Bokanmeldelse. Et friskt pust. Serieromanen Tidløs, av May Lis Ruus.

I sommer fikk jeg æren av å lese første boken av Tidløs, og det var litt av en overraskelse jeg fikk servert. 30 oktober 2020 er det din tur til å bli overrasket – er du klar for noe nytt og spennende?

Tidløs 1. Allehelgensdag, av May Lis Ruus.

Nåtid – Rosenkrantztårnet, Bergen. Malin jobber som ekstravakt ved bymuseet denne spennende allehelgenskvelden. Det nærmer seg stengetid og det er på tide å gå runden for å påse at alle kommer seg ut!

«Hvis du kunne reise i tid, ville du reist fremover eller bakover spurte mannen som nettop hadde betalt seg inn i Rosenkrantztårnet»

Hun finner ikke igjen denne mannen som kjøpte billett og gikk ned i kjelleren et kvarter tidligere, men en annen skremmende skikkelse skremmer henne så hun faller og besvimer. Da hun våkner igjen er det tidlig morgen.

Det tar noen minutter før hun oppdager at hun er innelåst i fangehullet. Lite skjønner hun akkurat da, at året plutselig er 1561 og at mobiltelefoner ikke finnes.

Jeg skal love deg at du vil humre godt for deg selv gjennom det neste som oppstår. Mens Malin tror at alt sammen er et godt gjennomført skuespill i forbindelse med allehelgensdagen, så er det for menneskene som finner og tar hånd om henne høyst reelt – og ganske uforståelig at hun sitter fanget. Når den helt ubegripelige sannheten begynner å nærme seg et eller annet faktum blir det spennende, veldig spennende!

Trykk på bildet for å komme til NorskeSerier sin side for serieromanen Tidløs.

Mitt førsteinntrykk av serieromanen Tidløs.

Dette var et herlig friskt pust å lese innen serieromaner. Noe helt nytt og en ulidelig spennende vinkling innen serieromaner. Jeg digga det, rett å slett!

Jeg ble slukt inn i den levende historien fra første stund, akkurat slik jeg liker det. Handlingen lar ikke vente på seg, helt plutselig er historien i en ny tid – eller fortid om du vil. Utrolig spennende hvordan May Lis fletter sammen en karakter i nåtid i en historisk fortid. En herlig idé med uante muligheter. Veldig gøy, men også spennende og høyst uforutsigbart. Dette vil jeg ha mer av!

Fortiden puster nåtid i nakken ⚅

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Et ledig, og akkurat passe lekent og moderne språk. Varierte karakterer som byr på aktiv handling. En annerledes vri eller vinkling. Fra May Lis Ruus huker jeg av for alt sammen i denne første boken, i den første sesongen av Tidløs!

Har du aldri lest en serieroman før, men for eksempel liker «Back to the future» filmene (Tilbake til fremtiden) så er dette virkelig en innertier for deg å begynne med! For deg som er viden vant med serieromaner anbefaler jeg å gi den et forsøk, du kan bli veldig overrasket.