Kalender 2021. En bred anmeldelse av kalendere og almanakker for det neste året.

Reklame| Kalendere 2021, Grieg Kalenderforlag.

Vi er nok alle enige om at 2020 har vært et veldig annerledes år, så mens vi venter på bedre tider kan det være mye glede i å se fremover. Dette er bokstavelig talt et innlegg med fokuset rettet mot fremtiden.

I samarbeid med Grieg Kalenderforlag gir jeg deg her en god guide på veien mot et godt nytt år! En uhøytidelig test av almanakker og kalendere for 2021 i hjemlige omgivelser! Her vil du garantert finne noe du liker, eller kanskje det perfekte julegavetips som dekker alle de ulike behov vi mennesker har i kalenderverdenen.

Under hver bildevisning har jeg skrevet noen av høydepunktene for hver kalender, samt mine tanker og til sist min favoritt fra hver kategori. Bla deg til den aktuelle kalenderen i bildevisningene for å danne deg et lite inntrykk.

⭐️ Innhold i dette blogginnlegget:

  • Avtalebøker. Bildevisning.
  • Udatert kalender og Dotnotes. Bildevisning.
  • Trendkalendere . 2 bildevisninger.
  • Aktivitets og veggkalendere. Bildevisning.
  • Kalendere til arbeidsplassen. Bildevisning.

Hvis bildevisning er noe helt nytt for deg: På det første bildet i hver bildevisning finner du en pil til hver side. Trykk på disse for å bla frem eller bakover i bildevisningen. Visningen stopper ikke før du blar deg videre nedover i innlegget, så når du har sett det siste bildet så får du med andre ord se igjen det første.

Avtalebøker 2021

Avtalebøker har alltid vært populære. For min del var det de som tok over hverdagens oversikt da skoledagbøkene mistet min interesse. Dette er de oversiktelige dagbøkene, med enkelt og rent oppsett. Små og store – her er de, se bildevisningen under.

Når det kommer til avtalebøker ligger kanskje den aller største forskjellen i det ytre. Ønsker du myk eller hard perm, innbundet eller spiral – kanskje en lystig forside med blomster? Ta gjerne en ekstra titt i bildevisningen å se om din favoritt finnes der.

2021 – LEO: En avtalebok i A5 størrelse. Myk skinnimitasjon med strikk og edge cut, slik at du kan bryte av nedre hjørne for hver uke.
LEO A5 Organizer: (Organizer & Notes) Spiralisert kalender med kartongomslag og edge cut. 128 ekstra sider og skillekort slik at du kan dele inn sidene helt etter eget ønske.
Mine tanker: Begge to er supre alternativer hvis du ønsker det rent og oversiktlig. Av disse kommer det mest an på hvilket omslag du foretrekker, og om du kan ha nytte av de ekstra 128 sidene med skillekort. Begge tålte pennene jeg brukte, helt uten at det svertet igjennom.
Jeg kunne, helt personlig tenkt meg å slått de sammen til en tredje variant. Jeg likte veldig godt omslaget i skinnimitasjon, og litt mindre kartongomslaget som til tider var litt kranglete, den største forskjellen ligger uansett i de 128 ekstra sidene og skillekort.

TIME A5 TREND – BLOMST: En spiralisert dagbok med både Norsk og Engelsk kalender for den som foretrekker det. Farget på blad sidene slik at du enkelt kan finne frem.
DAGBOK LUX A5: Innbundet med tydelig markerte måneder på blad sidene, lesebånd og edge cut.
Mine tanker: Nok en gang to veldig fine varianter med få ulikheter innvendig. Begge to besto min skrivetest med fiberpenner. Men, og jeg tar meg i det – igjen kunne jeg tenkt meg det beste fra i en tredje variant, ved noe så enkelt som at den brune fint kunne finnes i flere fine farger. Rosa, lilla eller blå for eksempel. Men på tross av fargen syns jeg nok at det er hakket enklere å finne frem til aktuell måned og dato i Dagbok Lux.

LIBRA TREND: Spiralisert og med nydelig kartongomslag. Markerte måneder på blad sidene og strikk.
SJEF A5: Innbundet og med tydelig markerte måneder på siden og lesebånd. Ukens dager er loddrett, med en liten månedskalender på hver side.
Mine tanker: Libra er ganske lik de første jeg har skrevet om, mens sjef nok vil være litt mer sjef for den som foretrekker loddrette ukedager og kortere notater. Her ble jeg faktisk veldig i tvil om hvem jeg ville foretrekke. Libra fikk ikke umiddelbart noe pluss ved at arket med 1 og 2 januar nesten ble revet av når jeg forsiktig åpnet boken men, begge besto min test med penner, selv om jeg såvidt kan skimte ordene på baksiden i Libra. Jeg er likevel ikke så glad i loddrette ukedager da jeg liker liker litt bredere plass til mine notater.

GEMINI COLORE – GRØNN: Innbundet liten lommekalender i fin grønn skinnimitasjon. Relativt lik de første avtalebøkene jeg har skrevet om over, men liten og ledig for den som liker å ha kalenderen veldig lett tilgjengelig.
MEMO TREND: Spiralisert kalender med blått kartongomslag. Lik de første men, med både Norsk og Engelsk kalender og edge cut.
Mine tanker: To enkle men kjekke kalendere for folk i farta. Her syns jeg nesten at de kunne byttet plass. At Gemini var den i hakket større format, og med edge cut. Begge tålte pennene mine godt.

MIN FAVORITT, AVTALEBØKER: LEO A5 Organizer ( Organizer & Notes)
Et veldig vanskelig valg men, de 128 notatsidene og flyttbare skillekort avgjorde det hele for min del. Med myk perm, og eventuelt noen klistremerker eller mulighet for merking av skillekortene – å jeg er i avtalebok himmelen.

Udatert kalender og Dotnotes

En udatert kalender kan være veldig kjekk for deg som ikke er så avhengig av datoer, helligdager og liknende. En udatert kalender kan for eksempel være veldig fin å bruke i forbindelse med hobbyer. Kanskje pleier du vanligvis å delta på julemesser eller ulike marked, da kan denne være super for å holde styr på hva du tenker å gjøre måned for måned.
Dotnotes er en såkalt bullet journal. En bok full av prikker, slik at du har helt fritt spillerom til å skape din helt unike bok. Prikkene vil hjelpe deg til å tegne eller skrive rett, feste bilder rett, eller hvis man ønsker – bruke prikkene kreativt og med masse farger – valget er ditt.

Som du ser ligger det mange fine muligheter både innen udaterte kalendere og Dotnotes.

WEEK PLANNER, a list a week: En søt og udatert kalender med Engelsk språk. Myk kartong, lesebånd og strikk. Liste for hver måned, vannrette ukedager hvor du selv fører inn uke nummer. På motsatt side kan du føre inn ukens gjøremål og notater. Ellers i boken finner du notatsider med koselige små tegninger.
DOTNOTES: En såkalt bulletjournal med prikker, slik at du selv står helt fritt til å lage deg din helt unike kalender – eller noe helt annet hvis du ønsker det. Omslaget er i trykket kartong, og innholdsfortegnelsen kan du sette opp helt selv fremst i boken.
Mine tanker: Disse to er helt forskjellige, men garantert et godt valg for den som lager lister til alt, eller ønsker å sette opp boken helt selv. Begge to tålte pennene jeg brukte godt, de tåler nok litt sterkere penner også tror jeg.

MIN FAVORITT UDATERT KALENDER OG DOTNOTES: WEEK PLANNER, a list a week.
Jeg har nok ikke tålmodighet til å sette opp kalenderen min helt selv, så av disse to foretrekker jeg Week planner, a list a week. Selv om den er veldig rosa tvers igjennom, og har Engelsk oppsett (ville foretrukket Norsk) så er den rett og slett veldig koselig å ha på bordet. Blir faktisk glad av den rosa nyansen, og glad er bra!

Trendkalendere

Trendkalendere er kort fortalt mer kreative og moteriktige årsbøkene. De er daterte, og enkelte inneholder en del av de samme informative sidene innledningsvis som avtalebøkene – men derifra er det store variasjoner. Her kan man nesten gå «bananas» hva kreativitet angår. Noen har plastlommer og skillekort, noen har klistremerker – og oppsettet innvendig i bøkene er unike for seg. Ta en titt i den første bildevisningen under.

LIFE PLANNER UKE, SLIM: En lekker kalenderdagbok med delikate blomster og små bokser og linjer slik at du enkelt kan sette opp dine gjøremål. Bakerst kan du fylle inn gjøremål for året og krysse av for gjeldende måned, eller sette opp egne lister. Kalenderen er spiralisert, med kartongomslag og edge cut.
LIFE PLANNER, LEOPARD A6: En årskalender i trykket tekstil med strikk og lesebånd. En dagbok for deg som liker å notere, sette opp lister, notere trening og vannglass i tillegg til å skrive ned dagens hendelser på aktuell dato.
Mine tanker: Life planner uke, slim likte jeg veldig godt! Delikat og enkel ved første øyekast, men har et veldig kjekt oppsett av punkter og lister. Life Planner uke er mer fargerik og gir rom for å holde styr på flere aktiviteter samtidig. Begge er et godt valg, og begge besto min lille test av penner.

FÅ DET GJORT A5: Dette er en genial årsplantlegger til deg som elsker å planlegge. Design din egen forside, få gode tips til å få god orden, fokus og planlegging innledningsvis i den spiraliserte boken med edge cut, lesebånd, strikk og plastlomme bakerst i boken – i tillegg til flere sider for notater og adresser. Finnes også i rosa.
LIFE PLANNER PINK A5: En koselig rosa, spiralisert årsplanlegger med fire skillekort du kan merke og plassere hvor du vil. Gull strikk og fine detaljer samt plastlomme for hva du kunne trenge den til. Finnes også i blå.
Mine tanker: Begge disse tåler nok litt sterkere penner enn jeg brukte, og begge er fantastiske valg ut i fra hva du behøver. Jeg likte veldig godt oppsettet og alle tips jeg leste i Få det gjort, og at jeg kan velge forside ved å sette ønsket ark ned i en forsidelomme er helt supert. Life Planner Pink derimot er en kalenderdagbok å bli glad av, den har et innbydende utseende som ga meg lyst til å skrive i den.


DOODLE A5: En spenstig og kreativ årskalender i trykket kartong og med strikk og medfølgende klistremerker og linjal. Ulinjerte ruter for hver dag, gode muligheter for lister og notater. Valgene er mange i denne trendkalenderen, og det finnes en Doodle ll versjon ogsåmed et litt annet oppsett.
LIFE ORGANIZER PALMER: En lekker trendkalender i trykket kartong. Tydelig merkede måneder med ulik farge, koselige sitater og god plass til notater og små lister både månedlig og ukentlig. Bakerst finner du flere sider med kreative klistremerker, mange sider for notater og en praktisk lomme til løsark.
Mine tanker: To ganske ulike, men kreative varianter. Doodle ga meg lyst til å være kreativ med farger og klistremerker for å gjøre dens dager enda mer spennende, mens Life Organizer Palmer ga meg oversikt uten sidestykke, koselige sitater og adskilte måneder. Jeg satte i gang ved kjøkkenbordet en stille kveld, syns ikke du det er koselig å pusle litt med dagboken din om kveldene? Jeg kunne sittet veldig lenge med disse to (noe som syns på enkelte bilders lys at jeg gjorde også..) Begge to besto min test med penner, og disse takler nok sterkere penner også.

Fant du ikke din favoritt blant disse seks første trendkalenderne, så ta en titt i den andre bildevisningen.

For mange kan en kalender spesielt tilpasset trening eller husstand være gull verdt.


LIFE PLANNER FITNESS: En kalender tilpasset deg som lever et aktivt liv, eller ønsker mer struktur over dagene dine med tanke på trening, mat/vanninntak m.m. Trykket kartong med strikk, del den inn slik du ønsker med medfølgende skillekort. Sett opp dine mål månedlig og, eller for hver dag hvis du ønsker det. Bakers finner du både prikkede og linjerte sider, samt en praktisk plastlomme. Denne kalenderen kommer også i en utgave for Fitness & Food.
FAMILIEPLANLEGGER A5: Er en kalenderdagbok som jeg tror vil passe ypperlig for en aktiv familie hvor det skal skje mye i løpet av en uke. Trykket kartong, strikk og edge cut. Den har smarte sider for familiens uker gjennom vårsemesteret og høst, samt fint oppsett av uker, hvor familiemedlemmer kan klistre på medfølgende klistremerker for ulike oppgaver gjennom uken, eller skrive selv. Bakerst er det flere sider for notater.
Mine tanker: Her har du to ganske ulike, testens mest varierte kanskje?! Jeg vil tro at Life Planner Fitness er perfekt for enhver aktig person. Full kontroll på trening, mål og utvikling underveis – i tillegg til alle dagene som raser avsted. Helt super til sine. Familieplanleggeren derimot tenker jeg er en fulltreffer for familier med mange aktiviteter. Etter hvert som den blir skrevet i så vil den gi en total oversikt over semestre, uker og måneder. Aberet med den er kanskje at den bør ligge hjemme, slik at alle kan kikke å se nye notater når de kommer hjem?! Valget er åpent, og begge tålte fiberpenner.

MÅNEDSKALENDER ROSA: En innbundet kalender i myk kartong. Rosa og med mange fine tegninger og sider i tillegg til rutenett for alle dagene.
MULTI – SKOG: En familiekalender i trykt kartong, edge cut og praktisk linjal. Vannrett oppsett av ukene, flere notatsider og en plastlomme bakerst i boken.
Mine tanker: Jeg likte ikke rutenettet til den rosa noe særlig men, det er fordi jeg liker litt bredere felt å skrive på. Samtidig ble den veldig intens rosa for min del men helt klart en bok jeg kunne notert i på hytta eller liknende. Multi skog derimot minte meg veldig om en avtalebok – men med et nydelig omslag. Den har også et bredt linjert felt som jeg setter stor pris på. Hvis du lurer, begge tålte pennene mine godt.

MIN FAVORITT, TRENDKALENDERE: LIFE ORGANIZER PALMER.
Av disse velger jeg å fremheve tre ganske ulike kalendere. Få det gjort liker jeg veldig godt på grunn av alle fine tips, og oppsettet i sin helhet. Life Organizer Palmer er unikt satt sammen med farget merking og faner for månedene – noe jeg likte veldig godt, og Doodle da den byr inn til å gjøre ukene spennende med sine ruter og tankebobler. Favoritten for min del blir etter et veldig vanskelig valg – Life Organizer Palmer. Den er herlig å se på, og den har et fint oppsett som traff meg, samt ulike farger og klistremerker til kreativ utfoldelse. Denne boken har utrolig mange valg for den kreative.

Aktivitets og veggkalendere

Er det noe de fleste av oss liker så er det å ha god oversikt langt frem i tid, og der er både aktivitets og veggkalenderne enestående. God oversikt over hele måneden, lek deg med bilder, farger eller små notater. Ta en titt i bildevisningen.

Som du ser finner du veggkalendere fra de rene og delikate – til de kreative og oppfinnsomme. De tre liggende på det første bildet i bildevisningen skiller seg godt ut.
HJEMMETS TIMEPLAN: En enkel og fin veggkalender med god oversikt over ukens dager. Ryggplaten er noe bredere og med hvite felt som for eksempel kan brukes til å sette navn på familiens medlemmer, hvorpå aktivitetene lett kan finnes igjen på selve kalenderen.
TEGNE / FOTOKALENDER: En ren kalender med litt tykkere ark, hvor du eller familien selv kan lime inn bilder eller dekorere månedene slik man vil.
Mine tanker: Der hjemmets kalender er nydelig å se på, så har du alle muligheter i tegne / fotokalenderen. Begge har tykke ark som tåler penner og tusjer, tegne / fotokalenderen tåler lim etc også. Jeg likte dem begge veldig godt.

BELØNNINGSKALENDER: En kalender til læring og moro. Skriv inn navn og uke og bruk de medfølgende klistremerkene (eller fantasien) til å sette opp oppgaver for hver uke. Det følger følger med mange klistremerkeark, da også stjerner for utførte oppgaver, hva belønningen skal være vet du kanskje allerede?!
FAMILIENS MÅNEDSPLAN GRÅ: Med sitt format (200X420) er den oversiktlig og ren, for god oversikt over dager og måneder.
Mine tanker: Disse er opplagt helt forskjellige, og til ulike mål – men fantastiske til sitt. Belønningskalenderen er jeg helt sikker på blir både en morsom affære å sette opp, for så å bruke, mens familiens månedsplan er lang og oversiktlig, ren og enkel. Jeg liker dem begge til sitt bruk, og de tåler pennene mine.

DREAM & DO: En enkel lekker kalender med gullskrift og flotte bilder og sitater for hver måned.
DOODLE – Promise little. Do much: En kalender for de kreative, mange klistremerker følger med for å sette farger på månedene. God størrelse til å skrive mye om alt som skal skje.
Mine tanker: To herlige kalendere. Dream & Do er rett å slett fantastisk å se på, mens Doodle igjen setter fart på kreativiteten og åpner for mange timers moro gjennom året til å gi familien en fin kalender å se på. De tåler fint å bli skrevet på med fiberpenner.

Der belønningskalenderen er enestående til å få de yngre til å ville gjøre oppgaver, er tegne og fotokalenderen helt åpen for å fylles med bilder, farger eller hva du måtte få lyst til å dekorere den med. I midten av dem finner du Doodle kalenderen som nesten er som en «godtepose» av kalendere.

MIN FAVORITT, AKTIVITETS / VEGGKALENDERE: DREAM & DO.
Den falt jeg for med en gang jeg la øynene på den. Ekte og varme sitater på nydelige bilder. Gullskrift og akkurat passe størrelse. Denne er rett å slett lekker, syns jeg.

Kalendere til arbeidsplassen

Uansett hvor du måtte arbeide fra så er det godt å ha oversikt over dagene. Grieg Kalenderforlag har et godt utvalg kalendere til alle arbeidsplasser, fra kontor til lager, ta bare en titt i bildevisningen under.

AVRIVNINGSKALENDER – MEDIUM MED BAKPLATE: En robust bakplate, med blader for hver dato, slik at du fort kan la det bli en tradisjon å rive av et nytt blad hver morgen, eller kveld hvis det passer bedre.
PLANKALENDER: En avlang bok du kan brette ut til 510X95mm. Gir deg en god oversikt over hele uken, med plass til egne notater. Denne kan du også bestille et eget stativ til hvis du ønsker.
AVTALEKALENDER: Foldes ut ovenfra og gir deg god oversikt over alle avtaler gjennom hele uken. Måler 305X90mm, og det finnes stativ av metall med penneholder hvis du ønsker det.
Mine tanker: Avrivningskalenderen er enkel og fin å se på. Den liker jeg godt, samt å rive av bladene å bruke de til et annet prosjekt i løpet av året. Plankalenderen er utrolig kjekk når den er foldet ut. God nok plass til å skrive ned aktiviteter som må huskes, mens avtalekalenderen er noe smalere så har den et større skrivefelt. Kun smak og behag som skiller. Jeg liker dem alle tre men klart, de to siste gir litt flere valg når man trenger det, og disse tåler helt klart penner med farger.

SKRIVEUNDERLAG: Perfekt å ha på bordet. Underlaget måler 590X420, har limt nedkant slik at du river av blandene ovenfra ettersom du vil starte på nytt.
PLAKATKALENDER: Denne er en favoritt i mange bedrifter, og jeg er mer eller mindre oppvokst med den rundt meg, makan til oversikt skal du lete lenge etter. Den måler 59X80cm, og viste seg å bli en bitteliten utfordring å ta bilde av til deg men, jeg håper du som ikke har sett den tidligere får et godt inntrykk av den.
Mine tanker: Skriveunderlaget er kjekt å kunne skrive på mens man holder på med en oppgave av omfang. Når du vil bytte arket drar du det av ovenfra, og det er jo fint at bunnen nærmest kanten på skrivebordet ikke krøller seg men, det krever da også en ryddig pult. Jeg syns det var enklere å rive av arkene nedenfra og opp men, det er meg. Plakatkalenderen er jeg som nevnt oppvokst med, og den har jeg alltid likt. Begge disse tåler også sterke farger, dog skriveunderlaget hadde jeg nok ikke villet bruke sterk tusj på men, mine penner gikk ikke fargen igjennom med.

Har du og dine kollegaer for vane å sette kryss over dagene?

MIN FAVORITT, KALENDERE TIL ARBEIDSPLASSEN: ALLE.
Alle er på sin måte favoritter for min del. Alle som en er de geniale til sitt bruk, og jeg har god erfaring med tre av de fra tidligere. Underlaget er supert å skrible på mens man holder på med en oppgave eller fler (erfaring) avrivningskalenderen gjør jobben sin, og man blir fort vant til å ha den på en fast plass, noe som også gjelder plakatkalenderen som det enkelt går an å krysse over dagene så blikket automatiske søker datoene. De to jeg ikke hadde erfaring med fra før er plan og avtalekalenderen. Begge virker helt oversiktelige og fine til ulike behov. Der plankalenderen kan brettes ut, blar man i avtalekalenderen opp. Smak og behag.

Jeg håper denne guiden, og min uhøytidelige test av de ulike har gitt deg mange mange gode tips til neste års kalender – eller kanskje har du fått noen julegavetips å tenke på? Det er nok mange som ville sette pris på en kalender til jul! Jeg kommer til å dele flere bilder på Instagram fremover, så følg meg der for mer inspirasjon. Jeg kommer til å la storyene ligge i høydepunktet Div Sjangre en stund, slik at du enkelt kan finne dem.

Lykke til i jakten på din favoritt!