Bokanmeldelse. Øya på sokkelen, av Gry Kristin Karlson.

Reklame| Øya på Sokkelen, Neglebitt Forlag.

Øya på sokkelen, første bok i Månetetragonene – trilogien er hvert øyeblikk ute i butikkene. En planlagt serie for ungdom og voksne, kanskje eldre også?! Dette virker uansett målgruppe som en spennende roman bare ut i fra tittel og bilde, håper førsteinntrykket stemmer.

Bilde: Neglebitt forlag. Trykk på bildet for å komme til forlagets sider for romanen.

Øya på sokkelen, en roman av Gry Kristin Karlson.

Forlagets omtale av boken:

«Sofia Wilson tar en pause i studiene da hennes mor blir alvorlig kreftsyk. Sammen flytter de til morens barndomshjem. Finurlige gjenstander dukker opp, og en hendelse fører dem til en øy i et endeløst svart hav uten solskinn. En annerledes kultur, hvor eldre mennesker forsvinner. Selv døgn og kalender er unormale. Mellom naturkrefter, intriger og trusler, finner Sofia spor etter faren som forsvant i en ekspedisjon elleve år tidligere. Men hvor er de? Og hvordan skal de komme seg hjem?»

Sofia har altså droppet studiene, og solgt leiligheten for å flytte ut til det eldre huset som muligens har sett sine beste dager. For den kreftsyke moren vil hun uansett gjøre alt, for hun vet at deres dager sammen snart er talte men, det er noe i huset som lokker henne. Et lukket sted hvor moren ikke vil at hun skal inn. Så fort hun tror at moren sover finner hun naturligvis veien dit, snoker litt rundt og så med ett begynner en hel masse ting å skje i en forrykende fart – ting du absolutt bør lese, hvis du er av den nysgjerrige typen.

Når roen for et lite øyeblikk senker seg befinner både Sofia og Jane seg et helt annet sted. I en annen verden nærmest. Et sted hvor trær er gull verdt, store fugler svever, morens smerter er helt forduftet – og så mye mye mer enn det.

Bilde: Neglebitt Forlag.

Mine tanker om Øya på sokkelen.

Jeg ble fullstendig hekta fra første kapittel. Dette er en altoppslukende leseopplevelse som holder deg opptatt i flere timer, godt å vite at boken har en fortsettelse.

Forfatteren får leseren med seg med en gang. Hun slipper små drypp av nysgjerrighetsskapende elementer hele tiden, og med ett har tiden fløyet avsted i en spennende og intens handling. Det skjer noe til stadighet gjennom denne romanen, så det ble en lang natt når jeg kom ordentlig i gang – og jeg sovnet med lesebrettet mitt på senga, noe som slettes ikke skjer så ofte. Boken virker som en drøm, både på godt og vondt.

En altoppslukende leseopplevelse – ulikt noe annet jeg har lest! Terningkast 5.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Språket er balansert, med velvalgte enkle ord er den satt sammen slik at jeg generelt vil si at den ikke bare passer en bestemt aldersgruppe. Jeg er selv utenfor den tiltenkte målgruppen men, jeg storkoste meg med denne romanen. Dette er en veldig god introduksjon til fantasy sjangeren, er du ikke helt sikker på om det er en sjanger for deg så er dette en veldig god bok å lese for å finne det ut.

Øya på sokkelen er et spennende, og ganske annerledes sted. Sofia lurer i starten på om hun og moren har forvillet seg inn i en hemmelig klubb for alle over to meters høyde. «To meter og ti klubben» med en drøy kleskode og et stirrende blikk, eller om hun rett og slett har sovnet. Konge, Dronning, Prins. Et språk mor og datter ikke forstår. Stein og fakler. Middelalder? Spørsmålene hagler ned over karakterene og leseren, igjen er det godt at historien ikke stopper her.

Andre del i serien, Gudenes Språk er planlagt å lanseres høsten 2022!