Hjertevarm og spennende! Bokanmeldelse. Serieromanen Dobbelthjerte av Stina Dale.

Stina Dale vant Bladkompaniets manuskonkurranse i 2018, og nå er hun klar for å lansere sin første serieroman, Dobbelthjerte. Jeg fikk lese den som e-bok men, (i dag) 16. oktober 2020 finner du den aller første boken ute butikken – klar for å erobre flere hjerter. Kanskje mitt også?

Dobbelthjerte 1. Midtsommernatt. Stina Dale og Bladkompaniet.

Selma på atten år er inderlig forelsket i kjæresten gjennom flere år, Herman. De har det godt sammen og ønsker å gifte seg – noe som kanskje ikke er like ønsket fra alle rundt dem. Da faren en dag kommer ut med at han har satt familien i stor gjeld må Selma ufrivillig, og sint begynne i tjeneste på storgården Fagerlia. Tanker om bryllup må igjen vike.

Hun blir advart mot en, men blir kjent med en annen 💞

Bilde: Bladkompaniet. Trykk på bildet for å komme til Bladkompaniets side for serieromanen.

På Fagerlia blir hun etter hvert kjent med odelssønnen Wilhelm, sakte begynner det å banke et inderlig varmt Dobbelthjerte i Selma men, det er kanskje fler enn henne som har plass til en annen i sitt hjerte? Historien kan starte! Radøy 1905.

Mitt førsteinntrykk av serieromanen Dobbelthjerte.

Glad for at jeg fikk lese den før øynene ble for såre for denne starten likte jeg innmari godt. Nei, jeg ikke bare likte. Jeg «digga» den! En nydelig illustrasjon av Ida Skjeldbakken på utsiden, og en inderlig varm og god historie av Stina på innsiden.

Å lese om ei husmannsjente anno 1905 i hardt arbeid og som møter en, eller kanskje til og med flere kjekke karer langs sin vei er ikke noe nytt for oss som allerede elsker serieromaner. Det som er nytt er historien, og rammen rundt den, og Stina serverer dampende ærlig, og ekte kjærlighet i gullramme!

Stina setter i denne første boken fokuset rett på kjærlighet, ærlighet, lidenskap og tausheten – som var så sterk den gangen, og grunnlaget for mange intriger. Det er nok en del mennesker der ute, som er intetanende om at de er resultater av nettop lidenskap på tidlig 1900 tall. Det er flere grunner til at slektsgranskning er utfordrende, og lidenskap er én av dem. Jeg liker veldig godt at Stina har rettet fokuset mot akkurat dette, og jeg håper det fortsetter.

Ved sankthansbålet ligger en terning med ⚅ øyne, fra meg! En herlig bok. Perfekt for eksisterende, og nye serieroman lesere!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Et ledig, og akkurat passe lekent språk. Varierte karakterer som byr på handling. En annerledes vri eller vinkling. Fra Stina Dale huker jeg av for alt dette.

Jeg personlig favoriserer serier som ikke er for stive eller konservative i språket. Alt til sin tid og historie, naturligvis – men den som skriver løst, og samtidig greier å bevare essensen i tidsepoke og handling – de har mine øyne låst til seg, og det greide Stina! I tillegg setter jeg stor pris på at hun «tør» å skrive om forelskelse og lidenskap, så ærlig og naturlig som hun gjør. Nevnte jeg håpet om at det fortsetter?

Jeg ble fra meg av begeistring over Dobbelthjerte’s første bok! Lenge leve den ekte og ærlige lidenskap mellom mennesker 💞

Nyforelskelsens hete brus, santhansaften. Kan ikke unngå å savne sommeren og vame sommerkvelder når den blir beskrevet som dette.

Til deg som måtte lure: Det er anslått at serieromanen Dobbelthjerte ender på mellom 15-25 bøker, og jeg vil varmt anbefale deg å lese den første❣️Setter du, som jeg en knapp på kjærligheten så vil denne treffe deg midt i hjertet, og muligens skape en avhengighet. Jeg vil i alle fall ha mer!