Julehefter 2020. Anmeldelse av Jul med isfolket.

Det lakker å lir mot adventstid og jul. Juleheftene er på full fart ut i butikkene, klare for å gi deg og meg julestemning.

Jul med isfolket, et julehefte fra Bladkompaniet.

Dette er et julehefte på 50 sider som inneholder nydelige illustrasjoner av Ida Skjeldbakken, nydelige bilder av julekort, kjente og kjære julesanger, juleevangeliet – og en historie fra Margit Sandemos kjære Isfolk.

Helt fantastiske illustrasjoner i dette heftet. Tegninger verdt glass og ramme spør du meg!

Mine tanker om Jul med isfolket (2020)

Jeg gledet meg veldig til å lese en julehistorie fra Isfolket, og den innfridde til de grader. Utdraget er fra bok nummer 24 av Sagaen om Isfolket og er fint redigert til en julehistorie i kjent og kjær Sandemo stil.

For deg som er glad i Sagaen om Isfolket er denne historien en komplett innertier, mens du som ikke har lest Sagaen kanskje får lyst nå?

En herlig julehistorie fra Isfolket, med nydelige illustrasjoner!

⭐️⭐️⭐️⭐️

Jeg pleier generelt ikke å kjøpe julehefter lengre. At de alltid har vært tynne er greit, julehefter skulle være noe å kose seg med mellom slagene, eller mens julemiddagen gjorde seg klar. Men med dagens julehefter syns jeg ikke prisen passer til hva jeg får, noe jeg merker meg ved dette heftet også. 25 av 50 sider er viet historien om Isfolket, mens resten føles som fyllstoff etter å ha lest den fine historien, bortsett fra Idas illustrasjoner og julekort bildene.

Jul med Isfolket, innholdsfortegnelse.

Jeg mener jo ikke at det er feil at de er med, det er tross alt et julehefte – men, når tittelen på juleheftet er Jul med Isfolket, så forventet jeg meg litt mer enn halvparten viet til nettop Isfolket. Jeg var ikke klar for å lese Julesanger etter å ha lest historien om Isfolket – jeg var klar for mer fra Isfolket, så med det bladde jeg fort igjennom resten av heftet og kikket på de fine bildene.

Med det syns heftet kanskje kunne vært en julebok isteden. En bok med et knippe noveller skrevet av Margit Sandemo, eller flere utdrag fra Sagaen om Isfolket med litt lengde på – som alt i alt setter julestemning og økt leselyst på agendaen men, det er mine tanker.

Trykk på bildet for å komme til Bladkompaniets side for Jul med isfolket. Juleheftet kan kjøpes via Bladkompaniet, eller i dagligvarehandelen.

Jeg vil anbefale heftet for historien om Isfolket. Jeg angrer ikke på at jeg kjøpte det for historien er vel verdt å lese. Setter du pris på Margit Sandemos forfatterskap så vil du like denne julehistorien.