt hun vet er at de må vekk, fort! Ikke vekke mistanke, narkokartellet har tystere over alt. Ikke knekke sammen i sorg, fokus, for å overleve!

Hva er verst?! At de er igjen alene og på rømmen, eller at hun kjenner gjerningsmannen alt for godt. . .

Jeg satte meg godt tilrette, jakten var brått i gang, og føltes ubehagelig nært mellom linjene.

Mine tanker om Amerikansk Jord.

Dette er en sterk fortelling for hvermannsen. Historien fortelles på en enkel, detaljert og forståelig måte!

Jeg var forberedt på at det ville være en pulserende historie å lese. Omslaget ga nok opplysninger om at denne ville starte raskt og fortsette i hastig tempo men, jeg var ikke forberedt på at den skulle filleriste meg rett inn i hjerterota fra første side. Jeg leste litt over halve boken i ett, følte med den lille gutten og den tunge flukten. Energien fra Jeanine Cummins gløder gjennom oversetteren John Grande. For en god jobb han har gjort!

Leseren blir tatt med på en relativt intens katt og mus flukt – og jakt! Fra første til siste side pågår en flukt og en kamp for livet. Små fine drypp av Lydias forhistorie som bokhandler, kone og mor gir friskt kjøtt på beinet og små fine pusterom. En mor og sønn i sorg og redsel er romanens toppnoter, Jeanine får frem tanker, handlinger og en del følelser opp mot hver hendelse på en nysgjerrig måte til oss som leser. Jeg kjente på følelsen av å ville vite mer, fortere enn svint. Det er et lettlest og godt forståelig språk. Enkelt, og detaljert fortalt og forklart for både deg og meg!

En spennende pageturner som holder det gående. Terningen min nøler mellom to, men lander til sist på en sterk ⚃

⭐️⭐️⭐️⭐️

Romanen er god, og jeg vil anbefale den til alle som liker både spenning og thriller. Men, det er et lite men fra meg her. Er du, som jeg opptatt av å kjenne på følelser i romaner så må jeg si at jeg, rent personlig ikke ble helt bergtatt. Det ble i den siste halvdelen litt for mye «hit, men ikke lenger» på det følelsesmessige planet. Det starter så bra men, de følelsesmessige beskrivelsene stopper litt for mye opp for hver gang det hender noe, akkurat der jeg ville kjent på, eller fått rom for å tygge litt selv på noen dypere emosjoner!

Jeg tenker at det helt sikkert er en grunn til at den er skrevet på den måten. Karakterenes fokus, og avstand til følelser for å holde ut er mest sannsynlig nødt til å ligge fremst for at romanen ikke skal miste intensitet, og nettop fokus og avstand er veldig godt beskrevet gjennom hele romanen.

Jeg tviler ikke et sekund på at denne romanen vil treffe mange, kanskje deg?