Anmeldelse av Penner og tusj penner du vil bruke i avtalebøker og kalendere fremover.

Reklame| Alle penner er fra Pilot Pen Norge.

Reklame| Kalendere 2021 som jeg har avbildet noen av i dette innlegget, og som jeg har testet pennene i er fra Grieg Kalenderforlag. Guide til 2021 kalendere finner du helt nederst i innlegget.

Disse penner og tusj penner er med i denne guiden.

Kjenner du igjen en favoritt, eller vil du finne noen nye som kan bli en favoritt fra i år? Jeg har de siste ukene testet – og jeg har faktisk funnet meg en ny favoritt men først, en oversikt over dem alle.

Mappe med penner og tusjer fra Pilot Norge. Trykk på bildet for å komme til PilotPen Norge å se utvalget.

En ting er å få den rette kalenderen i hus, noe annet er å finne de virkelig gode penner og tusj penner å bruke i dem. Om det er for å skrive ren tekst, utheve viktige ting eller for å sette et personlig preg på sidene, her er et godt utvalg til alt! Jeg har vært så heldig å få få teste ut et fint knippe penner og tusj penner som alle på sin måte kan (og garantert vil) sette farger på tilværelsen.

Jeg har testet pennene over en måneds tid i noen få, men dog ulike kalendere fra Grieg Kalenderforlag som jeg skrev om i Desember. Mine tanker rundt pennene gjelder for kalendere generelt, med unntak av det som nevnes.

Penner

Pilot FriXion. Rosa.

Denne er du kanskje kjent med fra før, denne pennen med ball tip er allerede en favoritt blant mange løsere av kryssord. Feil rettes enkelt opp med viske dem ut med den grå delen nederst på pennen.

Mine tanker: Litt svak i denne rosa fargen men, det er ikke verre enn å eventuelt forsterke streker ved å stryke et par ganger. Pennen er veldig god å holde i og å skrive med, og det eneste minuset jeg har opplevd med denne er når jeg vil skrive over der jeg har visket ut. Da vil ikke fargen sette seg like godt igjen på samme sted. At den er god å holde i og skrive med, samt at den ikke trekker gjennom arkene i kalenderen er det viktigste. Terningkast 5 fra meg.

Pilot FriXion clicker 0,7mm.

Denne varianten har fine sterke farger. Trenger ikke forsterke strekene med denne, og farge trekker ikke igjennom ark i kalendere. Den har ball tip, ikke hette men clicker, og en stødig FriXion (utvisker) del i enden av pennen.

Mine tanker: Disse er litt hardere å skrive med syns jeg. Vanskelig å forklare men, noen penner oppleves som myke å skrive med, andre harde – og for meg virker denne litt hard, noe som kanskje skyldes at den har litt smalere tip?! Pennen er god å holde i, og det er enkelt å viske ut men, med denne gikk det litt ut over papiret ved at FriXion delen er så sterk at den smuldrer papiret bittelitt. Ingen krise, kun en observasjon verdt å ta med. Terningkast 4.

NYHET: Pilot FriXion – Fineliner, fine tip 1,3mm.

Disse pennene kommer i et godt fargeutvalg, både løse og i praktiske esker som kan settes opp, legges ned eller skrått slik at man finner fargene man vil skrive med veldig veldig enkelt. Se bildene under for noen eksempler. Disse har fiber tip, og FriXion delen på toppen av hetten er farget i den ulike penns farge.

Ved hjelp av eskenes lokk kan pennene stå på bordet.
Ved hjelp av lokket på eskene kan pennene ligge skrått, enklere blir det ikke å fange ut rett farge.

Mine tanker: En super nyhet, rett å slett. Sterke farger, veldig gode å holde i. Fargen trekker ikke igjennom arkene selv med gjentatte strøk og FriXion delen visker ut perfekt. Det går også veldig fint å skrive over der jeg visket uten at det merkes. Et knøttlite minus at utviskeren er på hetten og ikke nederst på pennen. Med det kjentes det ut som at jeg holdt et viskelær som kunne knekke men, alt annet er nær perfeksjon så det blir Terningkast 6 fra meg.

Pilot Acroball 10.

Tre godt pigmenterte kulepenner i klare sterke farger. Belegg for et godt grep og ball tip.

Mine tanker: Helt ordinære men veldig gode kulepenner. Myke og gode å holde i, fin strek. Disse er ikke utviskbare men, de avgir så sterke og fine farger at det gjør ingenting. Terningkast 5 fra meg.

Tusjer / Tusj penner

Pilot Super Color.

Gull og sølv. Permanent metallic. Sterke og fine tusj penner med fiber tip og kule.

Mine tanker: Dette er to veldig fine tusj penner. Strekene flyter mykt over papiret, og det er bare såvidt det kan synes «fettstreker» gjennom papiret i «Dotnotes» boken. Den type kalendere har litt tykkere ark så jeg vil ikke anbefale bruk av disse i avtalebøker men, disse blir fort favoritter på for eksempel mørkt papir. Jeg likte disse bedre enn varianter med tynnere tip, så det blir terningkast 6 fra meg.

Pilot Pintor 1.0mm og 1,4mm

Tusj (male) penner i et godt utvalg av farger både matte og metallic samt hvit. 6 kantet rundt for godt grep, disse inneholder også en kule for å riste fargen ut i fiber tip’en.

Mine tanker: Disse kan jeg anbefale i kalendere, især «Dotnotes» kalendere med noe tykkere ark. Fargen trekker utrolig nok ikke helt igjennom noe av papirene men, er din tanke å tegne, eller fargelegge så vil jeg legge til at papirene jeg testet på smuldret litt, eller mye ved gjentatte strøk med noen av fargene – så det er nok lurt å prøve på et test ark først men, utrolig lette og fine tusj penner å skrive med. Terningkast 5 fra meg.

Disse matte variantene kunne jeg tenkt meg å testet i enda finere tip da strøkene ser så stilig malte ut. Disse kan man fort bli veldig kreativ med.

Finn din farge, finn din penn – da har du funnet en kalenderfølgesvenn 😉

Jernbanefrua leker seg med rim 📖☕️

Guide til skriveredskaper fra Pilot Pen – oppsummering.

Kort oppsummert mener jeg at de alle sammen er veldig gode til sitt bruk i kalendere! Ingen av pennene lagde sjenerende avtrykk på neste side, og i «Dotnotes» kalenderbok kan jeg si det samme om tusj pennene også! Jeg syns alle var gode å holde i men, som alt annet lander det ned på vår ulike smak og behag. Mine helt personlige favoritter? Her kunne jeg svart flere, ja nesten alle men, jeg velger å trekke frem to.

Min favoritt blant pennene er uten tvil deres FriXion fineliner. Både på grunn av eskene som kan stilles opp på forskjellige måter etter ønske men, jeg liker nok penner med fiber tip bedre enn ball. Jeg syns disse kommer i fine og klare farger, og de er utrolig gode å skrive og skrible med – det er nesten så jeg ikke vil stoppe når jeg skriver og skribler med de.

Av tusj pennene likte jeg begge de to variantene jeg fikk teste men, aller best likte jeg super Color gull og sølv. Akkurat passe tykk fiber tip til å både skrive og skrible med. Den myke følelsen den ga mens jeg skrev overrasket meg veldig positivt, de liknende jeg har testet tidligere har fort blitt litt rufsete i fiber tip’en og laget ujevne streker ganske tidlig – ikke disse.

Håper du nå har funnet en eller flere nye penner som du vil teste ut i din kalender.

Fikk du ikke med deg den store kalender guiden for 2021? Trykk på boksen under.