Ny serieroman. Bokanmeldelse, Mellom himmel og jord av Jorunn Johansen.

NY serieroman ble satt frem i butikkene 08.01.21. En serie som kan by på et bredt spekter av spenning, for det finnes jo så mangt Mellom himmel og jord, ikke sant?

Samme dag som Jorunns «Soloppgang» rundet av med 100 bøker startet hennes nye serieroman – som vi allerede vet vil lande på 12 bøker. Mellom himmel og jord, montro hva Jorunn Johansen tenker skal befinne seg mellom de to?

Mellom himmel og jord – bok 1, Smedens datter.

Namnå i Hedmark, 1892. Alva er 14 år, og hemmelig forelsket i Ivan men, en dag forteller han at moren er død – mulig tvunget til selvdrap og faren vil reise derifra. Ivan og faren reiser men, ikke før han og Alva har blandet blod. På den måten vil de alltid ha et bånd.

Namnå noen år senere. Alva er 18 år og har ikke sett eller hørt noe fra Ivan siden han og faren reiste men, snart skal det begynne å skje andre tint rundt Alva. Nye spennende naboer dukker opp, og flytter inn i et nærliggende hus som har vært fraflyttet lenge. Og en dag kommer en mann til hest og spør etter faren hennes. Mannen vil ha med faren i et samarbeid, noe Alva ikke ser på som en god idé, det er noe med den mannen som ikke kjennes bra ut, og med ett bør boken leses for å få vite hva som så skjer.

Mellom himmel og jord, bok 1 av Jorunn Johansen. Baksidetekst.

Mine tanker om Mellom himmel og jord, første bok.

Jeg satte meg godt til rette med kaffekoppen tett inntil. Så frem til noen gode timer med Jorunn Johansen’s spenningsmomenter.

Denne første boken starter rolig men, den hviler absolutt ikke i sin startfase. Handlingen starter med en gang og boken må leses til endes før leseren får en tvungen pause, i påvente av bok nummer 2 midt i noe veldig spennende.

Et ledig, og akkurat passe lekent og moderne språk. Varierte karakterer som byr på aktiv handling. En annerledes vri eller vinkling. Fra Jorunn Johansen huker jeg av for nesten alt sammen i denne første boken av Mellom himmel og jord. Det som eventuelt måtte komme er en annerledes vri men, det er det fine med serieromaner – man vet ikke helt hva som kommer der fremme.

Det finnes så mangt Mellom himmel og jord. Terningkast 5

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Språket flyter godt og passer sammen med historien. Jeg likte tempoet, at grunnelementene rundt Alva får feste seg før historien tar et skritt videre. Det er slike ting som er med på å gi et typ eierskap til historien, som jo er viktig å føle på – en følelse av å være i historien. Det er en forholdsvis enkel handling å følge med i men, man merker at det vil skje masse der fremme – noe å merke seg hvis du ikke har lest en serieroman tidligere. Dette er en serieroman du trygt kan starte med hvis du leter etter en god serieroman å begynne på.

Dette er en førstebok jeg anbefaler varmt å lese men, kanskje varmest til nye serieroman lesere, da med tanke på tempoet handlingen starter i – slik at du ikke går glipp av noe som helst.

God lesning 📖