Bokanmeldelse. Jenta i Bikuben, av Astrid Aasen

Reklame| Jenta i Bikuben. Leseeksemplar fra forfatterinnen.

En Norsk fantasy roman i Norge, med både tidsriktig og framtidsrettet handling kan vel virke spennende både for ungdom og voksne?! Et bokomslag som fremmer leselysten er det i alle fall.

Jenta i Bikuben, av Astrid Aasen

Et annerledes Norge enn vi kjenner. Et annet samfunn hvor Pratham via regjeringspartiet PNK (Partiet Ny kraft) har blitt President og innført både microchip under huden, et sunnhetsregime og apotekautomater som printer plaster rett på såret, for å nevne noe.

Et ledd på veien til å etterleve sunnhetsregimet er nulltoleranse for alkohol, og det er det ene punktet Emma bryter da hun sammen med medelevene skal runde av videregående skole med en fest. Konsekvensene blir et opphold i Bikuben med øyeblikkelig innlosjering. Emma kan ikke forstå at hun brøt loven så alvorlig at hun ligger an til 5 år i Bikuben og ikke minst, hva bruker man dagene til der inne?

Det skal vise seg at Bikuben er et ganske lukket sted. Alle har like uniformer og apper som skal inspirere til oppgaver som gir poeng – viktige poeng, som kan lede «biene» ut i en avgjørende konkurranse hvor premien er frihet. I Bikuben får hver nye «larve» en fadder, en «larverøkter» og i Jakob finner Emma en venn, mer enn en venn men, forhold er strengt forbudt i Bikuben – inntil en ny verden åpenbarer seg gjennom en konkurranse som foregår i en smartklokke. En verden Emma og Jakob skal lage selv, og som kan lede dem begge ut i friheten igjen, sammen.

Mine tanker om Jenta i Bikuben

Dette var en friskus å lese. En ganske herlig historie i grunn men, ikke bare. Før jeg leste den så ville jeg nok trodd at jeg skulle kjenne meg igjen når handlingen foregår i vårt eget land men, nei – dette var noe ganske annet.

Det overrasket meg hvor spennende det var å lese om alt det ugjenkjennelige, som et ungdommelig Ingenlund! Språket er hverdagslig og akkurat passe moderne men også veldig kreativt. Hele boken og historien er kreativ og ikke minst fengende. Jenta i Bikuben er uten tvil en sidevender som leses på noen få timer.

En herlig og kreativ historie, nesten som et ungdommelig Ingenlund.

Terningkast

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bikuben og dens fokus på å prente inn sunnhetsregimet i alle som blir sendt dit. Fokus og bruk av historiens egne sosiale medier, automatisering, modernisering og konkurranse, helheten skaper noen tanker som jeg tror veldig mange har godt av å tenke. Unge som litt eldre.

Jeg vil absolutt anbefale deg å lese Jenta i Bikuben. Den ga meg en veldig fin og artig leseopplevelse, og jeg kan absolutt tenke meg å lese en eventuell oppfølger!