Bokanmeldelse. Trønderroser 1, av Tone Lilleenget By.

Fredag 19.02.21 ble dette flotte omslaget av Kjetil Nystuen å finne i et bokutsalg nær deg. Ordene mellom permene er det Tone Lilleenget By som står for, og av tittelen forstår vi at vi skal til Trondheim, tidligere Trondhjem og et stykke tilbake i tid.

Trønderroser – bok 1. Skjebnetråder.

21 år gamle Oline reiste fra Aafjord, søsteren Marie og moren for å arbeide hos en kjøpmannsfamilie i Trondhjem. Alt hun drømte om var å få komme til den store flotte byen, og det virket ikke som hun så seg tilbake da hun var reist. Da moren de begge har vært så knyttet til dør brått og uventet dukker ikke søsteren opp. Hun gir ikke lyd fra seg i det hele tatt. 17 år gamle Marie blir til slutt så urolig at hun reiser etter for å finne henne.

Da hun omsider banker på døren til det flotte tømmerhuset i den vakre bygården møter hun alt annet enn vennligheten fasaden utstråler! Oline har ikke post der lengre, det er flere måneder siden – og at hun ikke er ønsket i huset lengre kan hun skylde seg selv(?!) Marie vet ikke hva hun skal tro, men hun vil ikke reise hjem igjen uten søsteren. Hun begynner å lete etter Oline men med ett blir den nedslående reisen til Trondhjem enda verre. Alt dette vet Oline lite om der hun lever fra hånd til munn på vertshuset Havhesten, hun har det nok ikke så helt lett hun heller.

På den andre siden av historien får vi som leser følge familien Graff i Søgaden, mon tro om historiene vil møtes på et tidspunkt?! Det gjenstår å lese.

«En historie om ekte søskenkjærlighet og kampen for tilhørighet»

Sitat: Bladkompaniets side for serieromanen Trønderroser.
Trykk på bildet for å komme rett til Bladkompaniets side for serieromanen Trønderroser.

Mine tanker om Trønderroser, første bok.

Dette var en koselig men, også ganske spennende førstebok. En bok av det slaget jeg storkoser meg med oppi sofahjørnet. Hvorfor?

Når språket treffer så koser jeg meg, og her treffer språket. Varmt og akkurat passe detaljert. Skildringer av samtaler minner meg bittelitt om Oskar Braatens fortellerstemme i romanen Ulvehiet, en forfatter og roman som jeg syns veldig godt om og som oser av medmenneskelighet i vanskelige tider, noe Tone Lilleenget By også får godt frem.

Et ledig, og akkurat passe lekent språk. Varierte karakterer som byr på handling. En annerledes vri eller vinkling. I første bok av Trønderroser krysser jeg av for dem alle.

Sett over tevann, og kos deg en god stund med den første boken av Trønderroser!

Terningkast

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Spenningen stiger i takt med alt Marie må hanskes med på veien for å finne søsteren, og boken lader opp til en minst like spennende fortsettelse. Det skjer noe hele tiden og sidene fløy avsted. Den gir varierte følelser, fra urettferdighet og adrenalin, til medmenneskelighet, omtanke og håp.

Trønderroser 1. Skjebnetråder, av Tone Lilleenget By.

Trønderroser 1, Skjebnetråder er en veldig god debut, og en serieroman jeg tror du vil kunne sette stor pris på en god stund fremover.