Bokanmeldelse. Hjertelyst, av Mona Skogheim.

Reklame| Hjertelyst, Prego Mobile Forlag.

Jeg setter pris på at ekte, og ærlige bøker fra virkelighetens hverdager og helse-Norge skrives og utgis. Selv om historiene ofte er såre og full av utfordringer og tårer, så er de like fulle av livsglød, kjærlighet og håp! Dette er en slik bok, akkurat en slik bok.

Hjertelyst, bloggen i bokform, av Mona Skogheim.

Mona er 35 år da hun faller om på tur. Hjertesyk, men uten å vite eksakt hva som kan gjøres for å bli frisk. Livet blir snudd på hodet for alenemoren i Lier, det blir satt på vent mens hverdagen blir tung og utredningene mange. Mona velger å skrive blogg om alt det nye, og boken er bloggen.

«Det som er så forbannet vanskelig med deg er at det er så mye forskjellig. Vi oppgraderer situasjonen din, dette er alvorlig» Sa han og tittet ned på prøveresultatene. «Shit, dette kan jeg jo dø av. Jeg kan jo ikke behandle meg selv»

Avsnitt fra boken Hjertelyst.
Trykk på bildet for å komme til forlagets side for Hjertelyst. (Psst, den er på salg nå, i skrivende stund)

Mine tanker om Hjertelyst.

Denne boken rakk ikke å få romtemperatur en gang før den var lest, og det første jeg ønsket å gjøre etterpå var å finne bloggen. Lete den opp for å finne ut hvordan det har gått med henne i tiden etter 2014. Bloggen fant jeg ikke men, gledelig fant jeg henne på sosiale medier gjennom denne boken.

Jeg er takknemlig for at boken og dens innhold finnes. Denne kan hjelpe mennesker i liknende situasjoner.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Boken er personlig, og ærlig både om egen hverdag og i møter med helse Norge. Bloggpostene, eller kapitlene som det blir i bokform bærer preg av at alt sammen ikke bare er skrevet til og for den som leser, men også for eget utløp i en utfordrende tid. Av og til kjente jeg nok på at jeg var litt utenfor, jeg rakk ikke lese bloggen mens hun skrev den – noe som naturligvis ville gitt en helt annen tilknytning. Boken er fint sammensatt av bloggposter, flotte bilder og andre innslag. Den har stor font størrelse og poster fra ulike år, som virkelig understreker både fortvilelsen og fremgang.

Mona var med i en dokumentar på NRK med Helene Sandvig, om hjertet, hjertelidelser og forskning i 2011. Ønsker du å se den, så kan du se via linken i boksen under. Del 8 er Monas reportasje.

Jeg vil varmt anbefale deg å lese denne boken. Den er et godt bidrag for saken, og selv om det nå er noen år siden den ble utgitt så er det viktige erfaringer som deles. Erfaringer som kan hjelpe hvem som helst av oss.